Ankara 10°C
Yağmurlu
Ankara
10°C
Yağmurlu
Pts
10°C
Sal
8°C
Çar
6°C
Per
5°C
yazdığınız her makaleyi ilgi ile okuyorum, başarılarınızın ve güzel eserlerinizin devamını diliyorum ,selamlar ve kolaylıklar dilerim.
Çok güzel yazmışsınız. Mücadelemiz ekonomik mücadeledir. Ortada bir pasta var birileri çok yiyor diğerlerine kırıntıları veriyorlar. Onların çok yemesi için senin az yemen lazım. Bütün mücadele budur.
Subaylar içinde aynı şey söz konusu erken terfisi ıvırı zıvırı ile 20 senede yarbay olup emekli olan vatandaş bizden %50-%80 arası fazla alıyor. Bütün Kıt’a hayatında da bizlerden daha az çalışmasına rağmen. Nereye kadar. Mısır örnegine kadar yolu var.
MÖ 427-MÖ 347 Yılları arasında yaşamış EFLATUN ismiyle tanınan Aristotoles, sn.Sevil İnan Sönmez’in çevirdiği DEVLET isimli kitabında ADALETİN ne olduğunu tartışır.Bu tartışma da Thrasymachus Soktates’e şöyle der: “Kulak verde dinle öyleyse.Ben derim ki,’Adalet,güçlünün çıkarından başka bir şey değildir’.Ey Sokrates,bilmezmisin kibazı kentler TİRANLIKLA,bazıları DEMOKRATİK kurallarla ve bazılarıda ARİSTOKRASİYLE yönetilir?Ve hepsinde güçlü olan her kimse YÖNETİM ondadır.Tüm yönetim biçimleri,kendi çıkarları için yasa koyar.” der.
Evet Sayın Meslektaşım.Bu güzel ve gerekli araştırmanız,Milat Öncesinde kalmış Sözde Yönetim Anlayışıyla başetmenin yolu, geçmişi bilmekten geçer.Geçmişimize ışık tutan araştırmalarınız bu konuda YOL GÖSTERİCİ özelliği nedeniyle de çok önemli.Tabii Adaletin tanımının Thrasymachus’un dediği gibi olmadığını,Yine Milattan Önce EFLATUN’un tanımladığı gibi olduğunu bizi YÖNETTİKLERİNİ sananlar geçte olsa anlayacaklar.Saygılar