ASKERLİK KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TASARISI
5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununda yapılan değişiklik ile MİT ve Emniyet emekli personelİ ile çarşı ve mahalle bekçilerine her ay ödenmekte olan 100 TL'nin,
Makam tazminatı almayan subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş emeklilerine de ödenmesiyle İlgili Değişiklik:
TASARININ 7. Maddesi;
MADDE 7- 8/6/1949 tarihli ve 5434 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanununun ek 81 inci maddesinin birinci fıkrasına "dahil kadrolar" ibaresinden sonra gelmek üzere "ve Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar" ibaresi eklenmiştir.
Ek 8. Maddenin Mevcut Hali;
5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanunu Ek Madde 81- (Ek: 21/3/2006-5473/9 md.)
Millî İstihbarat Hizmetleri ve Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolar ile çarşı ve mahalle bekçisi kadro unvanı esas alınarak emekli aylığı veya ek 77 nci madde kapsamına girenler hariç olmak üzere vazife malûllüğü veya adi malûllük aylığı ödenenlerden emekli aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlara, her ay emekli aylıklarıyla birlikte 100 YTL tutarında ayrıca ödeme yapılır.
Ek 8. Maddenin Yasalaştıktan Sonraki Hali;
5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanunu Ek Madde 81- (Ek: 21/3/2006-5473/9 md.)
Millî İstihbarat Hizmetleri ve Emniyet Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolar ve Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar ile çarşı ve mahalle bekçisi kadro unvanı esas alınarak emekli aylığı veya ek 77 nci madde kapsamına girenler hariç olmak üzere vazife malûllüğü veya adi malûllük aylığı ödenenlerden emekli aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlara, her ay emekli aylıklarıyla birlikte 100 YTL tutarında ayrıca ödeme yapılır.
Ankara 24°C
Açık
Ankara
24°C
Açık
Paz
26°C
Pts
25°C
Sal
23°C
Çar
21°C