Değerli meslekdaşlarım,sevgili dostlar

Size daha önce bu sitede yazmış  yayınlamış olduğum ANEKDOTLARLA ATATÜRK kitabımdan sonra yayınlanan iki kitabını daha bilgilerinize sunuyorum, Saygılarımla 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yazı

Biz muhtaç olduğumuz gücü hep başka yerlerde aradık. Dilimizi unuttuk, dinimizi yozlaştırdık ve hurafeleri yerleştirerek gerçek iman depolamamızı sulandırdık, sakatladık. Okumayı insanlarımıza, hele de gençlerimize sevdiremedik. Eğitim sistemimizi bir türlü rayına oturtamadık ve Atatürk’ün dediği “Türk Milleti Zekidir” tespitini sabote ettik.

Gazi Mustafa Kemal gibi bir lidere sahip olmuşken, o’nun ilkeleri ve çizdiği çağdaş ve uygarlık yolunu hazmedemeyen dış ve iç düşmanların etkili olmasına kim ne derse desin göz yumduk. O ülkesi ve milleti için müthiş bir uğraşın içindeyken; onu anlayamamak, anlayanları da dikkate almamak bir yana onları hainliğe varan eleştirilerle itibarsızlaştırmaya çalışanlara yeterli direnci gösteremedik, gelinen noktaya bakılınca ona olan inanç ve bağlılığımızı yeterince ifade edip savunamadık. Üzgünüm.

Hiç şüphe yok ki Atatürk Türkiye tarihini ve Türk toplumunu değiştiren bir başbuğdur. İçinden çıktığı Türk toplumunun kaderine damgasını vurarak, çağının olaylarına yön verecek kadar güçlü ve etkili rol oynamıştır.

Atatürk milletinin kaderine müdahale ederek, yine milletin “makûs talihini” yenmiş olmakla kalmamış, O’nun Türkiye’de başardığı “Akıllı” uygulamaları, fikirleri ve eserleriyle bütün sömürge, yarı sömürge ülkelerin Milli Kurtuluş hareketlerinin de adeta reçetesi olmuştur.

Atatürk, yön ve şekil verişte çok tabidir ki her şeyden önce kendi insani varlığını ortaya koymuştur. Bu yönüyle her tarihi şahsiyet gibi O da kendini yaratmıştır. Yalnız Atatürk’tür ki ne insanlarla insanlar, ne de milletler arasında, kin ve düşmanlık kaygısı gütmeden eserini vermiştir. “Yurtta Barış Dünyada Barış” sadece onun sloganıdır.

Kazandığı bütün zaferleri, meydana getirdiği tüm eserlerini millete mal etmiş ve milleti ile paylaşmış bir liderdir. O’nun sihirli mucizesi işte bu fikir ve uygulamalarında saklıdır.

Atatürk yaptıklarıyla hatta yapmadıklarıyla Türkiye’yi bir gelişim sürecine sokmuştur. Tarih Atatürk’ün etrafında şekillendirilmelidir ve öyle de olacaktır.

Bu kitapta Atatürk’ün “Akıl dolu” çağının üstünde ve örnek “Cumhuriyet Kazanımları”nın derli toplu kitaplaşmasını bulacaksınız. 

Gelin bu kitapla O’na ve eserlerine biraz dokunalım.

*            *          *

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yazı

Kıbrıs adası; adada yaşayan Türk toplumu soydaşlarımız nedeniyle çok doğaldır ki, onların anavatanı olan Türkiye Cumhuriyetinin siyasi gündeminden hiç eksik olmamıştır.

Bu kitap Kıbrıs Türk’ünün yıllardır çektikleri acıyı durdurmak için yapılan ve başta Yunanistan’ın desteklediği ve körüklediği Kıbrıs Rumlarının zulmünün giderek artan çılgınlığına koyulan noktanın irdelenmesidir.

Konu ile ilgili birçok kitap yazılmıştır, ancak bu kitap farklı açılardan bakış ile olayların derlenmesi olarak ortay koyulması diye özetlenebilir.

Bu kitapta kimseyi karalamak hedef olmadığı gibi kimseyi de kahraman yapmak gibi bir niyet beslenmemektedir.

Kıbrıs’ın geçmişinden beri gelen kronolojik olayları da ortaya koyarak, 1974 Barış Ha-rekâtının ne denli bir “hak arama” çaresizliğindeki topluma, hakkını teslim etme kararlılığıdır.

“Temmuz sıcağında barış güvercinleri dolaştı Kıbrıs’ın Dağlarında”

Tarihte 300 seneden fazla Osmanlı egemenliğinde kalmış Kıbrıs Adası İngilizlerin yönetimine geçtikten sonra, Ada’da yaşayan iki toplumdan biri olan Rumlara verilen

imtiyazlar nedeniyle Rumlar ve Türkler arasında giderek tırmanan huzursuzluklar baş göstermiştir.

Adada çıkan anlaşmazlıkların barışçı bir çözüme ulaşamaması ve giderek tırmanması nedeniyle Garantör kimliğiyle Türkiye Ada’daki soydaşlarının gördüğü zulümlere ve oldubittilere son vermek için son çare olarak 15 Temmuz 1974’te “Barış Harekâtını” yapma kararı alarak Ada’ya barış getirmiştir.

Barış Harekâtının başladığı 20 Temmuz sabahının iki bölümü var:

Birinci bölüm: Çıkarma bölümü, deniz piyadelerin Yavuz Plajı’na çıkması.

İkinci bölüm: Hava indirme bölümü. Yani helikopterlerle komando tugayının inmesi, paraşütle de hava indirme tugayının indirilmesi.

Dünyada o güne kadar bir indirme harekâtı ve çıkarma harekâtının, donanmanın ve hava kuvvetlerinin bombardımanının birlikte kullanıldığı tek harekâttır.

15 Temmuz 1974 tarihi bu mücadelenin bir dönüm noktası olurken Türkiye’nin Kıbrıs’a karşı sabırlı tutumunun da kırılma noktası oluyordu.

20 Temmuz günü başlayan operasyon; Yunanistan’da isyanlar çıkmasına ve Kıbrıs’ta yapılan darbenin başarısız olduğu kanaatinin yaygınlaşmasına neden oluyordu. Bu Barış Harekâtı sadece Kıbrıs’a değil, Yunanistan’a da yeniden demokrasi getirmesi yönüyle önemlidir. Kıbrıs Barış Harekâtı, dökülen kanların, kaybedilen canların bedeli olarak elde edilen kazanımlar olarak tarih sayfalarında yerini almıştır.

“Ayşe Tatile Çıksın” ise kararlıktan aydınlığa geçişin özetidir.

Rezafettin ÇIĞIR 

İletişim: Whatsapp 0532 478 48 48

 

Ögeyi Oylayın
(1 Oylayın)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ