Bu sayfayı yazdır

AYNADAKİ BİZ (ASSUBAYLAR)

Hep birilerini eleştirdik.

Aynada kendimize hiç baktık mı?

Bakalım…

En öne kendimi koydum, ve geride siz, biz, hepimiz!

Aynadaki görüntümüz hiç açıcı değil, siz TESUD üyelerinin birbirini alenen, sosyal medyada eleştirdiğini, tartıştığını, kavga ettiğini ve hattâ birbirine hakaret ettiğini gördünüz mü?

Ben görmedim, gören varsa bu yazının altına yorum olarak eklesin!

Biz sürekli birbirimizle meşgulüz, ila maşallah hepimiz her şeyi biliyoruz, hattâ bir tek biz biliyoruz, en çok biz biliyoruz ve hattâ tek biz biliyoruz, ben dahil!

Eleştiri kıyamet, biri iki satır yazmaya görsün, hemen cevabı, eleştiriyi, fırçayı en üst perdeden yapıştırıyoruz. Eleştiri kıyamet de çözüm önerisi var mı? YOK! Ben dahil!

Birbirimizi dinlemiyoruz ki anlayalım, anlamıyoruz ki dinleyelim, birlik beraberliğimiz yok, birbirimize saygımız yok, ortak bir söylemimiz yok… Ben dahil!

Siz Uzman Arkadaşların alenen medyada, sosyal medyada birbirlerini eleştirdiğini, tartıştığını, kavga ettiğini, hakaret ettiğini gördünüz mü? Ama haklarını söke söke alıyorlar, oldukça yol kat ettiler, haklarıdır helal olsun.

EYT’liler federasyon kurdu, birlik oldu, seçimi kaybetsem de EYT çıkmayacak diyen siyaset kurumunu dize getirdi, meydanlara indi, siyasetçileri sıkıştırdı, sonuç aldı. EYT’lilerin birbirine veryansın ettiğini gördünüz mü?

Ben görmedim, gören varsa bu yazının altına yorum olarak eklesin!

Ne istediğimizi, neden istediğimizi ve de nasıl istememiz gerektiğini bilmiyoruz, her kafadan bir ses çıkıyor, herkes her şeyi bildiği (!) için hiç kimse doğru dürüst bir şey bilmiyor. Bileni de dinlemiyoruz, bildiğine pişman ediyoruz, ben dahil!

Gürültü de müzik de sestir. Aradaki fark uyum ve ahenktir. Ortak sesimizde ahenk ve uyum olsa belki birileri bizi duyacak, dinleyecek, bizde ahenk yok, uyum yok, gürültüyüz. Kendimiz bile bizi dinlemiyoruz ki başkaları dinlesin, ben dahil.

Onlarca astsubay sitesi var, açın bakın, herkes ayrı telden çalıyor, sanki bir astsubayın uğradığı haksızlıkların sebebi diğer astsubaymış gibi birbirimizle çatışma halindeyiz. Başarısızlığı kendimiz yaratıyoruz, ben dahil!

Sorun ortak, çözüm ortak Allah aşkına öyleyse bu aramızdaki kavga niye? Bunu kendi vicdanımızda, aklımızda bir sorgulayalım, BEN DAHİL!

Sosyal sorunların çözümü tektir, birlik olmaktır, tek yürek, tek ses, tek hedef! Bireylerin tek tek çözemediği sorunları çözmek için sivil toplum örgütleri kurulur, ortak amaç, ortak hedef, ortak güç oluşturulursa çözüm gelir. EYT’liler gibi, uzman arkadaşlar gibi.

Üretimden gelen gücümüz yok ki kullanalım,

Halkta karşılığımız yok ki destek alalım,

Tek kozumuz var, birlik olmanın gücü… Biz gücümüzü birbirimize karşı kullandıkça yıllardır herkes ileriye gidiyor biz geri gidiyoruz, 1973 yılında astsubaylığa adım attığım dönemde astsubayların sahip olduğu haklara geri dönelim, çok şey kazanmış oluruz.

Aradan yarım asır geçmiş, ülke değişmiş, dünya değişmiş, teknoloji değişmiş, biz geri düşmüşüz.

Birlik olmayı başaramadıkça hep geriye gideriz,

BEN DAHİL!

SEN DAHİL!

HEPİMİZ DAHİL!

Ögeyi Oylayın
(4 oy)
Son Düzenlenme Pazartesi, 06 Mart 2023 00:21

Son ekleyen Hüseyin SAVCI