Dolar 49,2705
Euro 55,2972
Altın 6.644,78
BİST 12.265,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 25°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
25°C
Parçalı Bulutlu
Pts 25°C
Sal 22°C
Çar 18°C
Per 16°C

Ziyaretçi Defteri

Ziyaretçi defteri için yeni bir kayıt yazın

 
 
 
 
 
 
 
* İle işaretlenmiş alanlar zorunludur.
E-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
Kaydınız yalnız biz onu inceledikten sonra ziyaretçi defterinde görüntülenir.
Kayıtları düzenleme, silme veya yayınlamama hakkımız saklıdır.
6676 kayıt.
Mehmet NEVŞEHİR Mehmet NEVŞEHİR
03/12/2012 at 5:38 PM
Sabretmeye Devam... Özlük hakları iyileştirmelerine yönelik soru önergesine 28 Kasım 2012 tarihinde Milli Savunma Bakanı tarafından verilen cevap. [URL=http://www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-10284sgc.pdf]http://www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-10284sgc.pdf[/URL]
Lütfen bekleyin...
NECDET TÖRE NECDET TÖRE
03/12/2012 at 4:58 PM
Üzücü bir haber, E.Dz. Eln. Astsb. MUSTAFA ÜNAL (73/21415) Bugün Antalya'da kalp krizi sonucu vefat etmiştir. Cenazesi yarın (04 Aralık 2012) memleketi Burdur/Bucak'ta öğle namazını müteakip defin edilecektir. Allah Rahmet eylesin. Mekanı cennet ruhu şad olsun. Sevenlerine sabırlar ve uzun ömürler dilerim. Camiamızın başı sağ olsun.
Lütfen bekleyin...
Adnan Fuat Özdemir Adnan Fuat Özdemir
03/12/2012 at 3:54 PM
2012 YILI İÇİNDE TEMAD GENEL MERKEZİNE YAPTIĞIM ÖNERİLERİM (ÖZET) 1. TEMAD'A BAĞLI OLARAK ,TÜM EMEKLİLERİN ÖZELLİKLE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKUL VE KURUMLARDA GÜVENLİK HİZMETLERİNDE İSTİHDAM EDİLEBİLECEĞİ (SAĞLIKLI DURUMDAKİ) GÜVENLİK ŞİRKETİ KURULMASI PROJESİ. 2. TÜM YAŞAYAN EMEKLİLERİN VE ÇALIŞAN ASSUBAYLARIN HİSSE SENEDİ MİKTARI İLE İŞTİRAKLERİNİN SAĞLANACAĞI VE O ORANDA KÂR PAYINA TABİ OLACAĞI ; TEMAD'A BAĞLI OLARAK KURULACAK GAYRİMENKUL YATIRIM PROJESİ. 3. ÇALIŞAN EN AZ YEDİ GÖNÜLLÜ ASSUBAY TARAFINDAN ,KURULUŞ YERLERİ TEMAD GENEL MERKEZİNDE GÖSTERİLMEK ÜZERE , UZMAN VE SİVİL MEMURLARI DA BARINDIRACAK YAPIDAKİ "ORDU MENSUPLARI" SENDİKASININ KURULMASININ TEŞVİKİ PROJESİ. 4. İSTEKLİ ASSUBAY EMEKLİLERİNİN SİGORTACILIK KURSUNA TABİ TUTULMAK SURETİYLE ÜLKE GENELİNDE TEMAD SİGORTACILIĞIN, ACENTELİK HİZMETİNİ YÜRÜTEN KİŞİLERE PROFESYONEL KAZANÇ VE TİCARİ ORTAKLIK SÖZLEŞMESİ SAĞLAMAK SURETİYLE CİDDİ REKABET VE BÜYÜMEYE TEŞVİKİ PROJESİ. 5. TEMAD'IN LÖSEV'E GÖNÜLLÜ BAĞIŞÇI VE SPONSOR KURULUŞ OLMA PROJESİ. 6. 17 EKİM DÜNYA ASSUBAYLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİNİN DAHA GENİŞ VE KİTLESEL DESTEK SAĞLANMASI ADINA HER YILIN EKİM AYININ 17'SİNDEN SONRAKİ İLK PAZAR GÜNÜ BİR GÜN OLARAK KUTLANMASI VE ADINDAN 17 RAKAMININ ÇIKARILARAK, DÜNYA ASSUBAYLAR GÜNÜ OLARAK TÜZÜK DEFTERİNE İŞLENMESİ TEKLİFİ. 7. TEMAD'IN HER YILIN ARALIK AYINDA TÜM ÜLKE GENELİNDEKİ ŞUBELERİ İLE İL BAZINDA "GÜÇ BİRLİĞİ" ADI ALTINDA TOPLANTI ORGANİZASYONLARININ PLANLANARAK YAYIMLANMASI TEKLİFİ. 8. ASSUBAYLARLA İLGİLİ OLARAK İNTERNET ORTAMINDA KURULAN TÜM SİTE,GURUP VE OLUŞUMLARININ DENETİM VE OLUŞUMUNA DAİR YAPTIRIM VE UYGULAMALARI SAĞLAYICI DÜZENLEME TEKLİFİ. 9. TEMAD'IN RESMİ İNTERNET SİTESİNDE ASSUBAYLARIN MESLEK YAŞAMLARINDAKİ ÖRNEK VE İBRET ALINACAK ANILARININ VE BELGESELLERİNİN TOPLANACAĞI VE EDİTÖR KONTROLÜNDE YAYIMLANACAĞI BÖLÜM OLUŞTURULMASI TEKLİFİ. 10. TEMAD RESMİ İNTERNET SİTESİNDE ÜYELERE VEYA EN AZINDAN GENEL MERKEZ ÜYELERİNE,İL VE İLÇE TEŞKİLATLARININ YÖNETİM KURULLARINA VE DELEGELERİNE İSMEN AÇIK BİR MESAJ,YORUM VE BİLGİ PAYLAŞIMI AKTARIMI SAĞLAYABİLECEK BÖLÜM OLUŞTURULMASI TEKLİFİ. 11. TEMAD'IN *** SAYFASINDA; TEMAD'A DESTEK VE HİZMET YÜRÜTEN VE DİREKT PAYLAŞIM YAPAN SİTE VE GURUP OLUŞUMLARININ SİTE İSİM VE ADRESLERİ İLE GÜNCEL YAYIMLANMASI TEKLİFİ. GENEL MERKEZ İLE İL VE İLÇE TEMAD ŞUBELERİNDE GÜNLÜK SÜREKLİ MESAİ VE HİZMETE TABİ PERSONELİN AYLIK ÜCRET VEYA HUZUR HAKKI İLE ÜCRETLENDİRİLMESİ TEKLİFİ. 12. TEMAD'IN , YASAL VE ALENİ OLARAK "PAYLAŞILABİLİR" GÖRDÜĞÜ TÜM SİTE VE SAYFALARDA; YAZIŞMA VE PAYLAŞIMA KATILAN ÜYELERE ZORUNLU FOTOĞRAF VE GERÇEK İSİMLE KATILABİLME SINIRLAMASININ GETİRİLMESİ TEKLİFİ.
Lütfen bekleyin...
ABDULLAH KAYA ABDULLAH KAYA
03/12/2012 at 1:00 PM
Face' den tanıdığımız bir kardeşimiz yeni bir çözüm yolu bulmuş gibi gözüküyor... Ersen ağabey Yeni Kıta'ya yaklaştık mı yoksa !.... Yaşasın Assubay hakları için çalışanlar. Selam ve saygıyla.
Lütfen bekleyin...
Adnan Fuat Özdemir Adnan Fuat Özdemir
03/12/2012 at 10:17 AM
İlgili makaleye yorum olarak taşındı (M.E.A.) - SAYIN ABAYLI "BUZ DAĞININ GÖRÜNMEYEN YÜZÜ " BAŞLIKLI YAZISINDA ÇOK ÖNEMLİ VE İLGİNÇ BİR TESPİT DE BULUNMUŞ. PROJEYİ HEPİMİZ BİLİYORUZ,ADI "BOP "OLAN HANİ . ARAP BAHARININ TÜRKİYE AYAĞI OLAN KISMI YANİ. TSK. NİN GLADİO YAPISINI BİTİRMEK,HALK ÜZERİNDE NÜFUS EDEN ASKER-MİLLET BAĞINI YOK ETMEK. PEKİ YA DEVAMINDA NE VAR. İŞTE SAYIN ABAYLI NIN ENDİŞE İLE GÖZLEMLEDİĞİ TESPİTİ , GLADİO AYAĞININ TEMİZLENMESİNİ MÜTEAKİP; TSK İÇİNDE Kİ İKİNCİ ADIM OLAN ASSUBAYLARI ÖTEKİLEŞTİRME,YANİ KEMALİZM DEN UZAKLAŞTIRMA,DİĞER DEYİŞLE ULUSALCI ÇİZGİDEN KOPARMA. NASIL OLUR DA BU SAĞLANABİLİR ; BAKIN ŞÖYLE OLABİLİR. SUBAYLARLA ASSUBAYLAR ARASINDAKİ EKONOMİK MALİ VE HUKUKİ UÇURUM KAPATILIYORMUŞ GİBİ GÖSTERİLEREK (TOPLUM VE MEDYA SUNUMU İLE ) TAM AKSİ YAPILMAK SURETİYLE SUBAYLAR LEHİNE KORİDOR İYİCE AÇILIR. AKABİNDE ASSUBAYLARIN YALNIZLAŞTIRILMASI VE ÖTEKİLEŞTİRİLMESİ SENARYOSU OYUNA KONUR. BU TOPLUMUN GENELKURMAYA KARŞI DİŞ BİLEMESİ SAĞLANIR ,ÇÜNKÜ SORUMLU HALA GENELKURMAYDIR, TAVAN İLE ORTADİREK ARASINDA SOĞUK RÜZGARLAR ESTİRİLİR. CUMHURİYETİ VE ATATÜRK Ü DÜSTUR YAPAN TEK KURUM OLAN SİLAHLI KUVVETLERİN KARARGAHI , ASSUBAY HAKLARINI ATATÜRKÇÜLÜK VE CUMHURİYET ADINA ENGELLER VE BU SINIFIN MEVCUT KONJOKTÜREL YAPIDAN YANİ LAİK ORDUDAN SOĞUMA VE NEFRET ETME DÖNEMİ BAŞLATILIR. BU ÇATLAK VE AYIRIM ÖYLE BİR NOKTAYA GELİR Kİ İKTİDAR İÇİN EMEKÇİ KESİM OLAN ASSUBAYLARIN HAK VE ADALETİNİN YASAYLA TEMİNİNDEKİ TEK ENGEL GENELKURMAY OLURKEN , ASSUBAYLAR İÇİNDE EN BÜYÜK DÜŞMAN ATATÜRKÇÜ YAPI VE ANLAYIŞA SAHİP OLAN TSK. İDEOLOJİSİ OLUVERİR NEFRET VE ÖFKE, SONUNDA ÇALIŞANI VE EMEKLİSİ İLE BİNLERCE ASSUBAYIN İSYANINA VE KARGAŞASINA, BUNUN SONUNDA DA LAİK ORDU YAPISININ ÇÖKMESİNE SEBEP OLUR Kİ BU ARAP BAHARI ADI ALTINDA ORTADOĞUDA İCRA EDİLEN GÜVENLİKLİ OPERASYONLARIN BİR VERSİYONUDUR VE OLDUKÇA DA BAŞARILI OLMUŞTUR. BUGÜN BAŞTA ÖZLÜK VE MAAŞ ADALETİNE DAİR ÇOK ELZEM İNSANİ HAKLAR ADINA BİR KARTOPU YUMAĞINA DÖNÜŞEN BU BÜYÜK KİTLENİN BÜYÜDÜKÇE NEREYE DOĞRU YUVARLANMASI GEREKTİĞİNE DAİR OLASI KOMPLO TEORİLERİNİN CD LERE YAZILMASA DA BAZI KAFALARA KAZINMIŞ OLABİLECEĞİNİ HEP HATIRDA TUTMAK TA YARAR VAR. SAYGILARIMLA.
Lütfen bekleyin...
mehmet tuna mehmet tuna
03/12/2012 at 10:05 AM
DEGERLİ ARKADAŞLAR BEN DE 15 OCAK 2013 TARİHİNE KADAR BEKLEYECEGİM SONRA DA DEGERLİ ERSEN GÜRPINAR'LA AYNI SİTEDE DEVAM EDECEGİM.SUSARAK HİÇ BİR BAŞARI ELDE EDİLMEZ. KAMUOYU YARATMAMIZ LAZIM.TEMAD'IN SALI GÜNLERİ PARTİLERİN GURUP TOPLANTILARINA KATILARAK "BİZ BURADAYIZ" MESAJINI VERMESİ GEREKİR.SAYGILARIMLA.
Lütfen bekleyin...
ismail göksu ismail göksu
02/12/2012 at 4:12 PM
SAYGIDEĞER MESLEKTAŞLARIM YORUMLARA KATILMAYAYIM DİYORUM ANCAK YORUM YAMPAKTAN DA BAŞKA ÇAREM OLMADIĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇİN BİR KAÇ KELAM LAF DA BEN EDEYİM DİYORUM. DEMEM O Kİ; BU İKTADAR DÖNEMİNDE ÇOK İYİ UYUTULUYORUZ. BİZLER BİR TÜRLÜ ÖRGÜTLENEMİYORUZ. HELE HELE CEZAEVLERİNDEKİ TERÖRİSTLER KADAR BİLE OLAMADIK; ONLAR SÖZDE AÇLIK GREVİ YAPARAK İSTEDİKLERİNİ ALDILAR VE HÜKÜMETE PEKALA İSTEDİKLERİNİ DAYATMA DA OLSA YAPTIRDILAR. BİZ BİR ARPA BOYU İLERLEYEMEDİK. HELE VERİLEN SÖZLERİN HİÇBİRİ YERİNE GETİRİLEMEDİ.DAHA NE BEKLİYORUZ Kİ BİR EYLEM PLANI DERHAL AÇIKLANMALI VE MEYDANLARA ÇIKMALIYIZ. ÇIKMALIYIZ Kİ BAKIN BAKALIM BİZ KAÇ KİŞİYİZ? BU KONUDA BİZ EMEKLİLERE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR.YAKLAŞAN SEÇİMLERİ DE FIRSATA ÇEVİRMEK İÇİN MUTLAKA AMA MUTLAKA BİR EYLEM PLANIMIZ OLMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM. BU ARADA ANKARA'DAKİLERİN HAKKINI YEMEMEK LAZIM. ONLARI DA BU HAKLI MÜCADELEMİZDE BAŞARILAR DİLİYORUM. :zzz :zzz
Lütfen bekleyin...
ABDULLAH KAYA ABDULLAH KAYA
02/12/2012 at 10:50 AM
Kıymetli kardeşlerim; Yeni bir Amerika keşfedilinceye kadar Temad Başkanım Ahmet KESER, Manevi Liderim Ersen GÜRPINAR' dır. Selam ve sevgilerimle.
Lütfen bekleyin...
Ersen Gürpınar Ersen Gürpınar
02/12/2012 at 12:59 AM
Saygıdeğer Meslektaşlarım Her gün assubay adını kullanan yeni bir grup kurulduğunu görüyoruz, bunların amacı mücadeleye ve TEMAD'a destek ise saygı ile karşılarım; ancak kişisel hesaplarla yapılan her faaliyet mücadelemize zarar verecektir. Bölünerek çoğalmak ve birlik sağlamak mümkün olabilir mi ? Şimdi "15 OCAĞA KADAR BİR ŞEY DEĞİŞMEZSE BEN DE VARIM" grubunu kuran arkadaşlarım, biz zaten mücadele için varız ve buradayız, lütfen siz açıklar mısınız 15 OCAK tarihine kadar bir şey değişmezse ne yapacaksınız, alternatif çözüm yollarınız nelerdir? Yasal temsilcimiz TEMAD dışında bir oluşum mu düşünüyorsunuz? Sizlerin yaptırım gücü ne olacaktır? Mücadele uzun solukludur. Bizler, yıllardır karınca kararınca mücadelemize ve TEMAD'a destek için çalışıyoruz. Sizler bu kadar sabırsızdınız neden 9 yılımızı heba eden M.Erol ekibine karşı bir oluşum içinde olmadınız da gayet başarılı bir çizgi izleyen Sn.Keser ve ekibinin biraz sabır tavsiyesine karşı bir gurup kurma ihtiyacını duydunuz? Zaten aklına gelen bir sayfa açıyor, aklına gelen ben diyerek ortaya çıkıyor, bölünerek çoğalmak mümkün mü? Bir zamanlar birileri de kendi başlarına basın açıklaması yapmaya kalktı 10-15 kişi ile mücadeleye katkı mı verdiler yoksa zarar mı? Bunun tahlilini kendi başına hareket edenler yapmalıdır. Bizim yapmamız gereken sadece mücadele ve TEMAD'a destek vermektir. Elbette yönetime eleştiri ve öneri getirebiliriz ama bunu iyi niyetle yapmamız gerekiyor. Mücadeleyi kişiselleştirdiğimiz zaman sonuç hüsran olur,buna da kimsenin hakkı olduğunu düşünmüyorum.Sevgi ve saygılar sunuyorum.
Lütfen bekleyin...
selçuk selçuk
01/12/2012 at 10:51 PM
Niye PES ettik? Veya PES DEDIK? BIZ HAKLI ISTEKLERIMIZI ADAM ZANNEDEREK ISTEDIGIMIZ KISILERIN, TASDAN BIRER HEYKEL OLDUKLARINI SONRADAN OGRENDIGIMIZ ICIN PES DEDIK...DIKKAT... HEYKELLER KONUSMAZLAR!! CEVAP DA VERMEZLER...
Lütfen bekleyin...
veysel çetiner veysel çetiner
01/12/2012 at 10:25 PM
GERÇEK GÜNDEM VE DOĞRULAR DOĞRULAR VE GERÇEKLER YAZILMADIĞI VE AÇIKLANMADIĞI TAKDİRDE EMEKLİ VE ÇALIŞAN ASTSUBAYLAR OLARAK BİR ARPA YOL ALAMAYACAĞIMIZI BİLMELİYİZ. YAZACAKLARIM TEMAD VE YÖNETİM KURULUNU ELEŞTİRMEK DEĞİLDİR, AKSİNE ŞUAN Kİ TEMAD BAŞKANI SAYIN AHMET KESER VE EKİBİNE SONSUZ GÜVEN VE DESTEĞİM VARDIR. HER ZAMAN DA OLACAKTIR. . SADECE DOĞRULARI YAZACAĞIM. KAZANIM DİYE BİZE SUNULAN ¼ , MECBURİ HİZMET SÜRELERİ, ASKERİ CEZA KANUNUNDA BAZI DEĞİŞİKLİKLERİN YAPILMASI. ODA HAPSİ VE GÖZ HAPSİNİN KALDIRILMASI VE BUNA BENZER EKONOMİK OLMAYAN DÜZENLEMELERİN AVRUPA UYUM YASALARI GEREĞİ ZATEN YAPILMASI MECBURİ OLAN DÜZENLEMELERDİ. MUVAZZAF ARKADAŞLARIMIZ İÇİN DEVRİM NİTELİĞİ TAŞIYAN BU DÜZENLEMELER AVRUPA UYUM YASALARI GEREĞİ HÜKÜMETİN DE BUNU SÜRATLİ BİR ŞEKİLDE TBMM GENEL KURULUNDA GÖRÜŞMESİNİ SAĞLAYARAK KABUL EDİLEN VE ALINAN HAKLARDIR. BU BAŞARI TEMAD’IN BAŞARISI GÖZÜKÜYOR OLSA DA ASLINDA BU ŞUAN Kİ HÜKÜMETİN BAŞARISIDIR. AÇLIK SINIRI VE YOKSULUK SINIRINDA YAŞAYAN EMEKLİ ASTSUBAYLAR İÇİN HİÇ BİR EKONOMİK İYİLEŞTİRME VE DÜZENLEME YAPILMAMIŞTIR. EMEKLİ ASTSUBAYLARIN EKONOMİK DURUMU HER GEÇEN YIL DAHA DA KÖTÜLEŞMEKTEDİR. ÇALIŞAN VE EMEKLİ ASTSUBAYLARA EKONOMİK OLARAK YAPILMASI DÜŞÜNÜLEN İYİLEŞTİRMELER HER NE HİKMETSE MARSA İNSANLI UZAY ARACI GÖNDERECEK KADAR ZOR VE KARMAŞIK BİR DURUM OLMUŞTUR. 10 YILDIR ÇALIŞMALAR DEVAM ETMESİNE RAĞMEN BİR SONUÇ ALINMAMIŞTIR. ÖYLE GÖZÜKÜYOR Kİ BİR 10 YIL DAHA ASTSUBAY ÖZLÜK HAKLARI ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEKTİR. SUBAYLARA YAPILACAK OLAN DÜZENLEMELER VE İYİLEŞTİRMELER TBMM’DE GÖRÜŞÜLMEDEN KHK’LERLE BİR GECEDE GİZLİ OLARAK YAPILMIŞTIR. TEMAD BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU MUVAZZAF VE EMEKLİ ASTSUBAYLARIN EKONOMİK DURUMLARINDA İYİLEŞTİRMELERİN YAPILMASI İÇİN ELİNDEN GELEN TÜM GAYRETİ VE ÇALIŞMAYI YAPMASINA VE SÖZ VERİLMESİNE HATTA GENELKURMAY BAŞKANLIĞI VE MİLLİ SAVUNMA BAKANI İLE SANAYİ BAKANIN SÖZ VERMESİNE RAĞMEN HERHANGİ BİR İYİLEŞTİRME YAPILMAMIŞTIR. SANKİ GİZLİ BİR GÜÇ ASTSUBALARA YAPILACAK İYİLEŞTİRMELERİ ENGELLEMEKTEDİR. SABRETMEK VE BEKLEMEK KADERİMİZ DEĞİLDİR. BU VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLMESİ İÇİN ZAMAN VE SÜREÇ DOLMUŞTUR. GÖRÜŞMELERDEN ÇEKİLEREK, EKONOMİK SORUNLARIMIZI EN KISA SÜREDE ELDE EDECEK KANUNLARIN BİZE VERMİŞ OLDUĞU TÜM YASAL RADİKAL EYLEMLERE GEÇMELİYİZ. SAYGILARIMLA
Lütfen bekleyin...
selçuk selçuk
01/12/2012 at 11:20 AM
Meslektaşım Sayın Aydıncak gözden kaçan çok önemli bir konuyu yazmış. Aslında bizim bu derdimizi sağır sultan da biliyor da bizimkiler çamura yatıyor bilmezden geliyor. Niye? Beceriksizlikleri belgelenecek. İkinci çok önemli bir mesele daha yazmış.İSTİFA. Dünyada birinci sırada olan bu mesele maalesef bizde SON SIRADA bile değil. Yönettiğini zannedenler yalakalık yarışına girmişler havada takla atıyorlar. Onun için hayati önemi haiz konular hep hasıraltı yapılıyor...
Lütfen bekleyin...
Hikmet AYDINCAK Hikmet AYDINCAK
30/11/2012 at 8:52 PM
….DAHA KAÇ ASKERİN İNTİHAR ETMESİ GEREKİYOR ? Değerli meslektaşlarım, Sözcü Gazetesinin (28 Kasım 2012 tarihli-15. sayfa) haberine göre İzmir’deki 57. Topçu Tugayında görev yapan Sağlık Başçavuş Tekin Varcılar’ın beylik tabancasıyla intihar ettiği belirtilmektedir. İnsan olarak, bir meslektaş olarak son derece üzüntü duyduğumu belirtirken, meslektaşımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Bu meslektaşımızın intihar olayında da görüldüğü üzere, TSK’daki intiharlar durmadan devam ediyor. Sıralı ve sorumlu yetkililerde ‘’olayla ilgili soruşturma devam ediyor’’ gibi klişeleşmiş açıklamalara sığınarak, devam eden intiharları seyrediyor! Seyrederken de, intihar eden kişilerin girmiş olduğu bunalımdan veya ruhsal yapısının bozulduğundan bahsederek bir kılıf buluyorlar. Ama hiç birisi istifa etmiyor! Ne birlik komutanı, ne kuvvet komutanı, ne de Milli Savunma Bakanı. Hepsi yerli yerinde durmaya, koltuğunda oturmaya devam ediyor. TSK’ya alınan bütün personel er ve erbaşlar dahil, sağlık sisteminde geçirildikten ve tam olarak sağlıklı oldukları raporlarla tespit edildikten sonra TSK kabul edilmektedirler. O zaman bu sağlıklı insanların sağlığını, ruhsal yapısını bozan nedir? Diyelim ki sağlığı bozuldu, TSK’lerinin hastanesi, doktoru yok mu? Yoksa, istersem gönderirim, istemezsem göndermem mantığıyla hastaneye, doktora gönderilmesi engellendi mi? Bildiğiniz gibi insan sağlığı her şeyden önemlidir. Bir insanın sağlığını, ruhsal yapısını bozan (Çağdışı kanunlar, miadı geçmiş yönetmelikler, keyfi uygulamalar, baskılar, hakaretler,…vs.) her ne varsa değiştirilmesi gerekir! İnsan hayatı söz konusu olunca, yapılması gereken ne varsa yapılmalıdır. TBMM İnsan Hakları komisyonunun bu konuda rakamlarla yapmış olduğu açıklamaya göre son on yıl içinde intihar eden asker sayısı 934, şehit olan asker sayısı ise 818’ dir. Bu çok vahim bir tablodur. İNTİHAR EDEN ASKERLERİN SAYISI ŞEHİT OLAN ASKERLERİMİZDEN FAZLADIR. Bu tablodan Cumhurbaşkanından Başbakana, Başbakandan Genelkurmay Başkanına kadar bütün üst düzey yetkililer sorumludur. Ortaya çıkan istatistiki rakamlar, TSK içindeki intiharları önlemede MSB’nin ve Genelkurmayın başarısız olduğunu kanıtlamaktadır. Sayın Cumhurbaşkanı mademki başkomutandır. Öyleyse Cumhurbaşkanlığı Devlet denetleme kurulu niçin bu konuya el atmıyor? Cumhurbaşkanlığı devlet denetleme kurulunun bu konuya el atması için DAHA KAÇ ASKERİN İNTİHAR ETMESİ GEREKİYOR ? Saygılarımla
Lütfen bekleyin...
atilla abaylı atilla abaylı
30/11/2012 at 2:53 PM
PES ETMİYECEKSİN KARDEŞİM..!! AYAGINA CELME TAKANLARA VURACAKSIN TEKMEYİ GÜNÜ GELDİGİNDE MÜCADELE İNANÇ İSTER BU NOKTADAN SONRA ELİMDEN NE GELİR ! ASSUBAYSIN BU YAZGI DEGİŞMEZ Mİ.? İnsanın kendini çaresiz hissetmesi ne demektir, ben bilirim; bu duyguyu çocukluğumda, gençliğimde sık sık yaşadım. Şimdi de ara sıra bu duyguyu yaşıyorum, ne var ki, artık şimdi bu duyguyu yaşarken ne yaşadığımı biliyorum ve beni kahredip, kedere, utanca boğmasına izin vermiyorum. Yaşamımın denetimini elime aldım. Mücadele ediyorum, kazanacağımızı biliyorum,her şeyden önce İNANIYORUM. Atilla ABAYLI
Lütfen bekleyin...
selçuk selçuk
30/11/2012 at 11:58 AM
Evet meclis TUT AMA YALANDAN TUT ANAKLARINI PARDON GENE DILIM SURTTU !!! SURCTU TUTANAKLARINI SABIRLA OKUDUM,HAYRETLER ICERISINDE KALDIM,BUNLAR MI KANUN YAPACAK,BUNLAR MI HAK VERECEK DIYEREK,BEN ASSB,MESELESI DIYORUM,BENIM BAKAN GOBEGINI KASIYARAK AGRI DAGINA YAGACAK KARDAN BAHSEDIYOR,TUTANAGIN TAMAMININ OZETI BU YAZDIGIM GIBI,YAZIK OLMUS O GUNDE BOSUNA GITMIS. 13 MILYAR MAAS,OH NE ALA.....................
Lütfen bekleyin...
Adnan Fuat Özdemir Adnan Fuat Özdemir
30/11/2012 at 7:58 AM
TEMAD'IN İNTERNET *** SAYFASINA BİR ANILAR BÖLÜMÜ AÇILMASINI, BU BÖLÜME YAŞAYAN TÜM ASSUBAYLARIN MESLEKİ YAŞAMLARI BOYUNCA BAŞLARINDAN GEÇMİŞ, İBRETLİK,İNANILMAZ, "BU KADARI DA OLUR MU?" DEDİRTECEK TÜRDEKİ YAŞANMIŞ HİKAYELERİNİ YAZARAK AKTARABİLECEKLERİ,TÜM TÜRKİYE'NİN DE OKUYABİLECEĞİ BİR DÜZENLEME YAPILMASINI, BU GÖNDERİLERİN BU İŞLE ALAKALI OLARAK BİR YETKİLİ EDİTÖRE VERİLMESİNİ, ASSUBAYLARIN OLAĞANÜSTÜ YAŞAM HİKAYELERİNİN VE NELER İLE MÜCADELE ETTİKLERİNİN BİLİNMESİNİ; SAYIN SAMİ BAŞKAYA'NIN KİTABINDAKİ GİBİ GÜÇLÜ ETKİLER BIRAKACAK BİR MALZEME OLARAK TOPLUMUN GÖRÜŞÜNE SUNULMASINI,İLERİDE BU ANILARIN TEMAD TARAFINDAN GEREKİRSE KİTAP HALİNE GETİRİLEREK TÜRK OKUYUCUSUNA PAZARLANMASINI, KENDİ GEÇMİŞİMİZİ VE TARİHİMİZİ DE BU SAYFADA ANLATACAK BELGESEL DÖKÜMANLARA YER VERİLMESİNİ, BU SAYEDE ASSUBAYLARIN TÜRK TOPLUMUNDAKİ KİMLİK TANIMLAMASININ DA ORTAYA KONMASINI GENEL MERKEZ VE YÖNETİM KURULUMUZDAN ARZ VE İSTİRHAM EDİYORUM. SAYGILARIMLA.
Lütfen bekleyin...
Mustafa Çoşkun Mustafa Çoşkun
29/11/2012 at 5:44 PM
Sevgili meslektaşlarım Daha önce bu siteden arkadaşlarıma ve genel merkezimize seslendiğim mesajlarım oldu, arkadaşlarımdan özel mesajlarla yanıt vererek paylaşanlar oldu, genel merkezimizden ise yanıt alamadık. Biz bu yönetime bilgili, kararlı ve üyelerine saygılı olduğu için destek verdik; inandık,umutlandık bir açıklamada bulunmak çok zor olmamalı düşüncesindeyim. Elbet her plan açıklanmaz, her konu paylaşılmaz, yılların sorun birkaç ayda, yılda çözülmez, biz yıllardır çözüm için çalışıyoruz, zamanımız ve sabrımız azaldı, ben şahsen genel merkezin sessizliğini yadırgıyorum, bu siteden yanıt vermiyorlarsa bizi muhatap almak istemezlerse kendi sitesinden yanıt versinler, ya da sevgili kardeşim A.Fuat Özdemir'in önerisini hayata geçirmeyi öneriyorum.
Lütfen bekleyin...
Adnan Fuat Özdemir Adnan Fuat Özdemir
29/11/2012 at 11:35 AM
YAKLAŞIK İKİ YÜZ BİN KİŞİLİK ASSUBAY TOPLUMU; ÖZLÜK VE HUKUKSAL HAKLARIMIZIN; HÜKÜMETÇE İADE-İ İTİBARI KONUSUNDA SÜREGELEN BELİRSİZLİK VE İYİNİYETSİZLİK SONUNDA "BUNDAN SONRA NE OLACAK,NE YAPMALIYIZ?" SORUSUNA VERİLECEK CEVAP DA TAM ORTADAN İKİYE BÖLÜNMÜŞ DURUMDA. ORTANIN SAĞ TARAFINDA ; OCAK AYI İTİBARİYLE 2013 YILI MALİ BÜTÇESİ YASALAŞMIŞ OLACAĞINDAN,"BİR İYİLEŞTİRME GÖRÜLMEDİĞİ TAKDİRDE ETKİLİ BİR EYLEM PLANLAYALIM VE DİŞİMİZİ GÖSTERELİM" DİYENLER, ORTANIN SOL TARAFINDA İSE "BU UZUN SOLUKLU BİR MÜCADELE, GENEL MERKEZİMİZ BU BAĞLAMDA KULİS VE GÖRÜŞMELER YOLU İLE İKNA YÖNTEMİNİ KULLANARAK EN AZINDAN 2014 İÇİN SÖZ ALSIN BU İŞİ ONLARA BIRAKALIM" DİYENLER. BEN KİŞİSEL OLARAK BİRİNCİ TARAFTAKİ YANİ SAĞDAKİ GURUPTAYIM . BU AYRIŞMA; YAPIYORUZ,YAPMAK ÜZEREYİZ, ÇALIŞIYORUZ, BİTİRİYORUZ DİYEN AYNI KAFANIN,AYNI MANTIĞIN VE ANLAYIŞIN SAHİBİ İKTİDAR PARTİSİNİN VE HÜKÜMETİN ALDATMAYA VE OYALAMAYA,EN ÖNEMLİSİ DE DÜRÜST OLMAYAN TAVRININ BİR SONUCU. İKİNCİ GURUPLA DA SONUÇ ALINIR MI TABİİ Kİ ALINIR AMA UZUN SOLUKLU YANİ BİLMEM KAÇ EMEKLİ DAHA BUNALIMA GİRİP,BAZILARIMIZ ÖBÜR TARAFA GİTTİKTEN SONRA. YETKİLERİMİZİ,TEMSİL HAKKIMIZI VE İRADEMİZİ KENDİLERİNE DEVRETTİĞİMİZ, BİZİ TEMSİL EDİN VE HAKKIMIZI ALIN DİYEREK SADECE MANEVİ DESTEĞİMİZİ SUNABİLDİĞİMİZ GENEL MERKEZİMİZ,HATTA GENEL BAŞKANIMIZ GELİNEN NOKTADA NE YAPMALI,NE TÜR BİR KARAR ALMALI,NEREYE ADIM ATMALI? BU NOKTADAN SONRA HEPİMİZ KENDİMİZİ ONUN YERİNE VE KONUMUNA KOYARAK DÜŞÜNMELİ VE ONUN HİSSETTİĞİNİ HİSSEDEBİLMELİYİZ. BÜYÜK KİTLELER ADINA KARAR ALMAK VE DÖNÜLEMEZ NOKTALARA GİTMEK CESARET VE ARKASINDA GÜÇLÜ BİR TOPLUMSAL DESTEĞİ GEREKTİRİR. BENİM BU KONUDA BİR ÖNERİM OLACAK, TEMAD GENEL MERKEZİMİZİN SİTESİNDEN YARARLANMA İMKANIMIZ OLMADIĞI İÇİN HEPİMİZİN TARAFSIZ VE ORTAK SİTESİ KONUMUNDAKİ EMEKLİ ASSUBAYLAR ORG. BİR ANKET SAYFASI AÇSIN; YUKARIDAKİ SAĞ VE SOL OLUŞUMLARI OYLAMAYA SUNSUN, YAKLAŞIK 30 GÜNLÜK BİR SÜREDE OY VERME İŞLEMİNİN ARDINDAN % ORANLARINI AÇIKLASIN. HANGİ GÖRÜŞ AĞIR BASIYOR İSE GENEL MERKEZİN O YÖNDE ADIM ATABİLMESİ YÖNÜNDE KAMUOYU DESTEĞİNİN ARKASINDA OLDUĞUNU VEYA OLMADIĞINI GÖRSÜN. BÖYLECE KİMSE GÜDÜLMEDİĞİNİ ANLAR,MERKEZ DE TABANIN TALEBİ YÖNÜNDE YOL ALDIĞI İÇİN BAŞI AĞRIMAZ. HESAP SORULMAKTAN KURTULUR. BU ANKET AYNI ZAMANDA MERKEZİN BİR TABAN YOKLAMASI OLARAK DA OLUMLU BİR ÇALIŞMASI VE ARAŞTIRMASI YERİNE GEÇMİŞ OLUR. SAYGILARIMLA.
Lütfen bekleyin...
ERHAN KOLAĞASI ERHAN KOLAĞASI
29/11/2012 at 8:20 AM
Saygıdeğer arkadaşlar Bu ara facebook'ta kurulan guruplarda bir telaştır başladı, her kafadan bir ses çıkıyor, bu güne kadar genel merkezi alkışlayanlar şimdi kendilerince yazılar yazmakta ortalığı bulandırmaktadırlar. Ne oldu da bu telaş başladı, amacınız nedir? Genel başkanımız tv'lere çıkıp haklarımızı tek tek söylediğinde ortalık ayağa kalkmıştı. Alkışlıyorduk, neden? İlk defa bir genel başkan haklarımızı korkmadan tüm Türkiye'ye haykırıyordu. Bu işler boyacı küpü değil arkadaşlar daldır, çıkar bu iş bitsin her şeyin bir yolu vardır. Filmin sonunu görmeden her kafadan bir yorum yapılırsa bu iş çıkmaza girer. 10 senedir hiçbir şey verilmedi ne yaptık arkadaşlar, bir tek 9 Ekim'de Ankara'da bir miting yaptık, o zaman da söylemiştim arkası gelsin diye, devamı oturma eylemi olsun diye, olmadı. Bu güne kadar ses çıkaramayanlar ortalığı karıştırmasınlar, genel başkanımız şimdiye kadar ne yapılması gerekliyse yapmıştır ve yapmaya devam edecektir. Kimse telaşa kapılmadan beklesin, ortalığı bulandırmasınlar, güzel yazılar destek veren yazılar yazılsın ki genel başkanımız dik durabilsin rahat hareket etsin, toplumumuzun genel başkanımızın vereceği her komutu yerine getirelim ki birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu, bir araya geldiğimizi görmek istemeyenler görsün. Lütfen bekleyelim ve görelim, sonuç alınmazsa bizlerin düşündüğünü genel başkanımız da düşünüyordur, sadece başkanımızın vereceği direktiflere bizler harfiyen uyalım. Herkes kahraman olmasın şu an tek kahramanımız var seçtik iyi yönetiyor, iyi gidiyor genel başkanımız Sayın Ahmet KESER’İN yolunda sonuç alıncaya kadar gitmemiz gerekiyor saygılar sunarım. Erhan KOLAĞASI
Lütfen bekleyin...
atilla abaylı atilla abaylı
28/11/2012 at 7:45 PM
GÜNÜN SÖZÜ; Çay kaşığı gibi ortalığı karıştıran insanların unuttukları bir şey vardır ortam durulduğunda bir kenara koyulurlar...
Lütfen bekleyin...