×

Uyarı

JUser: :_load: 6532 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Bu sayfayı yazdır

BUNLAR MI ASSUBAYLARI TEMSİL EDİYOR?

 

Sevgili Meslektaşlarım,


Uzun bir aradan sonra yine Öncekültür'de sizlerle beraberim. Öncekültür, Haberartı ve emekliassubaylar.org benim gazetecilik konusundaki kişisel gelişimimin mihenk taşlarıdır. Yazılarım buralardan okumaya devam edebilirsiniz.

 


TEMAD NEZAMAN SAHAYA ÇIKACAK?

 

Yaklaşık 3 ay önce yazdığım bir yazıda; "özellikle bir süre tazminat vs. konularda, yazmayacağımı belirtmiştim."


O dönemi kısaca hatırlayacak olursak; Tazminatlarda, II. Kad. Kd. Bçvş.rütbesi, 24 yıl bilfiil hizmet, 1/4 derece/kademede olma ve meslek hayatı boyunca 90 ve üzeri sicil şartının getirileceğini öğrenmiş, bunu öğrenir öğrenmez köşemde yazmıştım.


Hemen ardından da, www.emekliassubaylar.org sitesi tarafından mail kampanyası düzenlenmiş, Genelkurmaya ve hükümete yaklaşık 18.000 mail gitmiş ve baştan sakat doğacak bu konu önlenmişti.


İşte bu gelişmeden sonra, 3 ay boyunca dışarıdan izlemeyi tercih ettim. Evet bazı gelişmeler oldu, görüşmelerimiz oldu ve olacak, ancak bunları asla yazmayacağım.


Neden mi?


Biz bunları yazdıkça, malum TEMAD yönetimi konuya hakimmiş gibi, işin içindeymiş gibi bizden öğrendiği bilgileri süsleyip, tekrar assubay kamuoyuna anlatıyor. Ancak biz yazmayınca Ahmet KESER ve ekibi, 3 aydır bu konularda bir açıklama yapamıyor, çünkü bildikleri bir şey yok. Yok biliyorlarsa buyursunlar açıklasınlar.


Bakın açıkça yazıyorum; Ahmet KESER ve ekibi tazminat konusunda, en ufak bir olumlu bir gelişmeden haberdar olacak da, bunu ballandıra ballandıra kalemşörleri yazmayacak öyle mi?

 

DİLENEN DEĞİL, DİRENEN TEMAD MI?


Malum genel başkan yardımcısı yine yazmış! "Dilenen değil, direnen TEMAD" diye. Madem öyle, www.emekliassubaylar.org sitesinin mail kampanyasından sonra direneceğinize, Genelkurmaya "ARZEDERİM" li adeta yalvarırcasına neden mail kampanyası yaptınız?


Genelkurmaya arz ederek mi direniyorsunuz?


Kusura bakmayın, herkes sizin kadar saf değil!


 

EYLEM İSTEYEN ASSUBAYLARA; "GERİZEKALI" DÖRTLÜĞÜNDEN SONRA, SIRA BASIN AÇIKLAMASI YAPANLARDA!


Malum, Basın yayından sorumlu TEMAD Genel Başkan Yardımcısı var, devletin üst düzey yöneticilerinden tutun da, bazı meslektaşlarımızla bile davalık. Gerekçesi yazılarında kullandığı uygunsuz sözcükler. Şahsen bu şahsın assubayları temsil edeceğine inanmıyorum. Hiç bir assubay böyle bir lisanı ve eğitimine görgüsüne yakışmayan sözleri kullanmaz.


Assubaylar kaliteli insandır, nezihtir, eğitimlidir, kültürlüdür, görgülüdür ve en önemlisi devlet terbiyesi almıştır!

Hiç bir gerçek assubay, 85 yaşındaki meslektaşına, büyüğüne hakaret etmez. Ancak bunu azsubay olanlar yapar!


Neyse, malum kişinin, son yazısını arkadaşlar gönderdi, normalde o tip kişilerin yazısını okumak bizler için vakit kaybıdır!

Baktım yine ayar verme derdinde. Yok efendim, "Basın açıklaması ve kampanya yapanlar başka dertteymiş, şehitler gelirken sırası mıymış, basın açıklamasını TEMAD desteklemiyormuş" falan filan bir sürü abuk sabuk yazı.

Madde madde açayım;


1. Meslektaşları için elini taşın altına koyan, kampanya düzenleyen insanların ne derdi olabilir?


Ben size yazayım kampanyacıların derdini;



* Ucuz arsayı 20 misli fiyata meslektaşlarına kakalamak mı istiyorlar acaba?


* Yoksa zeytin depolama işine girip, meslektaşlarına ortaklık filan mı teklif edecekler?


* Yahut yurtdışına gezi filan düzenleyip, kontenjandan beleş yurtdışı geziye mi gidecekler?


* Yok canım, kesin inşaat işine girdiler! Ev mev satıp yolunu bulacak bu kampanyacılar!


Demek ki, assubaylar için kampanya düzenleyenler, basın açıklaması yapmaya kalkanların, assubaylarla alakası yok, işitamamen ticarete dökmüşler.

 

Vay köftehorlar vayyy...


2. Şehitler gelirken basın açıklamasının kampanyanın sırası mıymış?

 

Canım kardeşim, bu ülke 40 yıldır terörle mücadele ediyor. Şehidin gelmediği tek bir yıl var mı? Assubaylar ne zaman bir şey isteyecek olsa şimdi sırası mı? Sanki sırası geldiğinde assubaylara istediklerini verdiniz!


Vatanı ve bayrağı için şehit olan kahramanları kendi gündem kurtarma çabalarınıza alet etmeyin, ayıptır, yazıktır, günahtır! Çarpılırsınız!

 

 

 

 

 

3. Basın açıklaması faaliyetlerini TEMAD desteklemiyormuş!


Desteklemesini beklemek zaten saflık!

 

* Eylem isteyen assubaylara, "Gerizekalı" diye dörtlük yazan birinin Genel Başkan Yardımcısı olduğu,


* Devletin en tepesi ile yazılarındaki uygun olmayan sözcükler yüzünden mahkemelik olan birinin genel başkan yardımcısı olduğu,


* İstanbul TEMAD'ın basın açıklaması kararıyla, mecburen Meclis önünde basın açıklaması yapmak zorunda kaldığı,


* Meclis tatildeyken eylem ve basın açıklaması yaparak, assubayların derdini meclis bahçesindeki kargalara anlattığı,


* Seçim döneminde tüm STK'lar siyasilerden istediklerini koparırken, kendi başkanının 28 günlük Avrupa turunda olduğu,


* Tam olması gerektiği zamanda ortada olmayan bir STK ve liderinin tabi ki gerçekten meslektaşları için elini taşın altına koyanların yaptığı faaliyetlere destek olması pek tabi beklenemez!


Onlara "rant var, ticaret var, yemek var, gezi var, konser var, 5 yıldızlı otel var, televizyonda reklamınız var" filan deyin bak nasıl gelirler.


Ama assubaylar için eylem, basın açıklaması vs. var dedin mi hemen arazi olsalar gam yemem bir de "gerizelkalı" diye dörtlük yazarlar ancak çakma ölüm orucunda da kefen giyip en önde endam gösterirler!

 

 

 


AMAÇLARI HAK ALMAK DEĞİL! HAKSIZLIĞIN SÜRMESİNİ SAĞLAYARAK KOLTUKTA KALMAK!


Dikkat ettiniz mi bilmiyorum?


Bir önceki TEMAD seçimlerinde malum basın yayıncı TEMAD yönetimine aday gösterilerek seçilmişti. Peki seçimler ne zaman olmuştu?


Ekim 2014 ayında!


Bu kişiyi Yüksek Askeri Şura Üyeleri ne zaman Mahkemeye vermiş?


Ağustos 2014 ayında.


Şimdi bu kişiyi aday göstermek hem hükümete hem de Genelkurmaya diplomasi dili ile bir mesaj değil mi?


Ahmet KESER hep, diplomasiyi iyi bildiğini ve çok iyi kullandığından dem vurur! Kendisi gerçektten de diplomasiyi çok güzel öğrenmiş!


Tam zamanında Basın yayıncıyı aday göstermiş.


( Not: Yaş üyeleri; Başbakan, Milli Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanları ile TSK'daki orgenerallerden oluşuyor.)


Geçelim, yaklaşık bir ay önce tazminatlar gündemdeydi, iki türlü taslak tazminat gündeme gelmişti. O günlerden kısa bir süre sonra CHP Genel Başkanı ile Hükümet arasında Karaman'daki cinsel istismar olayından ve "Önüne yatma" sözünden dolayı soğuk rüzgarlar esiyordu. Siyasi anlamda kan gövdeyi götürüyordu.


Ne oldu?


Ahmet KESER ve basın yayıncısı CHP Genel Başkanı ile boy boy resim çektirip, maharetmiş gibi TEMAD'ın internet sayfasında yayınladılar.


Ahmet KESER, inceliklerini çok iyi bildiği diplomasi ile yine mesajını vermiş oldu!


Bir STK'nın herhangi bir siyasi parti ile görüşmesine kimse bir şey diyemez ama zamanlamasına herkes bir şey diyebilir!


Diğer yandan, siz iktidar olsanız, İçişleri Bakanına "laf cambazı" hükümeti ise " basiretsiz politikalar" ile suçlayan bir örgütün liderini muhatap alıp, temsil ettiği (edemediği) meslek grubuna hak verir misiniz?


Bunlar, güya 100 şubeli örgütlü toplummuş, böyle sessiz sedasız 1000 şubeli örgütlü toplum olsan neye yarar? Yerim senim örgütünü de, örgüt disiplinini de! Eleştiriyi kesmek için kılıfları Örgüt disiplini! Daha açığı "emeklinin İç hizmeti" deyinde millet anlasın! Bunun adı buz gibi emekliye mobbingtir!

TAZMİNATLAR ÇIKMASIN DİYE UĞRAŞIYORLAR!

Evet yanlış okumadınız, bunlar tazminatlar çıkmasın diye uğraşıyor!


Çünkü tazminatlar ve 9/2 mevzusu çözülürse sömürebilecekleri, umut tacirliği yapabilecekleri başka konu kalmayacağını, milletin yüzlerine bakmayacağını sanıyorlar!


İstiyorlar ki, haksızlık sürsün, bunlar da koltuğunu koruyabilsin...


İşte assubay milleti bunlar seni temsil ediyor!


Kendileri, lüks makamlarında koltukta oturmaktan başka bir işe yaramıyor, işe yarayanlara da sadece köstek olsalar can kurban bir de "gerizekalı" diye dörtlük yazıp, sayfalarca kalem oynatıyorlar!


Değerli meslektaşım; bunlar seni temsil ederken tazminat alacağını mı umuyorsun?


Kusura bakma ama nefes aldığına dua et!



İNŞAAT İŞLERİ!


TEMAD'ın internet sitesinden okuyoruz, inşşat kooperatif işleri filan! TEMAD'ın güvencesi ile diye reklam yapıyorlar...


Şimdi bu günden soruyorum, mesela oldu ya yarın kooperatif bu işi kıvıramadı, ve battı, olmadı, bu durumda TEMAD'ın güvencesi nereye kadar?


Böyle bir durumda TEMAD, İnşaatı bitirecek mi? Yoksa üyesinin ödediği parayı yasal faizi ile geri mi ödeyecek?


Güvence nereye kadar bunu açıklamalılar! Yok sözde bir güvence ise (ki bence öyle) bu işler çok tehlikeli işler haberler ola.

 

Bir de YARGITAY, TESUD davasında ne karar verdi açıklayabiliyorlar mı?

 

Ekim 2014 'deki kongre öncesi bunu büyük başarı diye yutturmuşlardı? Şimdi ne oldu?


Neden sesiniz çıkmıyor?


Hani TESUD'dan gelecek tirilyonlara ne oldu?


Buharlaştı mı?


***



NOT : 29 Nisan 2016 günü, saat: 15.00'da bir avuç kahraman meslektaşımız İzmir, Alsancak, Gündoğdu Meydanında demokratik haklarını kullanarak basın açıklaması yapacak. İnsanlık ve meslek onuru adına İZMİR'deki gerçek assubay sevdalılarının orada olacağını umuyorum.


 

YAZARIMIZI TAKİP ETMEK İÇİN ;

FACEBOOK:

https://www.facebook.com/dedeersel.aksu.1


TWITTER: 

https://twitter.com/DedeErselAksu 

 


 

 

 

 
Ögeyi Oylayın
(23 oy)

Son ekleyen