Temad şubeleri bulundukları bölgelerdeki sivil toplum kuruluş ve sendikaları ile demokratik derneklerle, yerel basın ile, yerel yönetimlerle, siyasi partilerle, sendikalar, emekçi örgütleri , düşünce kuruluşları ve öğrenci , gençlik federasyonları ile, kadın örgütleri, çevre ve hatta hayvan örgütleri ile iç içe, destek ve dayanışma içinde bulunmalıdır.

 

 

Bu örgütler ile  STK. yapısına geçiÅŸin saÄŸlanabilmesi yönünde sıkı bir ortak çalışma ve bilgi alışveriÅŸinde bulunulmalı ; artık asker emeklisi görüntüsü ve haleti ruhiyesinden çıkıp tam bir sivil kuruluÅŸ ve düşünce toplumu yapısına dönüşülmelidir.

 


Derneklerimizin görevi; tüzük işletmeciliği yapmak değil, kendi insanlarımızı eğitmek, bilinçlendirmek, sosyal bir bireye dönüştürmek ve bu insanlar ile topluma insani, ekonomik, mesleki ve hukuki alanlarda açılım yapabilmektir.

 

Dernek yönetim kurullarının ayda iki kez toplanmasındaki hedef ve gaye de bu çalışmalara dair organizasyonları yapmak ve teşkilat bazında görev dağılımını sağlamaktır.

 

 

Uyduruk, saçmasapan, bu topluma bir vizyon ve hedef sunmayan, sadece milyarlarca lirayı har vurup harman savurmaya yönelik bir 17 ekim dünya assubaylar gününün 2014 ten itibaren geldiği nokta bir avuç yöneticinin anıtkabirde düştüğü sayısal zavallılıkta bu gün bizlere göstermiştir ki,

 

Akıl ve hedeften yoksun 100 ÅŸubeli ve bir milyonluk aileye sahip bu toplum  bu gün ne acı ki  acınası bir çaresizliÄŸin ve  acziyetin iflası  noktasındadır.

 

Bu acziyette bize gösteriyor ki;

 

Bu temad;  yapısı ve mevcudiyeti acilen sil baÅŸtan yeniden kurulmalı,  bu toplumun sivil toplum kuruluÅŸu doÄŸrultusunda acilen eÄŸitime tabi tutulmalı, eÄŸitilmeli, biliçlendirilmeli ve hızlı bir sendikal yapı ÅŸeklinde örgütlenerek tabandan tavana çare akıtılmalıdır.

 

Bunu başaracak örgütsel bir kadro ise ne acı ki bu gün mevcut değildir.

 

Bu kadro planlı olarak ihraçlarla  tasviye edilmiÅŸ; mücadelemiz   dava derneÄŸi hedefinden  saptırılmıştır.

 

Bu iktidarın mevcut yönetime biçtiği bir görev ve rol dür. Amaca da ulaşılmıştır.

 

Önümüzdeki dönemde ne yapılabilir derseniz,

 


Genel Merkez Yönetimi ile Temad şubelerinin yönetim kurulları bir proğram dahilinde; toplumsal hak ve taleplerimizi, bunların yasal ve hukuki gerekçelerini, Assubay toplumunun bulunduğu yer ile olması gereken yer ilişkisine ait sosyolojik bulguları, mesleki ve insani özlük haklarımızı, oluşum gerekçelerimizi ve toplu hareket tarzımızın nasıl olması gerektiğini, bünyesinde kayıtlı tüm üyelerine bir kurs ve seminer ortamında öğretmelidir.

 

Bu amaçla da genel merkezin bir eğitsel AR-GE ofisi olmalıdır.

 

Bu çalışmaların içinde temel olarak  il baÅŸkanlıkları bulunmalıdır.

 

Kısacası temad ın bu çürümüş lokal dernek yapısı terk edilmeli, yeni sendikal yapı kurulmalı, bu yapı da mutlak suretle  Ã¼yelerine sınıfsal bilinçlenme eÄŸitimi vermelidir.

 

 

Bizler anayasal anlamda,  çaÄŸdaÅŸ ve  akademik eÄŸitim standardında  insan  haklarımızı zayıf, bilgisiz kuru kalabalıklarla deÄŸil, eÄŸitimli ve donanımlı yeterli azınlıklar ile daha etkili bir ÅŸekilde alabileceÄŸimize artık inanmak zorundayız.

 

 

Temad teşkilatlarının gerçek birer STK. gibi davranış ve eylem ortamına sokulması, üretken ve yapıcı çözüm ve reçeteler üretmesi, en önemlisi yıllarca yaşamın ölümle ayrıştığı o pamuk ipliğinde, düşmeden ayakta kalabildiğimiz o asker cesaretini bu derneğin çatısı altında da sürdürmeliyiz.

 

Hem “ biz iÅŸi en iyi bilen  yöneticiyiz “ diyenlerin, hem “ bizler sadece basit üyeleriz “ diyenlerin, hem de; “ bizler ilgilenmiyoruz temadı da  tanımıyoruz “ diyenlerin mazeretsiz ve koÅŸulsuz bir ateÅŸ topunun içinde bir arada olmasının  zamanı aslında çoktan geçmiÅŸtir.

 

Çok geç kalınmış, çok şeyler avucumuzdan kaymış, kaybedilmiştir.

 

ÇOK TA ZAVALLI BEDELLER ÖDENMİŞTİR

Her şeyi ile bu çağdan ve insani gündeminden uzak kalmış sahipsiz bir toplumun artık 3 yılda bir yapılan uyduruk ve temelsiz seçimlerle değil:

 

baÅŸtan aÅŸağı deÄŸiÅŸim ve dönüşümde birleÅŸme zamanıdır aslında geçip giden,  geç kalınan ama hala umudu bulunan, istenirse yakalanabilecek olan..

 

 

TÃœRKÄ°YE EMEKLÄ° ASSUBAYLAR DERNEĞİ VE TEÅžKÄ°LATLARI, ÃœYELERÄ°, SEVENLERÄ°, ÇEVRELERÄ° , KISACA BU DOKUNUN TÃœM KATLARI ; 

 


yeni yol, yeni çare, yeni çalışma ve yeni irade ile topyekün yeniden dirilmeli, sıratı geçeceÄŸi köprüsünü kendisi kurmalı ve artık mazeretlere, aldırmazlıklara,  düşmeden bir güç yumağı olup davaya yürümesini öğrenmelidir.

 

2013 Abdi İpekçi ruhu diriltilmelidir.

 

Hedef bu olmalıdır.

 

 

Yıllarca hiçbir gerici maddesine dokunulmayan, artık çürümüş ve  kadük olmuÅŸ tüzüğün en kısa sürede toplanacak bir genel  tüzük kurultayı marifetiyle  hazırlanarak;

Yeni Assubay tanımı ile bu yeni tanımın TSK daki yeri ile statüsünün ,  ATATÃœRK ün kurduÄŸu bu büyük Cumhuriyetin 2023 teki  100. Yılı büyük Cumhuriyet yıldönümü vizyonuna uygun gerçeklik ve öngörülülükte yeniden Türk Ordusunda yer almasını, çaÄŸdaÅŸ ve modern bir Assubay sınıfına yeniden kavuÅŸturulmasını bir an önce baÅŸarmak  en olmazsa olmaz vazifemizdir.

 

 

TEMAD' ın teÅŸkilat yapısında köklü bir derinlik oluÅŸturmadan dava adına baÅŸarı beklemek,  sadece aynı  “ SALAKO “  isimli Kemal Sunal filmini defalarca  oturup seyretmek ve bundan haz duymaktır.

 

Bu toplum bu ÅŸekilde kullanılmaktan ve ÅŸerefi ile onuruna yakıştırılan bu tabirden  bir an önce kurtarılmalıdır.

 

 

 

Saygımla

 

Adnan Fuat ÖZDEMİR


Ögeyi Oylayın
(6 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 EMEKLÄ°ASSUBAYLAR 22-10-2017 16:30
Antidemokratik bir dönemde 1975 eylemleri ile Türkiye'nin gündemine oturan TEMAY Assubaylara yapılan haksızlık, hukuksuzlukların tahammül edilemez olduğunu ilgililere ve kamuoyuna büyük bedeller ödeyerek kanıtlamıştır 1980 darbesi ile kapatılan derneklerden TEMAY'ın yerine kurulan TEMAD etkin faaliyetler gösterememiş kahvehane görünümünden öteye geçememiştir.
2006 yılında iletişimin gücü kullanılarak birleşen assubaylar verdikleri maddi ve manevi desteklerle TEMAD'ı Türkiyenin en etkin STK haline getirmişler ANCAK basiretsiz yönetimlerin kişisel hesapları ile mücadelede tükenme noktasına gelinmiş bir avuç mücadele gönüllüsü ile akıntıya kürek çekmeğe çalışılmaktadır.
Her gecenin bir sabahı olduğu gibi bu kaos'tan çıkmayı da assubaylar başaracaktır; Yeni bir yönetim,yeni bir heyecanla assubaylar makus talihlerini yeneceklerdir. Adalet ve huzur dolu günler dileklerimizle
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ