Herkesin malumu o konuşma ,
27 Aralık 2020 tarihinde adı BEYAZ olan televizyon kanalındaki sözüm ona adı - ünvanı spor yorumculuğu olan topçu eskisi Sinan Engin Assubayları zerre kadar tanımadan aklı sıra espri yapıyor , onun bu konuşmasını sanki saatlerdir kendisine pas verilmesini bekler gibi dirsek teması yanıbaşındaki Rasim Ozan Kütahyalı otuz iki dişini gösterircesine pişmiş kelle gibi sırıtıyor büyük bir keyif ile ,
Nede olsa askere olan antipatisi bilinmeyen bir şey değil bu zatın. mal bulmuş mağribi gibi sırıtarak desteğini veriyor cühela Sinan'a .
Yayınlanan sanki spor proğramı değil , oynanan bir Orta oyunu .
 
Sanki konuşan / sırıtan Kavuklu - Pişekar .
 
Her ikisi de ortalığı batırdığına göre , Ne farkı var Mandanın göle s.çması ile cühela Sinan'ın sözüm ona yaptığı esprinin ?
 
* * *
 
Sinan Engin kim ?
Muhtemel ki İlk okul mezunu Emekli topçu , Sekiz kere evlenen Seda Sayan'ın ikinci kocası , başka ? , Seda Sayan'dan olan birde oğlu var , adı Oğulcan , çeşitli ortamlarda rengarenk fosforlu Taytlar giyip pozlar veren Oğulcan .
 
Tabiki kimsenin yaşam tarzı bizi ilgilendirmez , ancak ekran karşısında milyonların önünde TSK'nın en önemli unsurlarından bir camiayı , Assubayları diline dolayıp o kıt aklı ile ağzını yaya yaya , küçük dilini gösterircesine pişmiş kelle gibi sırıtarak dalga geçer gibi konuşursa , bizimde gök kuşağının bütün renklerini barındıran fosforlu tayt giyen oğlundan bahsetmemiz , kendisine de bu cümlelerle hitap etmemiz abes olmaz değilmi ? Üstelik bu gerçekken .
Ama biz yinede konunun bu olmadığını ısrarla söyleyelim , dedik ya, herkesin yaşam tarzı kendini bağlar .
 
* * *
Ya,
Rasim Ozan Kütahyalı kim ?
Eski fetö sevicisi , şimdilerde fetö düşmanı , bir televizyon proğramında "Boşnaklarla" ilgili söylediği rezil sözlerinden dolayı uzun bir süre tv'lerden uzaklaştırılan , malum balık hafızalı bir toplum olduğumuzdandır ki , konunun unutulmaya yüz tuttuğunda yeniden malum kanalda kendine yer bulan , geçmişte askerler için söylemediği söz bırakmayan biri ,
Ya başka kim ?
"Bizim askerlerin eşleri ve sevgilileri de Güneydoğudaki gaziler için maarif takvimine soyunsun !" deme cüretini gösteren ve nedendir bilinmez bu güne kadar bu konuşmasının hesabı yasalar önünde sorulmayan Nagehan Alçı'nın kocası ,
Akılları sıra espri yaptıklarını sanan hacıyatmazlar , varsa bi işiniz onu yapın,  bırakında espriyi Cem Yılmaz yapsın.
 
* * *
Çeşitli sosyal medyada herkes bu rezil konuşma için irili ufaklı tepkiler verdi , uzun yıllar sonra ilk defa birlik havası yeniden esti , çokta iyi oldu .
Tepkilerin çığ gibi büyümesi karşısında sözüm ona özür dileyen Cühela , bunu dahi layıkı ile beceremeyip , eline yüzüne bulaştırdı . zaten bu özürde metazori bir konuşmadan öteye gidemedi , zira özrün adresi dahi doğru değildi .
 
* * * * * * * * *
 
Ben başka açıdan bakacağım bu olaya ,
 
Gelelim kendi zümremize ;
Peki , Assubaylar için aşağıdaki sözleri sarf edenlere de gereken tepkiyi gösterdik mi ? Birlik olabildik mi ? bu olaydaki gibi sesimizi duyurabildik mi ?
 
Assubaylar için ; "Bir başçavuş benim teğmenim den fazla maaş alamaz " diyen netekim kenan'a karşı ,
 
* Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Muhsin Batur’un assubayları  “Mao’nun askerleri” benzetmesine karşı ,
 
* Kendilerini genel müdüre , Assubayı çaycıya benzeten ,  ona bu yakıştırmayı yapana karşı ,   
 
* Emsal eğitimli bekçiyi  9/2 den, Assubayı  9/1 den göreve başlatanlara  karşı bu adaletsizliği yüzlerine vurabildik mi ?
 
* Kendi maaşını TSK'daki emsalleri dururken  utanmadan Assubayla kıyaslayan üniversite rektörlerine  karşı ses çıkartabildik mi ?
 
* "Şu Assubaylarında üç kuruş için gezmedikleri televizyon, gitmedikleri gazeteci kalmadı,  bu meslek para için değil, sevgi ile yapılır "  diyen Amirale  gereken tepkiyi gösterebildik mi ?
 
* Sakatlanan Assubay için  " Hamallık yapamaz, çaycılık yapar " diye  rapor veren GATA için gereken tepkiyi gösterdik mi ?
 
* Deniz Assubay okulunun mezuniyet töreninde okul birincilerinin selamını mabadını oturduğu yerden kaldırmadan alan amirale gereken tepkiyi gösterebildik mi ?
 
* "Assubay intiharları bulaşıcıdır " diyen tabip alb. Nahit Özmenler'e ,  "Assubaya bulaşan intihar, subaya neden bulaşmıyor " diye sorabildik mi ?
 
* " Askerin görevi ölmek, bunun için maaş alıyorlar , bana ekstra bir iş yapmıyorlar " diyen akp vekili Muhsin Kızılkaya'ya tek söz edebildik mi ?
 
* Hain fetö den tutuklanan  zottirik albayın  " Bana kelepçeyi Assubay takmasın " dediğinde ona gereken cevabı verebildik mi ?
 
* Gen.Kur.Bşk / Savunma bakanının  iki kere Etiler ordu evinde  sözüm ona Asker (!)  sözü verip, neden bu güne kadar sözünü tutmadığını  kendisine sorabildik mi ?
 
* Reisi cumhurun  8 Haziran 2018 de  Kayseri komando tugayında Assubaya verdiği sözün neden bu güne kadar tutulmadığını  bir kez olsun sorabildik mi ?
 
* * *

Hakkımızda bunları konuşanlara / düşünenlere gereken tepkiyi verdik mi de  yandaş medya da spor yorumculuğu adı altında orta oyunu oynayanlara bu kadar tepki veriyoruz ?  bilmezmiyiz'ki onların işi Tuluat yapmak .
Bundan çok daha önemlisi ne biliyor musunuz ?
 
Sinan Engin denen hadsiz  cühelanın aslında bütün TSK'yı aşağılayan bu konuşmalarına ne yazık ki  bugüne kadar başta savunma bakanının  , gen.kur.bşk'nının   suskun kalıp ,  gerekli tepkiyi vermemiş olmalarıdır .
 
Suskunluklarının sebebi hikmeti ;
Söz konusu Assubaylar  olduğundan mıdır ?  yoksa "Bize dokunmayan yılan bin yaşasın " düşüncesinden midir ?
Soru şu ;
Bu seviyesiz konuşmada  bahse konu  Assubay değilde bir Albay olsaydı ,
 
Hulisi bey , veya Yaşar bey yinede sessiz kalır mıydı acaba ?
 
Cevap ?
 
Bu güne kadar sessiz kalmalarından belli değil mi  düşünceleri ?
 
27 Aralık 2020 de Beyaz TV'de oynanan  bu  rezil  Orta oyununa  verecek cevabınız yoksa,
" Subay - Assubay bir bütündür , biz bir aileyiz "  yalanından da vaz geçeceksiniz beyler . . .
 
Zaten  siz sustuğunuz için bu şaklabanlar  böyle konuşabiliyor ya . . .
Ögeyi Oylayın
(31 oy)
Son Düzenlenme Pazar, 24 Ocak 2021 15:08

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ