Dolar 44,9246
Euro 52,7813
Altın 6.872,08
BİST 14.415,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
17°C
Hafif Yağmurlu
Per 6°C
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 17°C

5 AYLIK HASRET, SEVİNÇ GÖZYAŞLARIYLA BİTTİ.

5 AYLIK HASRET, SEVİNÇ GÖZYAŞLARIYLA BİTTİ.
19/11/2014 8:57 AM
9

17 KASIM 2014

NATO Daimi Görev Grubu kapsamında 5 aydır seyirde bulunan TCG Kemal Reis Fırkateyni, Donanma Komutanlığı’na bağlı Gölcük Poyraz Limanı döndü.

Karşılama töreninde sevinç gözyaşları döküldü. Gemi personeli için Poyraz Limanı’nda tören düzenlendi.

DÜDÜKLERLE KARŞILANDI

Gemi saat 14.00 sıralarında Poyraz Limanı’na yanaşırken, yakınlarını bekleyen asker ailelerinin heyecanı ve özlemi doruk noktasına ulaştı.

Limanda demirli savaş gemileri düdüklerini TCG Kemal Reis Fırkateyni personeli için çaldı.

Gemi limana aborda olurken, asker yakınları bu unutulmaz anı fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

ALKIŞLARLA KARŞILANDILAR

TCG Kemal Reis Fırkateyninin limana demirlemesinin ardından geminin 250’ye yakın personeli, gemi komutanı Deniz Kurmay Albay Fatih Güreşçi önde limana koşarak giriş yaptı.

5 aydır ailelerinden uzakta zor bir görevi başarıyla tamamlayan gemi personeli, komuta heyeti ve personel aileleri tarafından alkışlarla karşılandı.

Albay Güreşçi’nin, kısa tekmilinin ardından Tuğamiral Ali Murat Dede konuşma yapmadan personelin aileleriyle bir an önce kucaklaşmasını istedi.

VE KAVUŞMA ANI

Komutanın emriyle birlikte 5 aydır birbirinden ayrı kalan komutanlar ve aileleri koşarak birbirleriyle kucaklaştı.

Duygulu anların yaşandığı törende askerlerin aileleri mutluluk gözyaşı döktü.

Çocuklar babalarına, eşler birbirine, anne- babalar oğullarına kavuştu.

Aileler, komutanlarla art arda fotoğrafı çektirdi.

Deniz Yüzbaşı Mustafa Him, 5 aydır eşi ve 2 çocuğundan ayrı olan komutanlar arasındaydı.

Him, eşi Neslihan Hanım ile çocukları 6 yaşındaki Elif ve 3 yaşındaki Burak’la kucaklaşarak özlem giderdi.

Yüzbaşı Him, eşine teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bizim için zorluk önemli değil. Görevimiz bu. Önemli olan ailelerimiz ve onların bize desteği. Eşim sağ olsun, iki çocuğumuz olmasına rağmen onları yalnız bırakmadı. Eşim, çocuklarımın ben yokken hem annesi hem de babası oldu.”

Yüzbaşı Mustafa Him, ilk kez Kanada’nın ziyaret edildiğine ve 15 yıl sonra ilk kez ABD’ye gidildiğine dikkat çekerek, “Gururluyuz, çok sayıda yabancı ülke gemisiyle ortak faaliyetlerde bulunduk. Zor görevleri yerine getirdik” dedi.

--4983286

BABASINA KOŞTU

Seyir Başçavuş Hüseyin Maltepe de 5 aylık özlemin ardından ailesine kavuştu. Başçavuş Maltepe’nin küçük oğlu Mehmet Ege Maltepe, elinde çiçek demetiyle babasına koştu.

Mehmet Ege bir anda babasının kucağına atladı. Maltepe ailesi kavuşmanın tadını çıkardı. Başçavuş Maltepe çok mutlu olduklarını söyledi.

Gürel ailesi de 5 aylık uzun bekleyişin ardından kavuşmanın sevincini doyasıya yaşadı.

Astsubay Kazım Gürel, eşi Emine hanıma sarıldı, ardından 3 yaşındaki oğlu Deniz’i kucağına aldı.

Gözyaşlarının birbirine karıştığı kavuşmada, Astsubayın annesi Atiye Gürel ve babası Behçet Gürel de oğullarıyla kucaklaştı.

Soner GÜLEZER / GÖLCÜK(Kocaeli), (DHA)

 

Ek Bilgi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.