ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLARIM,
1970- 1975 astsubay eylemleriyle kazanılmış olan özlük haklarımız, zamanla geri alınmıştır.
2000 Yılında ödenmeye başlanan temsil tazminatının, astsubaylara ödenmesi son anda engellenmiştir.
16 Nisan 2008 de TBMM’de görüşülüp kabul edilen. Düzenlemeye göre, Astsubaylar, en üst devlet memuru derecesine (birinci derecenin dördüncü kademesine) kadar yükselebilecekti.
Ertesi gün ‘Tekrir-i Müzakere, yani yeniden görüşme’ talebi geldi. Meclis’te bir gün önce Astsubaylar lehine oy kullanan Bakan Çelik, bu kez aleyhte görüş bildirdi ve TBMM’de benzeri hiç görülmemiş bir şekilde, Astsubaylara verilen hak geri alınarak, emekli ve çalışan binlerce astsubayın sevinci kursağında bırakılmıştır.
2002 Yılından itibaren kurulan Hükümetlerde MSB olarak görev yapmış Bakanlarımızın astsubaylara vermiş oldukları müjdeli haberlerden bir sonuç elde edilmemiştir.
Yarbay maaşına denk maaş alan, KD BÇVŞ’ların maaşları üsteğmen maaşına eşitlenmiştir.
2000 Yılında ödenmeye başlayan temsil tazminatını almayan emekli albaylarla yarbaylar TBMM dilekçe komisyonunu TESUD önderliğinde yoğun bir şekilde dilekçe göndererek, haksızlığa uğradıklarını iletmişlerdir. Bunun neticesinde emekli albaylar ve yarbaylara da temsil tazminatının ödenmesini sağlamışlardır. Emekli subayların yapılan bu haksızlığı protesto etme hakları var ise emekli astsubayların da yapılan haksızlıklara karşı protesto etme hakları vardır.
En son yapılan 2012 Askeri Personel Yan Ödeme kararnamesinde de astsubaylar saf dışı bırakılmıştır.
Bu güne kadar, TEMAD tarafından yapılan tüm girişimler sonuçsuz kalarak bir ilerleme sağlanmamış. Verilen sözler yerine getirilmemiştir.
Bazı yorumcu arkadaşların sakin olalım, basın ve bazı çıkar gurupları bizi yönlendire bilir, düşüncelerine katılmıyorum. Astsubaylar, nasıl hareket edeceklerini bilen, kültürlü, eğitimli donanımlı kişilerdir. Asla böyle bir oyuna gelmeyeceklerdir.
Astsubayların, artık bekleyecek ve sabredecek tek bir günü bile kalmamıştır.
2012 Askeri Personel Yan Ödeme kararnamesi, haklarımızı diyalog yoluyla alamayacağımızın net bir göstergesi olmuş, yapılacak kanuni her türlü eylemin yolunu açmıştır.
Saman alevi gibi parlayıp sönersek, birkaç yıl sonra 30 yıllık KD BÇVŞ’lar teğmen maaşından daha az maaş alacaklardır.
Tepkimizi zamanında vermemiz sonuç alıncaya kadar devam ederek vermemiz gerekir.
Bu tepkilerimizi temsilcimiz olan TEMAD öncülüğünden alınacak kararlar doğrultusunda yapmalıyız.
Ankara 24°C
Açık
Ankara
24°C
Açık
Paz
25°C
Pts
24°C
Sal
22°C
Çar
19°C