Alındıtır.
"TEMAD ALANYA BAŞKANLIĞI BASIN AÇIKLAMASI.
Her mesleğin yılda bir gün de olsa anma ve hatırlanma günü vardır. Bizler bugün buraya Türkiye Emekli Assubaylar Derneğinin kuruluş yıldönümü ile Dünya Astsubaylar günü kutlamaları için ve bizlere bağımsız bir vatan bırakan başta Yüca Atamız Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarıyla, tek devlet, tek millet, tek dil inancı ile Türkiye'nin toprak bütünlüğünü savunan, savunmaya devam eden şehit ve gazilerimize saygımızı göstermek için buraya toplandık. Bizler bugün mesleğe giriş sırasında ettiğimiz Atatürk'ün çizdiği yolda ve ilkelerine bağlı olarak, çağdaş, demokratik, laik Türkiye Cumhuriyetine bağlı kalma yeminine sadık olduğumuzu ve olacağımızı bir kez daha haykırmak istiyoruz. Bizler bu vatan uğruna canını vererek şehit, uzuvlarını vererek gazi olan, gittiği yerler müsait olmadığı için ailelerini bir önceki görev yerinde bırakarak çocuğunun büyüdüğünü bile tam olarak göremeyen, öğrenim hayatı boyunca değişik memleketlerde 5 ila 8 okul değiştirmek zorunda kalan, bu nedenle tam olarak arkadaş bile edinemeyen çocuklarının bu acısını içinde hisseden, kutsal askerlik görevini hayatın gayesi haline getiren, sık sık görülen tayinler nedeniyle kendi doğduğu memlekete bile yabancı kalan, emekli olduğunda Türkiye'nin dört bir yanına dağılan, elli yaşından sonra bir yerlere ait olmaya çalışan, şanlı ordumuzun Belkemiği astsubaylarız.
Bu meslek bazılarının söylediği gibi profesyonel ordu safsataları gibi maddiyatçı anlayışla değil, Vatan, millet, namus, görev gibi yüce duygularla yapılabilir.
Bu yıl ilkini yaptığımız bu etkinlik çerçevesinde Alanya Temad olarak Alanya Belediye Sarayında 17 ve 18 Ekim tarihlerinde saat 09.00-17.00 arasında açık kalacak olan Fotoğraf sergisiyle Astsubay mesleğini tanıtmak, şehitlerimizi yad etmek ve topluma mal olmuş Astsubay kökenli ünlüleri halkımıza tanıştırmak üzere hareket ettik.
Tüm Alanya halkını sergimize davet ediyoruz. Nuriddin Karacalı
TEMAD Alanya Başkanı..."
Ankara 25°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
25°C
Parçalı Bulutlu
Pts
25°C
Sal
22°C
Çar
18°C
Per
16°C