Pişmiş aşa su katmak gibi olmasın ama, aşın sıcak yenilip ağzımı yakmasını, donmuş şekilde olup dişlerimi dökmesini, aşın bilinmeyen bir malzemeden yapılmış olması nedeniyle başımın ve karnımın ağrımasını hiç istemem.
İnternetteki şu "Bu kadarına Pes Diyen Astsubaylar" furyasını biliyorsunuz. Facebookta bulunan sayfalarına zaman zaman girip göz atıyordum. Sayfada etkin olan ve sanal ortam dışında bir ara karşılaşıp merhabalaştığımız bir meslektaşımızdan daha sık izlemem konusunda sitemle karışık öneri aldım. Biraz da bunun sonucu bu sayfayı daha sık tıklar oldum.
Dün bu sayfanın konusu ve yazılan yorumlardaki tartışma, TRT Televizyonuna çok üst düzey yetkili bir politikacının çıkacak olması üzerineydi. İlk önce bu yetkili politikacıya sorunlarımızla ilgili soru sorulabilmesi için programın tewit yağmuruna tutulmasının çok uygun olduğu, arkasından da bu yetkilinin rahatsız edilmemesi açısından tewit gönderilmemesi için duyuru yapılmıştı. İzleyicilerden kimileri sayfa yöneticisinin duyurusuna uyulmalı derken kimileri de haklı olarak niçin böyle oluyor, biz sorunlarımızı bu kadar kamu oyunun gündemine sokabildiysek bunu tewit ata ata yapmadık mı diye soruyordu.
Dayanamadım, şöyle içeriği şuna benzer bir yorum da ben yazdım.
"Altı yıldır emekli astsubayların internet ortamında sorunlarını, sıkıntılarını en azından birbirlerine anlatabilmeleri, sorunları sıkıntıları olduğunun kendi aralarında da olsa farkına varabilmeleri amacıyla bir meydan da toplanmaları için naçizane davulculuk yapmaya çalışan, sorunlarını duyurmak için bir gazete sayfasının dörtte birine verilecek ilan parası olan 10 bin lirayı toplamak için göbeği çatlayanlara şahit olmuş bir emekli astsubayım. Bu “pes diyenler” furyası çıkıp sorunlarımız medyanın gündeminde birden bire yer almaya başlayınca, süreç içinde sırasıyla üç ayrı duyguya kapıldım.
I. Son yıllarda çoğu konuda yapıldığı gibi, fethetme ve şekil verme sırası TSK’ya gelmiş ve bizlerin sorunları, iyi niyeti kullanılıyor olabilir mi? Bu pes edenler kamuoyunda yer bulma işini bu kadar kolay hallettiklerine göre 'mutfakta biri mi var' olabilir mi?
II. El elden üstündür. Bizlerin yıllardır beceremediği şeyleri ne mutlu bize ki, bir gurup meslektaşımız becerdi.İstenilen sonuca böyle gidilecekse ne fark eder.Paranoyaklığın lüzumu yok. Alkışlamak, destek olmak, katkıda bulunmak gerek.
Yetkili politikacının televizyona çıkacağı ve lütfen tewit atılmaması yolundaki son duyuru üzerine kapıldığım duygu:
III. Pes diyenler ortaya çıktıkları günden bu yana, TSK’yı yönetenleri kamuoyuna şikayet dereken tewit ve mesajlar sınırsızdı, sıra politikacıya gelince niçin titiz davranılıyor, politikacı üzülsün istenmiyor mu? I. Sorunlarımız çözülmek yerine kullanılıp istismar mı ediliyor? Mutfakta biri mi var ? I Grup endişelerimde haklı mıyım, yoksa?
Değişim rüzgarları estiğinde, aptallar duvar örer, akıllılar değirmen kurarmış. Biz değirmen kurmaya devam edelim. Lütfen dikkat!"
Sonuçta ne mi oldu diyorsunuz. Yukarıdaki yorumum silindi.
Ankara 25°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
25°C
Parçalı Bulutlu
Pts
25°C
Sal
22°C
Çar
18°C
Per
16°C