ASİMİLASYON
Bir zaman önce son yıllarda aramızın epeyce ekşimtırak olduğu gayrı Müslim Ortadoğu ülkesine ve onun arasının epeyce acı olduğu devletsiz Müslüman diyarına kısa bir ziyaretim oldu. Her iki toprakların insanlarında belirgin olan bir gerginlik herhangi bir ortamda, bir nedenden fark ediliyor.
Her üç kitaplı din mensuplarınca kutsal kabul edilen mekâna ziyarette etkin otoritenin baskınlığı hemen anlaşılıyor. Özellikle iki inancın sahiplenme çabası birinin diğerine olan sindirme ve kendini öne çıkarma, diğer inancın izlerini silme ve unutturma uygulaması haberlere konu oluyor. Egemen güç, Müslümanların genç olanlarının ülkeye girişini ve bu yerleri ziyarete izin vermezken, kendi genç vatandaşlarının burayı ziyaretini çatışarak da olsa sağlıyor.
Yaşadığı ülkenin, tüm nimetlerinden eksiksiz yararlandığı halde; nankörlük ve hainlik yapanların; gelecekte bu günlerini iç çekerek anacakları ve arayacakları kesindir.
Dilerim ki çaresizlik içinde çok geç ve pişmanlık olmasın.
“Asimilasyon mu” buyurdunuz.!.?...
Not: Bu konudaki izlenimler ve sonuçlar zaman içinde burada paylaşılacaktır. Teşekkürlerimle.
Ankara 22°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
22°C
Hafif Yağmurlu
Cum
23°C
Cts
24°C
Paz
25°C
Pts
25°C