Bu sayfayı yazdır

15 TEMMUZ VE ASSUBAY ÖMER HALİSDEMİR

15 TEMMUZ VE ASTSUBAY ÖMER HALİS DEMİR

Ülkemiz göz göre göre gelen bir felaketi yaşadı 15 TEMMUZ 2016’da…

Altı yıldır tartışılıyor, kimine göre tiyatro, kimine göre ihanet, kimine göre rant paylaşımında çıkan anlaşmazlık sonucu ortaklar arası çatışma. Gerçeği tarihin şaşmaz yargısına bırakıyorum.

Altı yıldır tartışılmayan ancak aklımda hep deli soruların olduğu bir konuyu yazacağım bu gün.

ASTSUBAY ÖMER HALİS DEMİR OLAYI!

Kısaca olayı hatırlayalım, Özel Kuvvetleri ele geçirmeye çalışan Darbeci General Semih TERZİ özel Kuvvetlere geliyor ve Özel Kuvvetlerin komutasını ele geçirmek isterken Astsubay Ömer Halis DEMİR tarafından vuruluyor, darbe girişiminin kırılma noktası bu olay oluyor. Eğer Darbeci General Semih TERZİ Özel Kuvvetlerin komutasını ele geçirebilseydi olayın akışının başka olacağı herkesin ortak tahmini.

Olaydan Sonra Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai AKSAKALLI’nın açıklaması var. '20 yıllık birlikteliğimize dayanarak sana tarihi bir görev veriyorum, Semih Terzi darbeci bir haindir, vatan ve millet adına Semih Terzi'yi öldür. Bunun sonunda şehadet var. Hakkını helal et.'dedim diyor!.

Korgenaral Zekai AKSAKALLI Özel Kuvvetler Komutanı olarak neden nöbetçi amirini aramıyor, Özel Kuvvetlerde güvenebileceği tek kişi bir astsubay mı?

Özel Kuvvetlerde yirmi yılını geçirmiş, başarılı bir asker Ömer Halis Demir, gerçekte böyle bir emir almış olsaydı Semih TERZİ ve yanındakilerin karşısına nasıl çıkardı?

Belindeki tabanca ile mi, yoksa ateş gücü yüksek bir silahla mı?

Doğrudan doğruya karşısına mı çıkardı, siper mi alırdı?

Yalnız başına mı çıkardı, güvendiği kişileri yanına mı alırdı?

Bırakın Ömer Halis Demir gibi bir profesyoneli, manga çavuşuna böyle bir görev verseniz daha temkinli davranırdı.

Düz mantık karşılaşmanın ani ve hazırlıksız olduğunu, Astsubay Ömer Halis DEMİR’in kendi inisiyatifini kullandığını düşündürüyor.

Kimse bu olayın aslını astarını araştırmadı.

Amacım kimseyi suçlamak değil, ama böyle bir emrin verilmediğini, her zaman olduğu gibi astsubayın başarısından nemalanma durumu olduğunu düşünüyorum. Astsubay Ömer Halis Demir hakkın rahmetine kavuşmuş, kalkıp ben böyle bir emir almadım diyecek hali yok nasılsa. Muharip sınıf değilim, özel kuvvet mensubu değilim, bu görev bana verilmiş olsaydı çok başka davranırdım. Olayın örgüsüne bakınca mantığım kabul etmiyor.

Astsubay Ömer Halis Demir, erkek gibi, asker gibi, astsubay gibi görevini yaparak toprağa düştü, Genelkurmay Karargâhını FETÖ karargâhına çeviren, boynuna kemer dolatanlar bakan oldu.

Korgeneral AKSAKALLI’ya da fazla yaramadı, kısa süre sonra gözden çıkarıldı, emekli edildi.

Bir başka husus ta, adım gibi eminim Astsubay Ömer Halis Demir yaşasaydı general öldürmekten ömür boyu hapiste olur, bir Allah kulu da sahip çıkmazdı.

Gururumuz Astsubay Ömer Halis Demir duruşu ile, yaptıkları ve yaşadıkları ile ASTSUBAYDI, Mekanı cennet olsun

Ögeyi Oylayın
(3 oy)
Son Düzenlenme Cuma, 15 Temmuz 2022 17:19

Son ekleyen Hüseyin SAVCI