HIRE A MASTER SERGENT İNSTEAD OF MASTER'S DEGREE (YÜKSEK LİSANS DERECELİ BİRİ YERİNE EMEKLİ BAŞÇAVUŞU İŞE ALIN !)

Türk Silahlı Kuvvetlerinden ayrıldıktan sonra yurtdışına yerleÅŸen ve orada yanında onlarca kiÅŸinin çalıştığı bir ÅŸirketin sahibi olan Sitemizin kuruluÅŸuna büyük katkıları olan assubay sevdalısı meslekdaşımızın izlenim ve deneyimleri sonucu ÅŸirketlerde emekli assubayların istihdamının önemini belirten deÄŸerlendirmesini bilgilerinize sunuyoruz. 

 

Hire a Master Sergeant instead of a Master’s Degree

(Yüksek Lisans Dereceli biri yerine, Emekli bir Başçavuşu işe alın!)

 

Özellikle liderlik pozisyonlarınız için işe alma kararları her zaman kolay değildir. İyi bir işe alım müdürü ya da yoneticisi, tüm adayları iş için " en iyi adayı aramak üzere" tarayacaktır. Çoğu zaman, bir yüksek lisans derecesi tercih edilen ölçüttür, ancak kuruluşunuz için potansiyel liderler ve yöneticiler bulmak için daha iyi bir yol var mı?

 

Hiç emekli Kıdemli Başçavuşları liderlik ve yoneticilik pozisyonlarında işe almayı düşündünüz mü?

 

Öyleyse neden bir yüksek lisans dereceli biri yerine emekli bir Kıdemli Başçavuş seçmeyi düşünmüyorsunuz?

 

İşte güvenilir, test edilmiş ve kanıtlanmış bir üst düzey askeri lider istihdam etmenin en önemli 10 nedeni;

 

1- Kıdemli Başçavuş rütbesindeki bir Assubay, çalışanları 20-25 artı yıl boyunca yönetmektedir. Assubayların görevleri arasında bir askere bir kamyona kutu yüklemesini istemek veya içtima alanında takımına/bölüğüne mıntıka temizliği yaptırmak da vardır ve bir de birlikte çalıştığı insanlar için can ve mal kaybı durumunda görev yapmaya teşvik etmek vardır.

 

2- Assubaylar her zaman gorevlerini zamanında, yüksek askeri standartlarda, askeri bir disiplinle ve kabul edilebilir bütçelerle hallederler. Artan askeri bütçe kesintilerinin yapıldığı günlerde üst duzey Assubaylar, birliklerin işlevselliğinden ödün vermeden daha az bütçeler ile aynı işleri yaptırmasını çok iyi bilmekte ve uygulamaktadırlar.

 

3- Ayrıca Kıdemli Assubayların iş kültürlerinden birinci öncelikleri her zaman guvenliktir. Üstlerine, Kanun ve kurallara, Politikalara ve usullere her zaman özenle saygı duyarlar.

 

4- Bir çok büyük şirket için hayal edebilecekleri bir kültürel anlayışa sahiptir. Acaba, Afganistan, Suriye, Almanya, Kore ya da İtalya'da kaç tane yeni (MBA) Yuksek Lisansli gorev yapmistir? Kaç MBA Afgan kabilesi liderleri ile ekmeği kırmış yer sofrasında birlikte yemek yemiş, ya da Cumhurbaskanını, Basbakanı korumuştur?

 

5- Kıdemli Assubaylar büyük planlamacıdırlar ve sorun çözücüdürler. Görevlerini yerine getirmek için en iyi seyrini Askeri Karar Verme Süreci'ni (MDMP) düzenli olarak uygularlar.

 

6- Öğretmenlik, koçluk, danışmanlık, maliye, istihdam ve istikam, ikmal ve daha bir çok konularda uzman kişilerdir. Bunlar, hayatlarını başkalarına hizmet etmeye ve geliştirmeye adanmış uzman eğitmendirler.

 

7- Üst düzey Assubaylar her zaman birinci sınıf bir görüntü sunarlar. Kendilerini ve kuruluşunuzu en yüksek saygıyla temsil edecek tamamlayıcı profesyonellerdir.

8- Kıdemli Assubaylar şirketinizin faaliyetleri için sorumluluk alırlar. Takımlarının başarısı ve başarısızlığı konusunda her zaman kendilerini sorumlu tutarlar. Hatalarından ders çıkarırlar ve kendilerinin ve örgütlerinin güçlü yanlarını kullanırlar.

 

9- Emekli bir Assubayı şirketinize işe aldığınızda size yüksek kazanç sağlatabilecekleri gibi emin olun kısa surede Woow dedirteceklerdir. Ayrıca, Assubaylar, istatistiksel olarak daha az hastalık izni alırlar ve her emekli Assubay hali hazırda sigorta kapsamında olduklarından işletmelere extra sigorta masrafı çıkartmazlar....

 

10- En önemlisi de , TSK‘daki Assubayların büyük bir çoğunluğu yüksek lisans eğitimine ve derecesine sahiptir. Emekli bir Assubayı şirketinize lider seçerek, her iki dünyanın en iyisini elde edebilirsiniz.

 

Bugünün Assubayları, eğitimde, liderlik gelişiminde ve hizmette kazanılan beceriler bakımından Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en yüksek ölçüdedirler. Ordumuz, dunyanın en iyilerinden diyebiliyorsak, bu çok büyük ölçüde Assubaylarımız sayesindedir. Bu liderler kişilerden olan yöneticilerinizin, sizin kuruluşunuzda neler başarabileceğini bir de siz hayal edin!

 

Saygılarımla

Öncel Filo

Ögeyi Oylayın
(11 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 EMEKLÄ°ASSUBAYLAR 05-11-2017 15:58
Çok zor koşullarda gerektiğinde ölümle burun buruna görev yaparak TSK sırtında taşıyan assubaylar fırsat eşitliğinin olmaması,amir keyfiyeti,görev koşullarının olumsuzlukları yüzünden çok sevdikleri mesleklerinden erken emekli olmak zorunda kalmaktadırlar;
Sivil hayatta girdikleri işlerde büyük başarılar elde eden assubayların iş gücüne sağlıyacakları katkılar maalesef işverenler tarafından henüz anlaşılamamıştır.
Bu konuda ki tanıtım da TEMAD'a düşen görevler vardır; Dileriz ki birgün mutlaka meslekdaşlarımızın tecrübe ve yetenekleri iş dünyasında ilgi görecektir.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ