Dolar 36,0432
Euro 37,3804
Altın 3.357,10
BİST 9.882,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 2°C
Kar Yağışlı
Ankara
2°C
Kar Yağışlı
Çar 4°C
Per 6°C
Cum 8°C
Cts 9°C

HER ŞEYİN BİR YOLU VE BİR USTASI VARDIR

"Yazarların yazıları kendi düşünce ve sorumluluklarını taşır"
12/04/2016 11:48 AM
3

Emekli olmadan önce görevli olduğum birlikte akşam yemeğinden sonra bazı askerler kıvranıp fenalık geçirdiğinden zehirlenme şüphesiyle hastaneye götürüldü. Yapılan muayene sonunda zehirlenme olmadığı anlaşıldı.

Komutanımız olan General bizi sinema salonunda topladı ve uzun bir konuşma yaptıktan sonra revir doktoruna “Doktor, zehirlenme nasıl anlaşılır, anlat da bundan sonra ona göre hareket edelim” dedi, Doktor Üsteğmen “Komutanım, doktor olmayanlar zehirlenme olup olmadığını anlayamaz, her şüpheli durumda hasta mutlaka doktora muayene olmalıdır” dedi. 

Yolda kalan otobüsümüzün şöförü telefon açtığı tamirciye “Usta, otobüs yolda kaldı, nasıl tamir edeyim” diye sorunca tamirci “Telefonla olmaz, ben geleyim mi” dedi.

Ev yapmak isteyen bir tanıdığım, inşaat mühendisi akrabasına telefonla “Zeki, ev yapacağım, inşaat demirini kaçlık alayım” diye sordu. İnşaat mühendisi “Önce mimara plan proje çizdir ona göre inşaat demiri al” dedi. 

Karısından boşanmak isteyen adam tanıdığı avukata telefonla “Avukat hanım, boşanmak istiyorum, nasıl dava açayım” diye sorunca, avukat hanım “Büroma gelin görüşelim” dedi 

Bütün bunlar her işin bir ustasının ve bir yolunun olduğunu, problemleri çözme yolunun ulu orta telefon açıp sormak olmadığını gösteriyor. Hasta olan hastaneye ve doktora giderek muayene odasında doktora muayene olur. Arabasını tamir ettirmek isteyen tamirciye gider arabasını tamir ettirir. Ev yapmak isteyen mimara proje çizdirdikten sonra müteahhide ev yaptırır, İcralık ve mahkemelik işi olan avukatın bürosuna gider problemini anlatır. 

Son zamanlarda bankalar tarafından çeşitli isimler altında alınan paraları dava açarak geri alabileceklerini iddia eden aracıların ilanlarını medyadan öğreniyoruz. Sağlık ve hukuk konusunda maddi ve manevi çıkar karşılığında komisyonculuk, maddi ve manevi çıkar karşılığında aracılık olmaz. 

Siz siz olun, sağlık ve hukuk konusunda yardımcı ve aracı olacağını söyleyenlere sakın ha itibar etmeyin, para ve para ile ölçülebilen hiçbir şey vermeyin ve kaptırmayın. Sağlık ve hukuk konusunda doktor, hastane, avukat ve hukuk bürosu ihtiyacınız olursa doğrudan doktora, hastaneye, avukata ve hukuk bürosuna gidin. Doktor, hastane, avukat öğrenmek isterseniz, bu konuda hiçbir maddi ve manevi çıkar beklentisi olmayan ve sizden hiç para ve bir şey istemeyen tanıdıklarınızdan para, pul ve hiç bir şey vermeden öğreniniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.