Değerli meslektaşlarımız

Ä°ntibak yasası,  birçok arkadaşımızın yarasına merhem oldu.  Hayırlı olsun...

Ancak tüm uyarılarımız, önerilerimize raÄŸmen, TEMAD yönetimi muhatapları ile yasa teklifi üzerinde görüşmedikleri için, eksik bilgilendirme, ön yargı gibi sebeplerle eksik çıktığından,  adalet gerçekleÅŸmedi ve binlerce arkadaşımız maÄŸdur oldu.

Adaletsiz başlangıç derecelerinde ısrar edildi, eşitlik ilkesi ve kazanılmış haklar korunmadı, yüksek okul mezunları yok sayıldı, bu adaletsizliğin giderilmesi amacımız olmalıdır.

Konu ile ilgili, geçtiÄŸimiz yıllarda aÅŸağıda bir örneÄŸini gördüğünüz MSB yazılı açıklama yapmış,  Genelkurmay BaÅŸkanımız 9/2 ve 8/1 baÅŸlangıç derecesinin uygulanacağını bildirmiÅŸti.

soru önerge

soru önerge2

Peki ne deÄŸiÅŸti?

"KuÅŸ uçmaz kervan geçmez" daÄŸlarda bu kışta kıyamette,  "canını ortaya koyarak görev yapan assubayların" klimalı ofislerde  görev yapan kamu görevlilerinden daha alt kademeden göreve baÅŸlatılması, adalet ve vicdani deÄŸerlerle baÄŸdaÅŸmamaktadır.

Bu adaletsizlik kurumumuza olan aidiyet duygumuzu ve görevdeki meslektaşlarımızın moral ve hizmet verimliliğini zedelemektedir.

Hükümet Eylem Planında : Eylem No. 179

Astsubay emeklilerinin sorunu giderilecektir.

Teminatı verdiğine göre başlangıç derecelerimizin MYO mezunları için 9/2, lisans mezunları için 8/1 olması, tazminatın emekli Başçavuş - Kıdemli Başçavuş ünvanındaki personele verilmesi için başta TEMAD olmak üzere, hepimize düşen görevler vardır.

Genelkurmay ve BaÅŸbakanlık makamına,  Ä°ktidar partisi grup baÅŸkan vekillerine, milletvekillerine taleplerimizi iletmeliyiz.

Adaletin ve huzurun gerçekleşmesi dileklerimizle.

SÄ°TE YÖNETÄ°MÄ° 

Ögeyi Oylayın
(36 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#6 Ãœmit 05-01-2016 11:40
Sayın büyüklerim, şu Kd.Bçvş takıntısından sıyrılalım lütfen.Yelpazeyi neden daraltırız anlam veremiyorum. Sizler şimdi ıı.kad.Kd.Bçvş ve 24 yıla tepki veren değil misiniz, çıkıp da kd.bçvş kıstası koymanız tezat değil mi şimdi? Sadece kd.Bçvş.lar mı emekli bu teşkilattan? Çalışırken sağlığını kaybetmiş binlerce malül meslektaşımız var hepsi kd.bçvş olarak mı emekli oldular? Gemisini kurtaran hak talep ediyor.Lütfen artık şu takıntılarımızdan kurtulup genele yayalım.

YÖNETİCİ NOTU.
Sn.Meslekdaşım haklısınız dilekçe metninde Başçavuşlarda belirtilmesine rağmen metinde sehven yazılmadığı tespit edilerek düzeltilmiştir ilginize teşekkür ederiz
Alıntı
#5 Yavuz KAYA 05-01-2016 01:42
Yeni bir eylemsiz eylem planıyla sesimizi duyurmak için gerekeni yapmak için hazırız.Bu plan içinde Yüksek Okul ve Üniversite mezunu olarak 2/1 den emekli olanların mağduriyetlerinin giderilmesi hususunu da eklemeliyiz.Okul bitirerek kazanılmış olan intibak haklarımızın saklı kalmasını da belirtmeliyiz.Çok çalıştığını söyleyen ve övünen TEMAD bunu yapmadı.Pek çok meslektaşımız bu durumda mağdur oldular.Çeşitli engellemelere ve zorluklara rağmen okuyan arkadaşların kazandıkları derece ve kademeler yok sayıldı. Sanki bizler okul bitirmemiş gibi olduk. Daha önce de yazdığım gibi 3 yıllık okul bitiren biri olarak sadece bir kademe verildi. Benim hizmet yılım kadar hizmeti olan arkadaşlarımdan fark olarak sadece 1 kademe verildi. Ben 3 yıl zor şartlar altında okudum.Yaşadığım zorlukları ve özel hayatımdan yaptığım fedakarlıkları yazarak zamanınızı almak istemiyorum.Son cümle olarak: şayet bizlerin daha önce kazanmış olduğumuz haklar korunarak ,diğer arkadaşlarıma uygulanan 1 derece verilmesi için de çalışmalıyız.
Çalışmalarımızda hepimize başarılar dilerim.
Esen kalın.

YÖNETİCİ NOTU.
Adaletsiz başlangıç derecesine rağmen herkese bir derece verilmedi, yüksek okul mezunlarına kademe verildiği belirtilse de şu an görevde olan yüksek okul ile eşitlendi verilen bir dereceden istifade etmedi bu eşitlik ilkesine aykırıdır. Müktesep haklar korunarak başlangıç derecesinin MYO için 9/2 Lisans için 8/1 olması gerektiğini her makama, milletvekillerine iletmek gerekiyor.
Alıntı
#4 EMEKLÄ°ASSUBAYLAR 05-01-2016 00:05
Değerli Meslektaşlarımız
Aşağıdaki örnek metni ya da kendi düşüncelerinizi Başbakanlık, Genelkurmay makamına, milletvekillerine,gönderip change.org'taki kampanyaya destek vermenizi istirham ediyoruz. Bunun dışında TEMAD yönetimi bir eylem planı düşünürse her türlü katkıyı vermeye hazırız.

Kuş uçmaz kervan geçmez dağların zor iklim ve tabiat şartlarında ölümü göze alarak görev yapan assubaylar maalesef Klimalı ofislerde görevli memurlarından MYO mezunu olanların 9/2, lisans mezunu olanların 8/1 göreve başlangıç derecesinden daha alt kademeden göreve başlatılmaktadırlar .
Sn.Başbakanımızın vaatleri Hükümetin eylem planı, Sn.Genelkurmay başkanının açıklamalarına rağmen göreve başlangıç derecesindeki adaletsizlik intibak yasasında devam ettirilerek mağduriyetlere neden olmuştur.
Bu adaletsizliğin giderilmesinin temini ve çıkarılacak tazminat yasasının Bşçvş-Kd.Bşçvş.rütbesindekilere verilmesine yardımcı olmanızı istirham eder, saygılar sunarım.
Alıntı
#3 hikmet saraç 04-01-2016 23:34
sn.gürpınar ben varım.adaletsizlige hayır.....temad yönetimiuyan. emekli assubay maaşı yetmedigi için inşaatta bekçilik yapıyor.sen utanma asb ...utanması gerekenler, senin hakkını savunmayan,resim çektirenler,mesajına bile cevap vermeyenler utansın.......,
Alıntı
#2 Erkut EFE 04-01-2016 23:11
change.org kanalıyla Assubay mağduriyetleri ile ilgili (derece kademeleri yönünden tazminatlar konusunda) bir imza kampanyası başlatabiliriz ve çok etkili olacağına inanıyorum ve eğer varsa başlatılmış bilmediğimiz bir kampanya haberdar edebilir misiniz?

YÖNETİCİ NOTU
Adaletsizliğin giderilmesi verilen sözlerin hatırlatılması için planlanabilir.
Alıntı
#1 Ersen Gürpınar 04-01-2016 23:11
Kırk yıldır süren adaletsizlik kısmen giderildi; Lise ve muadili okul mezunu arkadaşlarımız assubaylara 1'inci derece hakkı tanınmaması ya da amir keyfiyeti ile 1'inci dereceye yükselemedikleri için bu yasa ile haklarını aldılar hayırlı olsun.
2003 öncesi yüksek okul mezunu olanlar bizans oyunları ve AYİM hukuka aykırı kararı ile büro memuru statüsünde göreve başlatıldı. İntibaklardan 2 kademe verildiği belirtilse de intibaktan yararlanmadılar. 2003 yılındaki ASB.MYO yasasındaki derece ile ancak şimdi eşitlendiler,başlangıç derecesindeki adaletsizlik 3'üncü derecedeki arkadaşlarımızı da etkiledi. Yanlıştan dönülmesini, verilen sözler doğrultusunda hakkımızın verilerek adaletsizliğin giderilmesini bekliyoruz. Bu konuda hepimize düşen görevler vardır.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ