BÄ°NBAÅžILARA GAZOZ TAZMÄ°NATI YOLDA...

Ne demiÅŸti  önceki TESUD baÅŸkanı ;  "Benim binbaşım ağız tadı ile bir gazoz dahi içemiyor " 
* * *
Ä°ÅŸte ÅŸimdi  buz gibi gazoza giden yolun parke taÅŸları döşenmeye baÅŸladı  MHP'li vekil elleriyle ,
 
6 Temmuz 2020 de Milli savunma komisyonunda 28 maddelik bir kanun teklifi görüşülür ve kabul edilir , komisyon görüşmelerinde Ä°zmir Milletvekili M.Ali Çelebi ve arkadaÅŸları önergeler verir, bu önergelerden biride   subay ve assubaylar ayrılmadan  makam tazminatı ile ilgili önergedir  ,  önerge sahipleri muhalefet partisinden olunca  bu önerge   AKP ve MHP oyları ile RED  edilir  (!) ,
  
O gün  RED'din altında imzası bulunanlardan biride     10 Eylül 2020 de   ( TSK'nın  belliki sadece  subaylardan ibaret olduÄŸunu düşünen ) mhp vekili   sadece binbaÅŸlılar için kanun teklifi veren  M.Hidayet VahapoÄŸludur.
Bu çelişkinin sebebi hikmeti ne olaki ?
Ä°ki ay önceki  teklife  hayır demenizin sebebi teklifin içinde  Assubaylar'da olduÄŸundanmı  ,  yoksa  AKP ile olan ortaklığınızın devam etmesindenmi ?  Hangisi  , yoksa sizinki "uydum hazır olan imama" mantığımı  sayın vekil ?
 
Demem o'ki ;  
Ä°ÅŸin  içinde olduÄŸunuza göre , aynı kaynaktan geldiÄŸinize göre  sadece binbaşılara tazminat teklifi veren  mhp'li  sn. vekil  , keÅŸke Kd.Bnb.ların  yarbay olurken 1/2'sinden  1/3 nü transit  geçip  çalışmadan   1/4'üne nasıl yükseldiklerini'de  bu topluma izah etseniz  ,
 
Emekli binbaşıların maddi zorluklarını anlatmanın yolu Assubay'la , uzmanla kıyaslamak deÄŸildir ,  bir ÅŸeyi kıyaslıyacaksanız eÄŸer  emekli subayın   maaşının   %85'i  ile , emekli assubayın % 45-50 si ile neden emekli olduÄŸunu sorgulayın , Yapabilirmisiniz ?   malum  aileyiz'ya .
Veya,  aynı kurumda birinin altı çeÅŸit tazminat aldığı , diÄŸerinin  hiç birini almadığı gerçeÄŸinide bir kanun teklifi ile  veya araÅŸtırma önergesi ile gündeme getirebilirmisiniz sn. vekil ?
Birkaç yıl önce Assubay intiharlarını araÅŸtırma önergesinide RED  eden partiniz ve büyük ortağınız akp deÄŸilmiydi,   partinizin neden RED ettiÄŸini  bu topluma izah edebilirmisiniz ?  sebebi hikmeti , ortaya çıkmasından korktuÄŸunuz tel örgüler ardındaki MOBÄ°NG  olmasın ?    
 
Meclis iç tüzüğünde  kanun tekliflerinin kaba ve yaralayıcı sözler içermemesi gerektiÄŸi yazılı olmasına raÄŸmen ,   kanun teklifinde Assubayların hizmet yılını dikkate almaksızın  binbaşılardan daha fazla maaÅŸ aldığı ÅŸeklinde ifadeler kullanır  ve cahilce veya kasıtlı olarak bu durumu  HÄ°YERARŞİ  ile  NASIL iliÅŸkilendirirsiniz  ?
 
Sayın vekil !  
Ne  TSK yeniçeri ocağıdır , nede Assubaylar yeniçeri .  HiyerarÅŸiyi en iyi bilen bir zümreden bahsediyorsunuz ,  bu toplum  yıllardır yasalar çerçevesinde adalet arıyor ,  içinden çıktığınız kurumun yapısını en iyi bilenlerden birisi olarak bu sese sağır kalan sizlersiniz , üç maymunu oynayan sizlersiniz , dili lal olan sizlersiniz , Büyük ortağınızın emrinden çıkmayıp , anlamadan dinlemeden RED oyu veren sizlersiniz .
Liderinizin  " CHP'den hangi teklif gelirse gelsin RED oyu vereceÄŸiz" sözünü unutmadık .
Belliki,  Vekil ceketinizin altında zabit ceketiniz halen durmakta ,  keÅŸke seksen üç milyonun vekili olabilseydiniz .
 
* * *
Tıpkı  sap'la samanı birbirine karıştırıp  yıllar önce  " Bir başçavuÅŸ benim teÄŸmenimden  fazla maaÅŸ alamaz "  diyen netekim kenan  zihniyetinin  bu gün M.Hidayet VahapoÄŸlunun   " emekli assubay emekli binbaşıdan fazla maaÅŸ alıyor "  demesindeki benzerlik  tesadüf olabilirmi ,  ne fark var ?
Yıllar geçse'de  ne üslup  deÄŸiÅŸiyor nede zihniyet  Netekim .
 
Sn. vekil bilmezmiÅŸ gibi ,
Öte yandan  özellikle  pilot binbaşıların , mühendis olanların dış kaynaklarda  çok daha iyi ÅŸartlarda iÅŸ bulabildikleri için albaylığa kadar  yükselebileceklerini bilmelerine raÄŸmen  kendi istekleri ile emekli olduÄŸu gerçeÄŸi gün gibi ortada iken ,  astronomik rakamlarla iÅŸ bulanların  ( pilotlar vs.) mecburi hizmetini  doldurduÄŸu gün  binlerce dolar maaÅŸ için tabanlarını yaÄŸlayıp gitmelerine ne demeli ?
 
Böyle deÄŸilse, son çıkan yasa ile mecburi hizmet neden 15 yıla  Ã§Ä±kartıldı  sn. vekil ?
 
Atılmasını gerektiren suçlar  iÅŸlemediÄŸi sürece Harp  okulundan mezun olan her teÄŸmenin  albaylığının garanti olduÄŸu bir sistemde  altı çeÅŸit tazminatı bırakıp  binbaşılığında  kendi isteÄŸi ile emekli oluyorsa bırakında onuda kendileri düşünsün,   bu konuda maÄŸdur olanlar sadece Assubaylıktan subaylığa geçip  binbaşılıktan emekli olanlardır .
 
* * *   * * *   * * *
Gelelim kendimize ;
Eyy  Assubay camiası  !
 
Siz   emekli subayların derneÄŸi TESUD'un  eski genel baÅŸkanı (E) Korgeneral  ErdoÄŸan KarakuÅŸ'un  " Benim binbaşım ağız tadı ile bir gazoz dahi içemiyor "  sözünü  hiçmi duymadınız ?
 
Ağız tadı ile gazoz içemeyen binbaşılar için bir yazı yazmıştım 15 Mart 2019 da  okumayanlara   gelsin . (  http://www.emekliassubaylar.org/k2-kategoriler/item/3180-gazoz-tazmi-nati  )
 
Bu derneÄŸin bu güne kadar binbaşıların'da tazminat alması için verdiÄŸi mücadelede ,  T.B.M.M 'deki görüşmelerinde   binbaşılar için olan taleplerinde  hiç  Assubaylarıda  dahil ettiklerini duydunuzmu ?    basın açıklamalarında , sosyal medya paylaşımlarında  içinde Assubay geçen bir cümleye rastladınız'mı ?, Assubay kelimesini ağızlarına hiç aldılarmı ?  hani  aileyiz'ya !
  
TSK'yı bu kadar ayrıştıranlar   1951  den beri  "aileyiz "   gazeli  söyleyenler  bu zihniyet deÄŸilmi ?,  bu güne kadar  hangi özlük haklarında  assubay adını zikretmiÅŸler ?    anlamadınızmı  hala bunların  sadece kendilerine müslüman  olduklarını ,    Görmezmisiniz   her darbeden sonra hangi kaymaklı tazminatları elde ettiklerini , binbaşılar için verilen teklifte Asssubayların da dahil edilmemesi sizce bir tesadüfmü ?  bakınız hangi darbeden  sonra  hangi tazminatları kendi hanelerine yazdırmışlar ,  bir kere daha okuyun . (  http://www.emekliassubaylar.org/k2-kategoriler/item/3297-darbelerden-en-cok-askerler-zarar-gormus  )   TESUD'un  amacı  sadece binbaşılarıda  tazminatlılar kervanına dahil etmek iken ,  biz hangi mantıkla  binbaşıların hak arayıcısı oluyoruz ?
* * *
Uzman çavuÅŸların dernekleri UZDER / EMUZDER  gerek sosyal medyada, gerekse T.B.M.M. görüşmelerinde  kendi hakları için mücadele ederken   Tek bir cümle Assubaydan bahsettiler'mi ?  , içinde  "Assubay"  geçen bir cümle kurdularmı , bizim için de bir talepleri oldumu ?
 
O halde  ;
Her dernek kendi zümresinin özlük hakları için mücadele ederken ,  bizim bazı arkadaÅŸlarımızın Assubayların   haklı   talebine  binbaşıları  ve  uzman çavuÅŸları dahil etmesini anlamak mümkün deÄŸildir.
 
Biz, kendi haklarımızı hallettik de sıra  binbaşıların , uzmanlarınkine'mi geldi ? 
 
* * *
1951  den 2020  ye ,  deÄŸiÅŸmeyen zihniyet ;
 
Senelerdir aldatılan , her kademede söz verilmesine raÄŸmen yerine getirilmeyen ,  sadece kendi iÅŸkembelerini düşünen ,  
Bize sirk çadırında  tel üzerinde yürüyen  ip cambazı boncuÄŸun kıçındaki lambanın yanmasına bakmamızı söylerken  , öte yandan  karıncanın belini incitmeden Zati sungur mahareti ile  heybelerini dolduranların yeni bir maharetini  MHP Millet vekili M.Hidayet VahapoÄŸlu'nun sadece binbaşıları kapsayan kanun teklifi  sayesinde  bir kere daha görmüş olduk  ,  1951 den bu yana derviÅŸin fikride zikride  hiç deÄŸiÅŸmedi .
 
Neyi'mi  gördük ?
TSK'nın ; Türk Subay Kuvvetleri olduğu gerçeğini ,
TSK'nın ; Subaylar ve diÄŸerleri olduÄŸu gerçeÄŸini  ,
TSK'nın ; Tüm personeli ile  asla  "Aile "  olmadığı gerçeÄŸini  ,
TSK'nın ; Nimetini yiyenler - külfetini çekenler olarak ayrıştığı gerçeğini ,
TSK'nın ; Subay - Assubay  biriz diyerek kenefin deliÄŸini dahi ayırdığı gerçeÄŸini ,
 
Assubay için  hak ararken binbaşıları, uzmanları dahil etmeyi  ÅŸimdi bir kere daha düşünün,
 
* * *
44 yıl önce  bir albayın assubaya hitabını hatırlatayım o halde ;
 
" Hava kuvvetleri  bir deve ve ben bir albay olarak o devede bir tüyüm, assubayım sen kimsin" ?
 
Bu kadar dışlandığımız bir sistemde , aileyiz masalı eşliğinde ,
 
Binbaşıları , uzmanları savunmaya haydi şimdi devam edin . . .
 
Edinki ;
 
Gazoz içemeyen binbaşılar  ağız tadı ile gazozlarını yudumlasınlar . . .
 
Onlar  soÄŸuk gazozlarını yudumlarken bizlerde birazcık düşünelim , 
 
" Madem aileyiz neden yazmak zorunda kalan  hep biziz "  diye . . .
 
Siz hiç  özlük hakları için tek cümle laf eden bir albay gördünüzmü ?
 
Aileyiz  dedik'ya Assubayım  !    Yersen . . .
 
* * *
Sn. Fahretttin BaÄŸrı'ya teÅŸekkürlerimle.
 
 
 
Ögeyi Oylayın
(56 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ