Bu sayfayı yazdır

ASSUBAYLAR KOYUN DEĞİLDİR....

KOYUNLAR ve İNSANLAR

TEMAD Genel Başkanı Sayın Ahmet KESER, Ankara Merkez Şube Delege seçimi toplantısında, cümlenin başı-sonu nasıl, net değil ama astsubaylara “KOYUN” diyesiymiş! Divan Başkanı’nın uyarısı üzerine de güya sözlerini tevil (düzeltme-izah ) etmiş. Tüm siyaset erbabı gibi! Hani siyasetçi coşar, kendini kaptırır, ortam müsaittir, sallar, tepkiler gelince “sözlerim yanlış anlaşıldı” ya da “sözlerim çarpıtıldı” der ya, böyle bir şey olmalı.

Sayın Ahmet KESER de bir assubay emeklisidir ve assubay emeklisi olduğu için TEMAD başkanıdır. Bu tespiti de yapalım, bir kenarda dursun!

Koyunlarla insanlar (assubaylar) arasında benzerlikler kurulabilir.

Koyunların etinden, sütünden, derisinden yararlanılır. Assubaylardan da hem bedenen hem de zihnen yararlanılır.

Koyunlar çobana boyun eğer, assubayların %99.9’u sıvasız evlerin çaresiz, arkasız çocukları oldukları için onlar da ekmeğine boyun eğer.

O sessiz koyunun öyle bir huyu vardır ki, yukarıda tüm sayılanların tam zıddıdır. Bir buğday yığını gördüklerinde, o sessiz koyunlar öyle canavarlaşır ki, kafasına yumrukla sopayla vurun, fırlatıp atın, tekrar ve daha büyük bir azimle buğday yığınına saldırırlar. Birini fırlatıp atın o yere düşmeden diğeri saldırır. Hani insanlarda da öyle değil midir? Halim selim görünen kimi insanlar bir yere yönetici olunca saltanatı, imkânları görünce koltuğa ölümüne sarılıp, her türlü değeri ayaklar altına alıp, avantaya saldırmazlar mı? Şöyle bir bakın etrafınıza onlarca örnek görürsünüz!

Sürünün içinde bir “baş koyun” olur. Muhtemelen delege seçimi ile falan belirlenmez, diğerlerinden bir tık daha yürekli, bir tık daha akıllı bir koyun sürüye liderlik yapar. Akıllı çoban onu bilir ve onu yemler. Çoban ona bir isim koyar, azığından arta kalan ekmek kırıntılarını ona verir, verirken de onu adı ile çağırır. O çobanı izler, sürü de onu. Sürü psikolojisi denir ya, bu tam koyunlar içindir. Biri nereye ayağını basarsa diğeri de aynı yere basar. Biri uçurumdan atlayınca arkasından tüm sürünün atladığı bir ara gazetelere haber olmuştu.

Baş koyunun etrafında bir gurup oluşur,baş koyundan arta kalanı bu gurup paylaşır, ne kalırsa artık! Çoğu zaman da bu iş toslaşmaya varır. Artık gücü yeten yetene.  Toslaşma başlayınca kimi koyunlar guruptan istemeden de olsa ayrılır, yerini yenileri alır.

Hani bazı sivil toplum örgütleri yönetim kurullarını güle oynaya oluşturup, büyük hedeflerle, büyük vaatlerle, büyük umutlarla göreve gelip, her nedense (!?) bir süre sonra darmadağın olurlar ya. Tabii ister istemez insanın aklına “neyi paylaşamadılar da darmadağın oldular? “ sorusu gelir. Genelde bu soru sorulur ama sorular hep cevapsız kalır.

İroni’yi bir kenara bırakalım!

Koyun koyundur, Assubay İnsan!

Bu ayırımı herkesten çok TEMAD Başkanı’nın yapması, bu talihsiz benzetmeyi yapmaması gerekirdi.

Assubay toplumu bilinçli, eğitimli, bir çok meslek gurubu ile kıyaslanamayacak  kadar entelektüel birikimi olan bir toplumdur.

Bu hadsizliğe sessiz kalan koyunlara ve kendini çoban zannedenlere hatırlatılır .......

 

Assubaylar açık hukuk ihlallerine, ölçüsüz haksızlıklara rağmen ne vatanseverliğinden ne de ülkesine ve bayrağına sevgisinden, bağlılığından asla taviz vermemiş ve vermeyecektir.

İnanıyoruz ki, assubaylar BAŞ KOYUN değil, hedefleri olan, kanun çerçevesinde her türlü yasal hakkını kullanabilecek, kararlı, kendini toplumuna adamış, TEMAD Genel Başkanlığını atlama tahtası olarak görmeyen, inançlı, bilinçli, toplumun layık olduğu yönetimi sağlayacak bir BAŞKAN seçecektir.

Bunu görmek ve inanmak istiyoruz!

Bekliyoruz!


Ögeyi Oylayın
(9 oy)
EMEKLİ ASSUBAYLAR

Son ekleyen EMEKLİ ASSUBAYLAR