Unutmamak gerekir ki, Genelkurmayın Assubayların özlük haklarını düzenliyoruz diye yaygaraya verip kaleme aldığı her konunun altında art niyet vardır. A na düşünce biz bunların istediğimiz gibi nasıl güderiz anlayışıdır. Bu sözde düzenlemeler çoğu zaman birbirimize karşı husumet oluşturmamızın fitilini ateşler ve Genelkurmayın da beklediği zaten budur(böl parçala yönet taktiği).Birlik beraberlik,sevgi saygı sözcükleri yapmacıktır, kamuoyunu yanıltmaktan başka bir amacı yoktur.Uygulamada da bu zamana kadar karşılığı bulunamamıştır.
Ne hikmetse hangi partiden olursa olsun bir hükümetin yetkilisi de ‘’bu subaylar nasıl teklif hazırlamışlar,ne yapıyor, doğru mu,adil mi bir kontrol edelim’’dememiştir
Değerli arkadaşlarım; kendisine faydası olmayan insana başkalarının yapacağı bir şey yoktur.Lütfen olayları biraz ayrıntıları ile araştırıp sorunlarımıza sahip çıkalım,sebep sonuç ilişkilerini doğru değerlendirip gerçekleri net görmeye çalışalım. TEMAD’a sahip çıkalım,yıllardır biriken sorunlarımızı ilk defa basın kanalı ile kamuoyuna anlatmaya çalışan yöneticilerimiz var, onların yanında olalım.
Şu anda görev yapan meslektaşlarımızın kronikleştirilen sorunlarla yaşamasının ne TSK'ya ne de bu millete yararı dokunacağını sanmıyorum. Birey kendisi mutsuz ve huzursuz ise kendisine ve çevresine faydası yoktur.Bu gün bile adil bir düzenleme diye meclise yasa tasarısı gönderiyorsunuz,8 yıl okuttuğunuz insanla 2 yıl okuttuğunuz insanı aynı süreli(10 yıl) zorunlu hizmete tabi tutuyorsunuz.Bunun adalet neresinde? Bu durum bile yukarıda özetle arz etmeye çalıştığım gerçeklerin ispatı değil midir? Bu anlayışın insanlara ,millete ve orduya ne fardası olabilir ki? Ben ülkemi en az köylü Ali efendi,şehirdeki kapıcı Yusuf bey kadar seviyorum ve bu düşüncelerimi ifade ediyorum,birileri beyhude başka anlamlar yüklemeye çalışmasın. Terastan manzara seyreder gibi bakarak ülke ve insanlarının gerçekleri görülemez,bilinemez,sorunlarına çözüm bulunamaz ,ülkede hiç sevilemez,seviyorum derseniz bu yalanınıza kendinizi bile inandıramazsanız.
Uzun vadede Astsubay sorunlarına kesin çözüm ise bu sınıfın kaldırılmasıdır. Yerine ne bulunur ne koyarlar onu bu sistemi işlemez hale sokanlar düşünsün,nasıl olsa bu ülke onlardan soruluyor. Assubaylar da kölelikten kurtulur ,en kötü ihtimalle amelelik yapacak bir iş bulurlar herhalde.
Ankara 25°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
25°C
Parçalı Bulutlu
Pts
25°C
Sal
22°C
Çar
18°C
Per
16°C