×

Uyarı

JUser: :_load: 6532 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Kıymetli Meslektaşlarım;

"Yazmayayım" diyorum  ama öyle hatalar yapıyorlar ki, yaptıkları hata, sırf kendilerini ilgilendirse sesimi çıkarmayacağım.  O kadar bariz hatalar yapıyorlar ki; tüm assubay sınıfı bundan olumsuz etkileniyor. Bu kez de,  bilmeden çalışan assubaylara için benzer durum söz konusu.

Yani  müdahil olmasak, bir çuval inciri berbat edecekler yine...

Malumunuz,  bu günlerde "Ä°ntibak ve tazminatlar " konusunda çalışmalar var. Bizlerde bunlara müdahil olmaya, hiç bir kesiminin, haksızlığa uÄŸramaması için uÄŸraşıyoruz.

 Ã–zellikle tazminatlar konusunda, "24 yıl ve II. Kad. Kd. BçvÅŸ." ÅŸartının olmamasını, subaylarda olduÄŸu gibi, assubaylarda da BaşçavuÅŸ rütbesinden itibaren,  kademeli olarak tazminatların verilmesini savunuyoruz.

EÄŸer,  15 yıllık bir binbaşıya tazminat verilir de, 19 yıllık bir başçavuÅŸa tazminat verilmezse burada adalet olmaz.

Malum,  yeni rütbe bekleme sürelerine göre;  bir assubay 18 yılın sonunda başçavuÅŸ,  24 yılın sonunda Kd. BçvÅŸ. olabiliyor.

astbelge3


Peki TEMAD ne yapıyor?

Yine bilgisizce, ilgisizce ,  mail ve mektup kampanyası baÅŸlatıyor! Bakın size,  o kampanyadan iki  cümle arz edeceÄŸim.

1'inci  cümle "Son zamanlarda hükümetimiz ve Genelkurmay BaÅŸkanlığının bazı hususlarda uzlaÅŸtığını görmek memnuniyet verici bir durumdur."

Buna ne denir?

 KardeÅŸim sana ne?  

Kimin?  kimle? "uyumlu,  uyumsuz çalıştığı" seni ilgilendirir mi?

Muhataplardan biri, "Daha önce uyumsuz mu çalışıyorduk?" dese,  ne diyeceksin?

Sen, kendi derdini "kısa öz anlat " yeter.

Bu da, Tazminatlarla ilgili,  2. cümleden bir bölüm; "Bu hususun tek kıstasta ve Kıdemli BaşçavuÅŸ rütbesindeki personel ile onun emeklilerine verilmesi doÄŸru ve adil bir çözüm olacaktır."

Yani mealen, "Tazminat,  sadece çalışan  ve emekli Kd. BçvÅŸ.lara verilsin" diyor.

Ä°yi de kardeÅŸim, eskiden bir assubay, 18 yılda Kd. BçvÅŸ. oluyordu,  ya günümüzde?

2009 sonrası deÄŸiÅŸiklik ile bir assubay,  24 yılda Kd. BçvÅŸ. oluyor

Bir yandan, "24 yıl ÅŸartı kalksın" diyorsun, diÄŸer  yandan,  "Kd. BçvÅŸ. demekle 24 yıl ÅŸartını dolaylı olarak istiyorsun".

Daha sen, neyi? nasıl? isteyeceğini bilmiyorsun!

Genelkurmay veya BaÅŸbakanlık ; "Tamam, sizin, TEMAD'ın istediÄŸi gibi veriyoruz, emekliler dahil, yeni rütbe bekleme sürelerine istinaden,  tüm Kd. BçvÅŸ.lara tazminat veriyoruz " dese, ne yapacaksın?

temad kampanya

Tamam,  insanlar her konuya vakıf olmayabilir, ama siz kurumsunuz. Temsilcinizim diyorsunuz. Kurumlarda ciddiyet ve konulara vakıflık esastır.

TEMAD'ın baÅŸlattığı bu kampanya,  tüm çalışan assubayların aleyhine olmakla birlikte,  emeklilere de yansıtıldığında emeklilerin de aleyhine olacaktır.  

  Bir teklif yapmadan önce, artısını, eksisini iyi hesaplamanız gerekir. Mesela sosyal medyada 24 yıl ve II. Kd. Kad. Kd. BçvÅŸ. teklifinin TEMAD tarafından yapıldığı yazıldı.

Åžimdi baÅŸlatmış olduÄŸunuz,  mail ve mektup kampanyanız,  bu söylemi  desteklemiyor mu?

 

Yazının içeriÄŸini deÄŸiÅŸtirin diyeceÄŸim ama binlerce mektup, e-mail gittikten sonra deÄŸiÅŸtirsen ne olacak? 

 

BaÅŸkan konuÅŸunca,  mangalda kül bırakmıyor.

  "Her ÅŸeye hakimmiÅŸ" gibi konuÅŸuyor.

"Yumuşak G planımız bile var" diyor.

Diyor da diyor.

 Son röportajı tam,  1 saat 20 dakika. Aralıksız konuÅŸuyor. KeÅŸke bolca konuÅŸma yerine, bu iÅŸlere kafa yorsa. 

Hayır,   bilmiyorsunuz bari bilenlere sorun...

Kendilerinden ricamız, bu tip, bilgisizce hazırlanmış, ilkokul çocuÄŸunun elinden çıkmış gibi  tekliflerle, kampanyalarla, yeni maÄŸdurlar kitleleleri  yaratmamalarıdır.

Tabi buradaki sıkıntı, mevcut yönetimden, konulara saÄŸduyulu yaklaÅŸan, özlük haklarımıza vakıf,  aklı başında insanların, yönetimden ayrılmasından kaynaklanıyor.

Ä°lk önce, 2013 yılında,  istifa ve  olaÄŸanüstü kongre ile bir grup yönetici gitti.

 Ardından yine bir istifa oldu. 

En sonunda,   siyasete giren diÄŸer assubaylar yerinde kalırken, bu konuda yönetim kurulu kararı alınarak,   Sn. Yüksel  Binici de istifa ettirildi.  Belki de,  ÅŸu  anda Sn. Binici  olmasa , assubaylar,  hükümet tarafındaki  siyaset ayağında sahipsiz kalacaktı.

Seversiniz sevmezsiniz ayrı konu, ancak,  Sn. Binici'nin bu konudaki çalışmalarını  kimse inkar edemez. Bakınız, ÅŸahsımın, 2013 yılındaki TEMAD'dan ömür boyu ihraç edilmesindeki  kararda Sn. Binici'nin imzası var.  Ancak öyle veya böyle, çalışmalar konusundaki  hakkını inkar edemem. 

Eee,  bu kadar aklı başında yönetici gidince Geriye kim kaldı?

İşte bunlar kaldı.

Kalanların da kapasitesi bu kadar, ancak bu kadar yapabiliyorlar demek ki...


***

 

Sevgili Meslektaşlarım;

Uyarılarımız, mağduriyetimizin önlenmesini amaçlamaktadır. Konunun başından beri, TEMAD yönetiminin, mutlaka bu çalışmalarda müdahil olması gerekir düşüncemizi belirttik ama Genelkurmayla görüşemiyen yönetim, bizlerin verdiği bilgileri paylaşmaktadırlar. Daha önce sitemizde yapmış olduğumuz, "KOMUTANLARA MEKTUP" kampanyasına, çaresizce sarılanlar, vaatler ortaya çıkınca, bu kez başarıyı sahiplenmişlerdir.

BaÅŸarıyı kimin sahiplendiÄŸi önemli deÄŸildir, önemli olan; adaletin gerçekleÅŸmesidir. TEMAD yöneticileri, "herÅŸeyin kontrollerinde olduklarını" söylerken birden telaÅŸla, içeriÄŸi yanlış olan bir metni,  genelkurmaya gönderilmesini istemektedirler.

Amacımız; yeni mağdur kitlelerin yaratılmamasıdır. Bu konu genelkurmay ve hükümet nezninde, ciddi bir şekilde takip edilmez ise binlerce arkadaşımız mağdur olabilir. Onun için, sağa, sola laf yetiştirmek yerine zamanı bu konuya ayırmalarını öneriyorum.

Allah sonumuzu hayır etsin.

NOT: www.emekliassubaylar.org. sitesi olarak, düzenlemiÅŸ olduÄŸumuz mail kampanyasında, bu hususa özellikle dikkat edilmiÅŸ ve aÅŸağıdaki resimde görüldüğü üzere, "tazminatlardan BaşçavuÅŸların da  yararlanması"  teklif edilmiÅŸtir.

1450259 650042058472275_3383641502166577587_n

 

KAYNAK : Rütbe bekleme süreleri ile ilgili görseller, Sn. Yüksel Binici'nin web sayfasından alınmıştır. 

Ögeyi Oylayın
(23 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#9 Ersen Gürpınar 22-12-2015 23:36
Haklarımızla ilgili endişelerimiz olunca TEMAD yönetimi genelkurmay ve Başbakanlıkla görüşsün görüşemiyorsa şubelerden bir heyet oluşturulsun tekliflerimiz sonuç vermeyince sitede kendimize mesleğimize saygının gereği bir mail kampanyası yaptık tazminatların kd.Başçavuş rütbesine verilmesi talebi belirtilmişti sonra görevdeki arkadaşlarımız için üsçavuş bekleme sürelerinden doğan mağduriyet olacağı uyarısı ile metin'e başçavuş rütbesi eklenerek yeni dilekçelerin bu şekilde gönderilmesi amaçlandı genelkurmayla yapılan görüşmelerde bu husus belirtildi bu değişikliğin sahtekarlık olduğunu belirtmek,intibak sorunu olmayanlar gerçeğini saptırmak için 1/4 dereceyi konu etmek sahtekarlığın dik alasıdır; Ahkam kesenlerin yüreği yetiyorsa biat etmek yerine bu kavram kargaşasının mimarı TEMAD yönetiminin görevi olmasına rağmen muhatapları ile diyaloğu neden yapmadıklarını yada Nizamiyeden alınmayanların nerede görüştüklerini sorgulasınlar;Yapamadıkları temsiliyet görevininin ezikliği acizliği ile bu boşluğunu doldurmaya çalışanlara dil uzatmayı bıraksınlar, Bu toplum TEMAD yönetimine mücadeleyi kisisel hesaplarına alet etsin ve algı operasyonları ile başarıları sahiplensin diye tarihinin en büyük maddi ve manevi desteğinin vermedi. Bu gerçeği hiçbir kamuflaj gizliyemez
Alıntı
#8 Hikmet Gülke 19-12-2015 01:50
TEMAD yönetimi o yanlış metni derhal kaldırmalı.
Alıntı
#7 Dede Ersel AKSU 19-12-2015 01:31
Madem ki biz yanlış yapıyoruz eleştiriyoruz, TEMAD'ın eski yöneticilerinden Genel Başkan Yardımcısı Sn. Yüksel BİNİCİ, kendi sitesinde de bu konuda acil uyarı yapıyor. TEMAD Genel merkezi yanlış metinden vaz geçmelidir. Buyurun Sn. Yüksel BİNİCİ'nin yazısını okuyunuz.

http://www.yukselbinici.com.tr/?sayfa=haber-detay&hid=047f4c
Alıntı
#6 Mehmet KARTAL 18-12-2015 07:57
TEMAD DOĞRU YOLDA DÖRTNALA İLERLEMEKTEDİR.İŞBAŞINAGELDİĞİGÜNDENBERİ İÇRATINI AÇIKLAYAN BİR VİDİO VAR TEMAD SİTESİNDE ONU İZLIYEBİLİRSİNİZ ONU İZLEYİN ŞAHİTLİ İSBATLI YORUM YAPMIYAcam IZLEYİN YORUMU SİZE BIRAKIYORUM.OKUMUYORSUNUZ DETAYLI ARAÇTIRMIYORSUNUZ SONRA VUR TEMADA ETİK DEĞİL ETİK DEĞİL LÜTFEN.................................................

YÖNETİCİ NOTU. Sn.Kartal eleştiriler mükemmele açılan kapının anahtarıdır eleştirmek vurmak değildir, kaldı ki eleştirilere karşı siz de yuvarlak laflar yerine "TEMAD yönetimi şunları başardı" şu eleştirinizde haksızsınız diyebilmelisiniz aksi halde sizin yaptığınız da "mesnetsiz suçlama" ile etik olmuyor. MAKALE BÖLÜM YÖNETİCİSİ
Alıntı
#5 AKALP 17-12-2015 10:50
Milyonlar,danışman,yönetim kurulu,100 tane şuben var neden danışmazsın,neden muhataplarınla görüşmezsin ya endişeler hayata geçerse nasıl düzeltilir bunu düşünmezsin sonra eleştirene veryansın edersin Sayın Ersel Aksu bu konu dikkatlerden kaçtı emekli için fark etmez ama görevdeki arkadaşı mağdur eder iyi bir noktayı yazmışsınız nitekim uyarınız yerinde olmuş Temadın facebook yazarı da bakın bizde biliyoruz diyerek BAŞÇAVUŞ ünvanını dile getirmiş genelkurmaya bunu anlatsınlar KİŞİSELLİKTEN UZAK- AKIL-MANTIK-ŞEFFAFLIK -PAYLAŞIM-DİYALOĞ-KARARLILIK işte başarının anahtarı yönetimden bunu bekliyoruz
Alıntı
#4 MEHMET KAYALI 17-12-2015 00:18
BU GÃœNE KADAR NE YAPTILAR ?
BUNDAN SONRA NE YAPABÄ°LÄ°RLER?
ANCAK HATA YAPARLAR.
BENCE ONLAR HİÇBİR ŞEY YAPMADILAR YAPAMAZLAR DA .
SADECE GÖSTERİŞ YAPARLAR.
LÜKS OTELLERİ VE ÜÇ KİŞİYİ KARŞILARINA ALIP.
BÄ°RÄ°MLERÄ° GEZERLER.
ALTLARINDAKÄ° ARABA BEDAVA,BENZÄ°NÄ° BEDAVA ,GEZ BABAM GEZ.
GERÇEKLERDEN UZAK.
KULAKTAN DOLMA BÄ°LGÄ°LERÄ°. GÄ°DÄ°P ANLATIP DURURLAR.
.HAVA ATARLAR.
HER GÄ°TTÄ°KLERÄ°, YERLERDE
ARALARINDAN BİRİ ÇIKAR.
YAÅž ÃœYELERÄ°NÄ°N MEZARLARA TÃœKÃœRÃœR.
YAKAYI ELE VERÄ°NCE.
ÃœRKER.KIVIRIR.
BENÄ°M SAYFAMI HEKCLEMÄ°ÅžLER DER.
YALANIN EN TUNTURAKLI SINI SÖYLER.
AMA KARÅžISINDAKÄ°,
YUTAR MI.
HOKKABAZLIK EDÄ°P KIVIRMA DER.
PAÇASINDAN YAKALAYIP.
NEFESÄ°NÄ° , KESER..
ŞİMDİ GECELERİ UYKUSU DA KAÇAR
DUR BAKALIM DERLER.
SENİN ATA SÖZLERİNİ SEVDİĞİNİ BİLİYORUZ DERLER...
ÖZELLİKLE ROMEN ATASÖZLERİNİ.
ATA SÖZÜNÜ ONA HATIRLATIRLAR.
KARAMANIN KOYUNU...
Alıntı
#3 EMEKLÄ°ASSUBAYLAR 16-12-2015 21:44
Yüksel Binici AKP Milletvekili aday adayı olarak iktidara yakın ve konularımızı bilen biri ve sürekli iktidar kanadında haklı tezlerimizi anlatıyor dün MS komisyonu başkanını ziyaret etmişler TEMAD yönetimi de bugün ziyaret etmiş elbette yararlı görüşmelerdir kutluyoruz ancak Taslak henüz genelkurmaydan gönderilmedi Teamüller gereği genelkurmayın katılmadığı bir taslak kabul edilmez mail kampanyası ile endişe ve taleplerimizi genelkurmaya ve başbakanlığa bildirdik olumlu bilgilendirme yapıldı. Bizden aldığı "olumlu mesajları" rahatlama olarak değerlendirmemesi gerekerek TEMAD Gn.Mrk. yönetimi genelkurmayla mutlaka görüşmelidir. SİTE YÖNETİMİ
Alıntı
#2 Ä°smail DAMAR 16-12-2015 21:34
:cry: ntibakların 2003 oncesı mezun olan tum assubaylara 1 derece olarak yansıyacagını kesin ifadelerle anlatmış baskanımız ama görevde myo bıtıren 1 kademe aldıgı ıcın 9/2 gıbı ıntıbak olacak..sınıf okulu bıtırıp gorevde myo okumayan 9-1 yanı 1 derece alacak..neresınden baksanız 8)
Alıntı
#1 hakan 16-12-2015 20:33
İntibaklar ile ilgili bir gelişme varmı acaba .En son sizin yazınızda 2003 yılından önce mezun olanlara bir derece verileceğini fakat görev esnasında yüksekokul veya üniversite bıtırenlerin bundan faydalanamayacağı söylenmişti.Eğer intibak böyle çıkacaksa hiç çıkmasın daha iyi ,kendi çabası imkanı ile okul bitirene haksızlık bır yana ceza gibi olur bu durum . Bu konu ile ilgili gelişmelerden bilgisi olan varmı acaba,saygılarımla
YÖNETİCİ NOTU
Sn.Denizci TEMAD yönetiminin konuya müdahil olmaması nedeniyle bilgi kirliliği var Kendi nam ve hesabına yüksek okul bitirenlere intibak yapılmayacak söylentisi doğru olabilirmi? Bunu hangi mantık ve hukuk kabul eder? Meselenin özü şudur: 2003 öncesi yüksek okul bitirenler adeta cezalandırıldı MYO bitiren 1 kademe lisans bitiren 1 derece aldı şimdi intibaklarda herkese bir derece verilecek MYO 9/2 lisans 8/1 den başlayacak deniliyor MYO bitiren 1 kademe almıştı Herkese verilen bir dereceyi alınca MYO başlangıç derecesi olan 9/2 den intibak etmiş olacak aldığımız bilgiler bu yönde umarız bir süprizle karşılaşmayız bu nedenle TEMAD veya Şubelerden bir heyet oluşsun konuya müdahil olsun istiyoruz.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ