Hep aynı oyun sahnede. Bir hak verilirken bile bizleri bölmeyi düşünmek... Nasılmı? TBMM milli savunma komisyonunda bulunan ve 70 maddelik askerlik kanunun içerisine koyulan 55. madde ile Emekli astsubaylara 1.derecenin 4ncü kademesinin veriliş şekli.
''Bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce emekli, adi malüllük, vazife malüllüğü aylığı bağlananlar ile dul ve yetim aylıkları alanların GÖREVDE BULUNDUKLARI SÜRELERDEKİ DURUMLARI GÖZ ÖNÜNE ALINARAK bu kanundaki esaslar dahilinde intibakları yapılır.''
Yani 1. derecenin 3. kademesini almış meslektaşlarımız 1 yıl daha çalışmamışsa süreyi tamamlamadığı için bu hakkı alamayacaktır. Artık gerisini yazmıyorum. Kısacası KOMKARSU örneğine benzer bir hak verilecek.
Tek gösterge cetveli ve kırmızı çizgilerimiz olan 9/2 - 8/1 intibaklar yapılmadan yapılacak olan bir düzenleme bu yarayı daha fazla kanatacaktır. 1. dereceye tazminatların bu şekli ile verilmesi ise meslektaşlarımız arasındaki uçurumun açılmasından öteye bir anlam taşımayacaktır. Şeytan ayrıntılarda gizlidir diye bir söz vardır. Çok şükür şeytandan daha akıllıyız. Saygılarımla.
Ankara 25°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
25°C
Parçalı Bulutlu
Pts
25°C
Sal
22°C
Çar
18°C
Per
16°C