Sayın Hamza DÜRGEN,
TEMAD Genel Başkanlığı ANKARA
03 Mayıs 2023 tarihli Karadeniz Bölge Toplantısı konuşmanızı astsubay toplumu izledi.
98 Şube ve 3 temsilcilik ile ülke sathına yayılmış bir derneğin Genel Başkanı olarak bölge toplantısı yapıyorsunuz. Emeklisi ve çalışanı ile yönetiminizi desteklesin desteklemesin yüzbinleri resmi olarak temsil ediyorsunuz.
31.30 dakikalık konuşmanızın sadece iki pasaj üzerinde söyleyeceklerimiz var.
Birincisi Savunma Bakanı İsmet YILMAZ kendi ifadenizle çay içtikten sonra size kapıyı gösteriyor.
İkincisi ismini belirtmediğiniz bir bakan yine kendi ifadenizle telefonda “Astsubaylara“ tekrar etmekten utandığınız hakaretlerde bulunuyor. Ve siz bunları anlatırken gözleriniz doluyor, duygusal anlar yaşıyorsunuz. Sizi izleyenler alkışlıyor, neyi alkışladıklarını gerçekten merak ediyoruz.
Şeffaflık, açıklık yoksa düşünce üretimi başlar, farklı yorumlar ortaya çıkar. O nedenle bizlere size kapıyı gösteren bakana tavrınızın ne olduğunu, hakaret edenin kim olduğunu, kelimesi kelimesine ettiği hakareti ve sizin cevabınızı açıklamak zorundasınız. Hakaret size değil, sizin şahsınızda tüm topluma yapılmıştır.
Hakaret edildiğinde ne cevap verdiniz Sayın Başkan?
Biraz amacını aşan Levent ULUCAN’ın yazısına gösterdiğiniz tepki gibi bir tepki gösterdiniz mi mesela? Şubelerin dava açması için talimat verdiniz mi?
Hakaret eden siyasi veya her kimse “o hakareti aynen size iade ediyorum“ dediniz mi, diyebildiniz mi?
Şehit Astsubay Ömer Halis DEMİR’den söz ediyorsunuz konuşmanızda, onun tek başına ölüme yürüyüşünden hiç mi feyz almadınız?
Eğer gerekli cevabı vermediyseniz neden korktunuz Sayın Başkan?
Sizin hakkınızdaki genel kanı gelmiş geçmiş en pasif, en başarısız dönem şeklinde ama o konuşmanızda “Ben de o kişiye bu hakaretleri size aynen iade ediyorum dedim“ deseydiniz, diyebilseydiniz tüm başarısızlıklarınızı siler sizi bağrımıza basardık.
Uzatmadan, hakareti ve hakaret eden ile tepkinizi açıklamak zorundasınız.
Ve biz peşinen toplumumuza yapılan hakaret her neyse aynen sahibine iade ediyoruz.
Açıklamazsanız, TEMAD Başkanlığı boştu, bundan sonra bomboş olarak kabul görecektir.
sİTE VE ASSUBAY GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ