Özgün Uysal, (1963- ) Balıkesir/Gönen doğumlu, asker kökenli gazeteci yazar, çizgi roman ve karikatür sanatçısı. 70’li yılların sonunda Çivi Mizah Gazetesi’nde, çizgilerini geliştirdi, 80’li yılların ortasında çizgi roman çizmeye başladı. Karikatürleri ve çizgi romanları yurt dışındaki gazete ve dergilerde, Türkiye’de ise askeri yayınlarda, ulusal ve yerel basında, mizah dergilerinde yayınlandı. 1979 ve 2000 yıllarında iki kez kişisel karikatür sergisi açtı. 1982-2004 yılları arasında Deniz Astsubayı olarak görev yaptı, 2004 yılında Silahlı Kuvvetlerden emekli oldu.
Çizgi romanlardan sinemaya uyarlanan Fantastik Türk Filmlerinin araştırmacısıdır. Fantastik Türk Filmlerinin efsane aktörü İrfan Atasoy için hazırladığı biyografi, Türk Sineması veri tabanı tarafından tek kaynak olarak kullanıldı.
1981 yılında Kamera Dergisi’nin afişlerini, 1987 yılında Çanakkale Belediyesi tanıtım kitapçığını, 1996 yılında Gölcük Tersanesi Komutanlığı NATO Kalite Faaliyetleri kapsamında ISO afişlerini ve lösemili çocuklar için, Biz Bunları Neden Konuşmadık isimli kitabı resimledi.
Karikatürleri ve çizgi romanları Almanya, A.B.D. ve Avustralya’da da yayınlandı. Bazı karikatürleri Almanya’da Abs. Jurgen Jung’un doktora tezine kabul edildi. 1981 yılında Bitirim, 1984 yılında Kaptan Mirza, 1987 yılında özel kıyafetinin göğsünde Türk bayrağının sembolü ay-yıldız, maskesinin alın kısmında Türkiye’yi simgeleyen “T” harfi bulunan, Türkiye’nin ilk süper kahramanı “Kaptan Ay-Yıldız“, 2004 yılında Donanma Kaplanı ve 2008 yılında “Kilink-2, Efsane Geri Döndü“, 2010 yılında ise “Keloğlan” ve “Uzay Yolu-2010” isimli çizgi roman serilerini çizdi. 80’li yıllarda Bursa Kamera dergisinde, Yüzbaşı Volkan dergisinin çizeri Ali Recan’ın yönettiği Alfa Yayınları’na ait çizgi roman dergilerinde ve Planet Evrende Zeki Hayat Dergisi’nde ; 2002-2004 yılları arasında ise Genelkurmay Başkanlığı’nca yayımlanan “Mehmetçiğin Sesi Ay-Yıldız” bülteninde kısa çizgi romanlar ve karikatürler çizdi. Anadolu Karikatürcüler Derneği üyesidir. 2004 yılında emekli olduktan sonra değişik yerel gazetelerde köşe yazarlığı, muhabirlik, editörlük, haber müdürlüğü, yazı işleri müdürlüğü ve temsilcilik görevlerinde bulundu. Günümüzde gazetecilik ve çizerliği birlikte yürütmektedir. 2009 yılında, A.B.D.’den yayın yapan www.questionjar.com isimli sitenin lisanslı çizerliğini yaptı.Halen Avustralya’da yayımlanan Yeni Vatan Gazetesi’ne çizgi romanlar çizmektedir. Ceyhun Atuf Kansu ve Yunuz Nadi gibi büyük şiir ödülleri bulunan şair va yazar Ahmet Uysal’ın oğludur.
Askeri Hakimler Kanunu Tasarısı’na eklenen bir madde ile Uzman Jandarma çalışan ve emeklileri hakkında düzenlemeye giden iktidar, Uzman Jandarmanın çalışanlarına 200-300 TL emeklilerine 80-100 TL iyileştirme yaptı.
Astsubayların, Hükümetin ve Genkurun gündeminde olmadığı böylece net bir şekilde ortaya çıktı.Sürekli olarak bizleri oyalayan ve duymayanların kulaklarını patlatacak kadar ses çıkarmazsak ciddiye alınmayacağımızı söyledim. Temad’la veya mevcut yönetimle bu iş olmuyor.Temad’la ve iktidarla en radikal şekilde sürekli mücadele edilmezse gelinecek bir noktada yok.Bunu görmek lazım.1970’li yıllardaki eylemlilikleri yeniden örgütlemeliyiz.
Size katılıyorum sn. Hasan Çankaya.
Sayın ABAYLI, yıllardır çeşitli bahanelerle haklarımızı öteleyen,HÜKÜMET ve GENKUR’a zerre kadar güvenim kalmamıştır,31 MART’a kadar kuvvet komutanlıklarından görüş istediğine göre,şimdiye kadar yazdık,çizdik ,hükümete teklif ettik teranelerinin inandırıcı olmadığı ortaya çıkmıştır.Saygılarımla.