Değerli Meslektaşlarımız
Sözcü yazarı Yılmaz Özdil bugün Fantom başlıklı bir yazı yazmış, yazısında ilk uçak mühendisi ve Türk uçağı yapan kişinin rahmetli Selahattin Reşit Alan olduğunu belirtmiş Allah rahmet eylesin ülkemize büyük yararları olmuştur, ancak İlk Uçak mühendisi ve yerli uçak yapan kişi rahmetli Vecihi Hürkuş'tur
28 Ocak 1925 yılında ilk Türk Uçağı Vecihi KIV'i ülkemize kazandırmış, 1927 yılında 14 kişilik J23 uçağı ile ilk sivil havacılık faaliyet kapsamında Kayseri-Ankara arasında yapılan yolcu taşımacılığı pilotu olmuş, yine 16 Eylül 1930 yılında kendi yaptığı Vecihi K-XIV uçağı ile İstanbul Kadıköy Fikirtepe'den havalanarak başarılı bir uçuş sergilemiş Atatürk'ün emri ile Tayyare Cemiyeti ve Türkkuşu'nda Türk havacılığına büyük hizmetleri olan kurduğu uçak sanayii ön yargılarla engellenen ve birçok yerde assubay olduğu bile belirtilmeyen bir kahramandır. Kör gözlere ve ön yargılılara kapak olması dileklerimizle saygılar sunuyoruz.
[URL=http://www.tayyarecivecihi.com/yasam_oykusu.asp]http://www.tayyarecivecihi.com/yasam_oykusu.asp[/URL]
NOT. Yukarıdaki linkte İstanbul'da yapılacak 3'ncü hava limanına Vecihi Hürkuş isminin verilmesi kampanyasına lütfen destek olunuz.
Ankara 24°C
Açık
Ankara
24°C
Açık
Paz
25°C
Pts
25°C
Sal
22°C
Çar
21°C