Bu sayfayı yazdır

YÜREĞİ GÜZEL İNSAN PİLOT ASSUBAY EROL'U KAYBETTİK

İstiklal Savaşının ilk pilotu rahmetli Vecihi HURKUŞ'u hepimiz biliyoruz, bunun yanı sıra birçok subay ve generale uçuş öğretmenliği yapan isimsiz kahraman assubay pilotlarımızı da biliyoruz. Ön yargılı zihniyet  cesur assubayların pilot olmalarına son verdi. Gnkur Bşk. Necdet ÜRUĞ ABD ziyareti sırasında kendisine birifing veren assubaydan o kadar etkilendi ki assubaylarımızın daha faal ve sorumluluk alan görevlerde istihdamını emretti, bunun sonucu olarak Kara Havacılıkta yeniden assubayların pilot olmaları sağlandı, orduyu değil egolarını düşünenlerin engellemeleri sonucu çok başarılı olan assubay pilot uygulamasına son verildi.  İftiharımız olan bu pilotlardan biri olan meslektaşımız Kd.Bşçvş. Tamer Erol emekli olduktan sonra THY kaptan pilot olarak çalışmaya başladı. Maalesef bu başarılı, insani duyguları yüksek arkadaşımızı da Korona belasına kurban verdik. Kendisi ile ilgili basında yer alan haberi tüm şehitlerimize minnet ve rahmet duyarak sizlerle paylaşmak istedim. Ruhu şad olsun. 

Korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden THY pilotu Tamer Erol’un bilinmeyen anısını devre arkadaşları anlattı. Erol, Güneydoğu’da bir köyde kendisini ilgiyle izleyen çocukları helikopterle gezdiriyor. Olaydan yıllar sonra ise, 1999 depreminde yaralı taşırken o çocuklardan biri Erol’u tanıyor ve Erol’a “Bizi köyümüzde çocukken helikoptere alıp gezdiren bu güzel adamı nasıl unutabilirim?” diyordu.

Kara Kuvvetleri’nde astsubay olarak pilotaj eğitimi almış ve uzun yıllar helikopter pilotu olarak görev yaptıktan sonra emekli olan Tamer Erol, korona virüs nedeniyle önceki gün hayatını kaybetti.  Erol Yalova Hacıahmet Köyü’nde toprağa verilirken devre arkadaşları sosyal medya hesaplarından Erol’un hiç bilinmeyen bir hikayesini paylaştı.

Emekli Astsb. Binali Karataş’tan aktarılan anı okuyanları duygulandırdı. Anlatılan anıya göre Güneydoğu’da bir köye malzeme bırakmak için iniş yapan Erol, çocukların hayran bakışları karşısında 10-12 çocuğu helikoptere alarak gezdirdi. Bundan yıllar sonra 1999 depreminde helikopterle yaralı taşırken yaralılardan birinin yakınının kendisine hayranlıkla baktığını fark etti. Erol’un sorusu karşısında aldığı yanıt ise şuydu: “Bizi köyümüzde çocukken helikoptere alıp gezdiren bu güzel adamı nasıl unutabilirim?''

İşte insanı okuyunca duygulandıran o anının tamamı ve o paylaşım: Güneydoğu'da bir köye helikopteri ile iniş yaptı. Malzemeleri bıraktı. Bu arada köyün etrafında toplanmış çocuklar merakla helikoptere bakıyordu.

Hemen havalandı sonra çocuklara bir defa daha baktı. Çocuklar hayranlıkla başlarını kaldırmış gökyüzünde helikopteri izliyordu.

Daha fazla dayanamadı. Çılgınca bir fikir aklına geldi. Çocukların bulunmuş olduğu yere tekrar iniş yapmaya karar verdi.

Çocuklar şaşkınlıkla ne olduğuna bir anlam vermeye çalışırken helikopter pilotu;

"Hadi çocuklar gidiyoruz!" dedi. 10-12 kadar çocuğu helikoptere bindirdi ve havalandı. Çocuklar olup bitene bir anlam veremezken bir anda kendilerini helikopterin içinde gökyüzünde buldular.

Müthiş mutlu olmuşlardı. Köylerine havadan bakıyorlardı. Korku mutluluk birbirine karışmıştı.

Pilot onları gökyüzünde epeyce dolaştırdıktan sonra almış olduğu yere tekrar bıraktı.

Çocukların mutluluğuna diyecek yoktu. Hepsi koşarak anne babasına durumu anlatmaya gitti.

Pilot tekrar havalandı ve bölgeden ayrıldı.

Çocuklar olup bitene bir anlam veremezken bir anda kendilerini helikopterin içinde gökyüzünde buldular.

Müthiş mutlu olmuşlardı. Köylerine havadan bakıyorlardı. Korku mutluluk birbirine karışmıştı.

Pilot onları gökyüzünde epeyce dolaştırdıktan sonra almış olduğu yere tekrar bıraktı.

Çocukların mutluluğuna diyecek yoktu. Hepsi koşarak anne babasına durumu anlatmaya gitti.

Pilot tekrar havalandı ve bölgeden ayrıldı.

Aradan yıllar geçti, aynı pilot Yalova 1999 depreminde helikopterle yaralı taşırken, yaralılardan birinin yakınının kendisine hayranlik uyandıran bakışları karşısında aynı pilot sordu;

"Beni birine mi benzettin?"

_"Yok hayır" dedi hasta yakını genç.

Bizi köyümüzde çocukken helikoptere alıp gezdiren bu güzel adamı nasıl unutabilirim?''

DEVRE ARKADAŞI BÖYLE ANDI

Sosyal medya hesabından hikayi paylaşan Erol’un devre arkadaşı ise şu ifadeleri kullandı:

“İşte bu kadar yüreği geniş, kalbi temiz, hayat dolu insan sevgisi ile yoğrulmuş devre arkadaşım Emekli Kara Pilot Kd. Bçvş. ve en son Türk Hava Yollarında Kaptan Pilot olarak uçan Ender Tamer Erol kardeşimizi dün (11.10.2020) itibariyle covid 19 salgınından kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet diliyor, sevgili ailesine ve yakınlarına sabır ve metanet temenni ediyorum...”

Güneydoğu’da bir köye helikopterle inmişti, 99 depreminde ise biri ona gülümseyerek bakıyordu, THY pilotu koronadan vefat etti

Kaynak Yeniçağ: Güneydoğu’da bir köye helikopterle inmişti, 99 depreminde ise biri ona gülümseyerek bakıyordu, THY pilotu koronadan vefat etti

 

Ögeyi Oylayın
(6 oy)
Son Düzenlenme Cumartesi, 17 Ekim 2020 09:29
mehmet emin atılgan

Son ekleyen mehmet emin atılgan