Bu sayfayı yazdır

MUTLU İNSANLAR DİYARI

MUTLU İNSANLAR DİYARI

22 Nisan Cuma, Saat 1200 civarı.

Gençlik Parkından Ulus’a doğru eşimle yürüyoruz. Bir kameraman bir muhabir elinde mikrofon, Pera Palas’ın önünde duruyor. (Bu arada Pera Palas Otelini öyle iğrenç bir sarıya boyamışlar ki insanın bakası gelmiyor, tam çocuk boku sarı dedikleri bu olsa gerek. İnsan böyle bir rengi neden seçer, restorasyondan sorumlu olanlar nasıl kabul eder anlamış değilim.)

Biz yaklaşırken muhabir yolumuzu kesti, “bir soru sorabilir miyim?” dedi, buyurun dedik.

“- Temmuz ayında artan fiyatlar nedeniyle zam beklentiniz nedir, ne olmalıdır?”

“Emekliyim” dedim “ Birçok emekliden daha iyi maaş alıyorum, (2500 tl alanları düşünerek söyledim) evim kira değil, borcum yok, okula giden çocuğum yok, içkim – sigaram yok, buna rağmen hep ayağını yorganına göre uzatan bir memur olarak artık yorganın altında cenin pozisyonundayım. Başımızı örtsek ayak dışarıda, ayağımızı örtsek başımız dışarıda. Devlet elektriğe zam yaparken %127, memura-emekliye-çalışana %29. Sokağa değil, çarşı-pazara gidin bence, fiyatlar ne söylüyor, insanlar alış veriş yapabiliyor mu?

“- Maaş artışı beklentiniz nedir bu durumda?”

“-Devlet bazı şeyleri söylemeyebilir, ulusal çıkarlar gereği bazı bilgileri gizleyebilir, ama devlet bir şey söylüyorsa doğruyu söylemelidir. Ben TÜİK enflasyon rakamına inanmıyorum, eminim en başta açıklayanlar inanmıyordur çünkü bizden iyi biliyorlar piyasayı. Buna rağmen en az “resmi” enflasyon farkı kadar zam yapılmalıdır. Devletin imkanları ortada, ama devlet vatandaşına destek olmalıdır”

Kameranın üstündeki logo’ya dikkat ettim KANAL-7 Televizyonu, boşa konuştuğumu anladım.

“-Ne zaman yayınlayacaksınız?”

“-Akşam haberlerinde.”

“-Siz bu konuşmayı yayınlamazsınız”

Kameramanla muhabir birbirlerine baktılar, Muhabir “Yayınlarız” dedi.

Hayatımda ilk defa KANAL 7 Haberlerini seyrettim. Seyredince de neleri kaçırdığımı anladım, orada insanlar mutlu, esnaf mutlu, hayat güllük gülistanlık. Çok önemli haberler var, “sıkıştığı yerden itfaiyenin kurtardığı kedi, operasyon uzun uzun anlatılıyor, trafik kazası haberleri detaylıca vs.”

Derken haber programının sonlarına doğru sokak röportajları başladı.

“Tamam” dedim “Sıra bizde”

Birkaç kişi konuştu benden önce sıra bende dedim,

Ekranda görünmemle kaybolmam bir oldu, kafamı yandan gösteriyor ve tek cümle;

“Devletin imkanları ortada, ama devlet vatandaşına destek olmalıdır”

Yok arkadaş bundan sonra KANAL 7 seyredeceğim. FOX, Halk TV, Tele-1 mutsuz insanları nereden buluyorlarsa artık böyle güllük gülistanlık memlekette?

Öbür tarafta herkes mutlu, mutluluk benim de hakkım.

Ama önce ne içtiklerini öğrenip benim de içmem gerek.

Mutlaka bulacağım, kararlıyım.

Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Son ekleyen Hüseyin SAVCI