Dolar 44,8573
Euro 52,8184
Altın 6.966,26
BİST 14.587,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 12°C
Yağmurlu
Ankara
12°C
Yağmurlu
Paz 12°C
Pts 14°C
Sal 17°C
Çar 15°C

KADIN ASTSUBAY: ZENGİN OLAN ASKER DE OLMAZ, ŞEHİT DE

KADIN ASTSUBAY: ZENGİN OLAN ASKER DE OLMAZ, ŞEHİT DE
30/08/2015 10:24 AM
47

30 AĞUSTOS 2015

Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca Bölgesi’nde 14 Ağustos günü arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi altındayken dün şehit olan 23 yaşındaki jandarma uzman onbaşı Mustafa Kemal Özata, memleketi Konya’da 3 bin kişinin katıldığı törenle gözyaşları içinde toprağa verildi.  

 

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Dağlıca’da arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 2’si ağır 6 asker de yaralandı.

Ağır yaralanan askerlerden jandarma uzman onbaşı Mustafa Kemal Özata, Van’da ilk tedavisinin ardından Ankara’daki Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne sevk edildi.

Uzman Onbaşı Mustafa Kemal Özata, GATA’da 14 gün süren yaşam mücadelesini dün yitirerek şehit oldu.

Eşinin şoför olduğunu ifade eden şehit annesi Cennet Özata, “Babası şofördü. Nüfusumuz çoktu. Çocuklarım küçüklü, büyüklülerdi. Kendi kendilerini idare ederlerdi” dedi. 

Bu sırada şehit annesi Cennet Özata’nın elinden tutan görevli kadın astsubay, “Teyzem bilmem mi? Zengin olan asker olur mu? Olmaz.

Zengin olan; asker de olmaz, şehit de olmaz. Ne güzel evlatlar yetiştirmişsin”

diyerek onu teselli etmeye çalıştı.

Sözlerine devam eden anne Özata, 7 çocuğunun olduğunu, birbirlerine saygılı olduklarını, en büyük ağabeylerinin sözlerinden çıkmadığını belirtti.

Oğlunun şehit olması karşısında söyleyecek söz bulamadığını belirten Cennet Özata,

“Kuzum Mustafam. Ne diyeyim ben, diyecek sözüm yok. 15 gündür bir şey yapamadım. Allah’tan gelene bir şey yapılmaz. Van’dan iyileşecek diye geldi ama olmadı” dedi.

Cennet Özata ve kızları, tören alanında kendileri için ayrılan yere geçti.

Bu sırada elindeki şehit kardeşine ait fotoğrafı yere düşüren abla Canan Özata, yakınlarının yardımıyla fotoğrafı yerden alıp öptü.

Bir yıl önce vatani görevini tamamlayıp, uzman onbaşı olarak göreve başlayan şehit uzman onbaşı Özata, aynı çatışmada şehit olan 3 askerden hemşerisi 27 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken ile aynı kaderi paylaştı.

Şehit Astsubay Dursun Taştiken’in cenazesi, 15 Ağustos günü memleketi Konya’nın Doğanhisar İlçesi’ne bağlı Deştiğin Mahallesi’nde toprağa verilmişti.

Ek Bilgi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.