Ankara 23°C
Çok Bulutlu
Ankara
23°C
Çok Bulutlu
Cum
19°C
Cts
17°C
Paz
15°C
Pts
16°C
Sayın Meslektaşlarım, TEMAD bizim için önemli bir kuruluştur. Bu arada ÇANKIRI TEMAD ŞUBESİ’ni 28.11.2012 tarihinde açtığımızı da buradan duyurmak isterim.95’inci şube olarak. Ben Çankırı TEMAD kurucu üyesi olmaktan gurur duymaktayım, sözü konuya getireceğim; kuruluş aşamasında yaşadığım için biliyorum, TEMAD’ın malesef üye aidatından başka hiçbir geliri yok, o da yeterli gelmiyor zaten, yukarıda belirtilen geri kazanım güzel birşey olur sanırım, destek verelim evdeki atık yağları biriktirelim az demeyelim. Saygılarımla efendim.
——————
YÖNETİCİ NOTU
TEMAD Çankırı şubemiz hayırlı olsun.Bu uğurda emeği geçenlere teşekkürler.Çalışmalarında başarılar dileriz.
Bu yazı aracılığıyla konu hakkında tam detaylı bilgi almak istiyorum. Konu ile ilgili telefon numarasını aradım. Bilgi istedim. Ancak tam anlayamadım. Bana söylendiği kadarıyla Kolza firması yetkilileri TEMAD adına atık topluyor. TEMAD’a da belirli bir yüzde oranla pay veriyor.
Soru 1. KOLZA TEMAD’ın kurmuş olduğu bir firma mıdır?
Soru 2. Şayet değil ise Atık toplama araç yetki belgesindeki araç kime aittir. İlgili yetki belgesinin birinci Maddesine göre TEMAD’a, dördüncü maddesine göre KOLZA firmasına aittir. Neden?
Soru 3. Şayet KOLZA firması bu işten para kazanıyor ise gelirinin ne kadarını TEMAD’a aktarmaktadır? KOLZA firması kimdir? Ne kadar zaman önce kurulmuştur? Deneyimi nedir? Aksi taktirde TEMAD bu oluşumdan sadece ismini kullandırdığı için küçük bir pay alıyorsa üyelerine bunu direkt olarak oranıyla birlikte söylemesi gerekir.
Soru 4. Bana telefonda söylendiği kadarıyla Kolza firması yetkilileri gelip atık yağ anlaşması yapacaklar. Daha sonra da belirli aralıklarla gelip yağ alacaklar. TEMAD bunu nasıl denetleyecek? Ne kadar yağ toplandığını nasıl anlayacak? Toplanan yağlar da kalite kalite olduğundan geri dönüşüm oranları da farklılık gösteriyor. Bu konu nasıl işleyecek?
Soru 5. TEMAD’ın bu iş için kurulmuş bir şirketi varsa yetki ve yönetim nasıldır?
Konu hakkında Sosyal Sorumluluk Projesi dışında ekonomik ve kuruluş yönüyle ilgili ayrıntılı açıklama bekliyorum. Amacım kimseyi eleştirmek değildir. Sadece konuya açıklık getirmek adına işleyiş hakkında açıklama yapılmasına lüzum vardır. En azından ben çevremizde katkı sağlayabilmek adına daha açıklayıcı bir bilgi istiyorum.
Bu yazı vesilesi ile TEMAD yetkililerine sesleniyorum. Saygılarımla…
Çankırı şubesi tüm meslektaşlarımıza hayırlı olsun,kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve başarılar diliyorum.