Dolar 42,7216
Euro 50,0857
Altın 5.932,32
BİST 11.282,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 7°C
Az Bulutlu
Ankara
7°C
Az Bulutlu
Sal 6°C
Çar 6°C
Per 7°C
Cum 8°C

VATAN: BAKANLIK, ASTSUBAYLAR İÇİN DÜĞMEYE BASTI.

VATAN: BAKANLIK, ASTSUBAYLAR İÇİN DÜĞMEYE BASTI.
20/03/2014 10:53 AM
3

20 Mart 2014 
 

Milli Savunma Bakanlığı’nın, özlük haklarının iyileştirilmesi için ölüm orucu eylemi yapan astsubay ve bazı TSK personeliyle ilgili özlük haklarının iyileştirilmesi için yasal çalışmalara hız verdiği öğrenildi.

TSK personelinden kendisine lojman tahsis edilemeyenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla personele lojman tazminatı ödenecek.
 

Göreve başladıkları öğrenim seviyesinden daha üst seviye öğrenim görenler ile yüksek lisans ve doktora yapan personele yeni öğrenim durumlarına göre düzenleme yapılacak.

 
Başta astsubaylar olmak üzere 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 7269 sayılı Umumi Hayata Müessir Afetler Dolayısıyla Alınacak Tedbirlerle Yapılacak Yardımlara Dair Kanun kapsamında görevlendirilen subay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sözleşmeli erbaş ve erlere görev yaptıkları her gün için orgeneral aylığının brüt tutarının 1/10’u tutarında ödeme yapılacak.

Milli Savunma Bakanlığı’nın, bir süredir başta astsubaylar olmak üzere bazı TSK personelinin özlük haklarıyla ilgili yürüttüğü çalışmaların, “926 sayılı TSK Personel Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” kapsamında ele alındığı öğrenildi.

 
Personel lehinde olacak özlük haklarının iyileştirilmesi için yürütülen yasal düzenleme çalışmaları şöyle:

TSK personeli için tek gösterge tablosuna geçilmesi sebebiyle, astsubayların; kademe terfi esas ve şartları, durumlarına göre yükselebilecekleri en son derece ve kademeler, göreve başladıkları öğrenim seviyesinden daha üst seviye öğrenim görenler ile yüksek lisans ve doktora yapan personele intibaklarının yeni öğrenim durumlarına göre düzenlenecek.

 
Astsubayların rütbe, kıdem ve kademe alanların üst dereceye yükseltilme işlemlerine açıklık getirilecek.
 
Ayrıca TSK personeline (subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, sözleşmeli erbaş ve erler ile sivil memurlara) fazla mesai ücreti ödenecek.
 
9.derecenin 1. kademesinden göreve başlatılması kapsamı dışında kalan astsubaylar ile bunların emeklilerinin kapsama alınması sağlanacak.
 
Birinci derecede olup 3600 ek göstergeye hak kazanmış olanlara ve bunların emeklilerine (binbaşı ve altında olup birinci derecede subaylar ile bunların emeklileri ve birinci derecede bulunan astsubaylar ile bunların emeklilerine) görev tazminatı verilecek.
 
LEVENT İÇGEN/ANKARA
 
DETAYLI HABER İÇİN:

Hazırlayan: Mete YANIKÇI

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.