Dolar 36,0438
Euro 37,3723
Altın 3.358,88
BİST 9.882,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 2°C
Kar Yağışlı
Ankara
2°C
Kar Yağışlı
Çar 4°C
Per 6°C
Cum 8°C
Cts 9°C

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BULVAR TARTIŞMALARI NOKTALANDI.

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, BULVAR TARTIŞMALARI NOKTALANDI.
15/08/2015 7:22 AM
3

 10 Ağustos 2015

Gaziantep’te Celal Doğan Bulvarı’nın, Kilis’te şehit düşen Astsubay Mehmet Yalçın Nane Bulvarı olarak değiştirilmesi teklifi, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Vatandaşların yoğun talebiyle, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi meclisine taşınan Celal Doğan Bulvarı’nın, Kilis’in Elbeyi ilçesinde Şehit düşen Astsubay Mehmet Yalçın Nane’nin ismiyle değişmesi kararı, mecliste oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste görüşülen Celal Doğan Bulvarı’na, Şehit Mehmet Yalçın Nane isminin verilmesindeki karar şöyle:

“Nizip ilçesi Mevlana mahallesinde, yeni açılan imar yoluna Eflatun Sokak isminin, Araban ilçesi, Mehmet Gökçek Mahallesi’nde yeni açılan imar yollarına Yunus Sokak ve Mevlana Sokak isimlerinin, Şehit kâmil İlçesi, Yukarı Arıl ve Aşağı Arıl Mahallerinin içerisinde geçen ana arter yolun isim değişikliğini içeren ve Arıl Belde Belediyesince alınan 05 Ekim 2000 tarih ve 9 sayılı meclis kararının iptal edilerek, aynı caddeye Şehit Astsubay Mehmet Yalçın Nane isminin ve Şahinbey İlçesi Karataş-Akkent Mahallesi güneyinden geçen, 416 Nolu caddenin adının değiştirilerek Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız isminin verilmesi kararı.”

Kabul edilen kararın ardından önemli açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,

“Şehidimizin eşi böyle bir talepte bulundu. Şehit kâmil Belediye Başkanı ve teşkilatı yanımızdaydı. Şehidimizin eşinin bu talebini onlara ilettik.

Onlarda ‘Bununla ilgili karar vermiştik’ dedi başkanım. Bu kararı hızlı bir şekilde meclislerinden aldılar.

Şu anda o sosyal tesis ve taziye evine şehidimizin ismi verilmiş oldu.

Ayrıca o alandaki bulvarın caddenin isminin Celal Doğan Bey’in isminin geçtiği bulvara şehidimizin isminin verilmesiyle ilgili talepte bulunmuşlardı.

Sayın Başkanımız ve Sayın Celal Doğan Bey’le de konuştum.

Şehidimizin ailesinin hassasiyetini anlattım.

Daha sonra şehidimizin isminin verilmesiyle ilgili talebi yerine getireceğimizi söyledim.

Geçen hafta Şahinbey Belediyemiz tarafından yapılmış olan büyük bir parkada, yine şehidimiz Mehmet Yalçın Nane isminin verilmesi kararlaştırıldı.

Bu konuda hem meclisimize bilgi vermek istiyorum hem de tamamen acıyı paylaşmak ve onların haklı taleplerini yerine getirmek adına yapılmış bu kararın ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Kararın ardından CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Sucu, Celal Doğan’ın, Böyle bir kararın alınmasına dair onur duyduğunu belirtti.

 

İHA

Ek Bilgi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.