TSK'DA GENERAL VE ALBAYLARIN GEREKSÄ°Z KORKULARI!

TSK'da Assubaylara HAKSIZ-HUKUKSUZ uygulamalarda olduğu gibi, ASSUBAYLARIN HAK arama taleplerinden de SUBAYLARIN bir takım "KORKULARI MI" var diye düşünceye kapılıyorum.

Biz ASSUBAYLAR olarak YILLARCA ve DEFALARCA açıkladık; "TSK'DA ASSUBAYLARIN KİMSENİN NE MAKAMINDA, NE DE MAAŞINDA GÖZÜ YOKTUR". Assubaylar TSK'da yapılan HAKSIZLIK -HUKUKSUZLUKLARLA "AYIRIMIN" bitmesini, YANLIŞ uygulamalar sonucu ortaya çıkan GÜVENSİZLİĞİN sonlandırılmasının sağlanarak PERSONEL arasında YARDIMLAŞMA ve DAYANIŞMANIN arttırılarak TSK'nın GÜÇLENMESİNİ istemektedirler.

TSK'da ASSUBAYLARIN HAK taleplerinden KORKULMASI yanlış ve ÖN YARGILARA dayanmaktadır. Bunun en GÜZEL ve BARİZ örneği ASSUBAYLARA YILLARDIR "YASAK" duruma getirilmiş olan 1. dereceye yükselmeleridir. Assubaylar YILLARDIR dışarıdan bitirdikleri FAKÜLTELER için 1. dereceye YÜKSELMELERİ gerektiğini BELİRTMİŞLER, GENKUR DA bu isteklere AİLE ve AYIRIMSIZ dedikleri TSK'da KASITLI ve ÖN YARGILI olarak devamlı ENGELLER çıkararak ASSUBAYLARIN MAĞDUR olmalarına GÖZ YUMMUŞTUR.

T.C. Devletinin BAĞIMSIZ (!) TBMM'de alınan KARARLA Assubaylara yıllardır yapılan HAKSIZ ve HUKUKSUZ uygulamaların sonlandırıldığı, Assubayların 1. dereceye yükselebilmelerin yolunun alınan KARARLA açıldığını Çalışma BAKANI bildirmiştir. BAKANIN açıklamasının ardından TELAŞA ve KORKUYA düşen GENKURUN verdiği talimatla MSB lığı bünyesindeki Korgeneral müsteşar ile Hakim sınıfından olup TSK personelinin YASAL haklarını takiple görevlendirilen RÜTBELİLERİN, Assubaylar TSK personeli değilmiş ve HAKLARI YOKMUŞ gibi yaptıkları ÇALIŞMA ve BASKILARI sonucu bir gün GEÇMEDEN BAKAN kararın GERİ alındığını bildirmiştir.

İŞTE GENKUR ve KOMUTA heyetinin AİLE ve AYIRIMSIZ dediği TSK'nın GERÇEK YÜZÜ budur. Assubaylar bu HUKUK mücadelesini YILLARCA sürdürmüş ve SONUNDA TBMM'de çıkarılan YENİ bir kararla Assubaylar 1. dereceye yükselmişlerdir. Assubayların 1. dereceye YÜKSELMİŞ olmalarından dolayı; TSK'da RÜTBE, MAKAM ve MAAŞ kaybı olan bir GENERAL, ALBAY, bir SUBAY var mıdır? Y O K T U R!

Olamazda. Biz Assubaylar TSK'da kimsenin ne MAAŞINDA, ne RÜTBESİNDE, ne de MAKAMINDA GÖZÜMÜZ olmadığını söylemiştik. Demek ki KORKUYA ve TELAŞA GEREK YOKMUŞ. Bugüne kadar ASSUBAYLARA yapılan AYIRIM ve HAKSIZLIK GEREKSİZMİŞ.

Şimdi aynı konu YILLARDIR Assubayların TAZMİNATLAR ve GÖREVE başlama derecelerinde YAŞANMAKTADIR. İnsan ister istemez SORUYOR ve CEVAP arıyor. GENELKURMAY ve KOMUTA kademesinin ASSUBAYLARDAN İSTEDİĞİ NEDİR? AİLE ve AYIRIMSIZ dediği TSK'da SUBAYLARA her türlü HAKLAR HİÇ BİR SORUN YAŞAMADAN "ALTIN TEPSİDE" sunulurken, Assubaylar NEDEN bu HAKLARDAN MAĞRUM ediliyor veya HAKLARINI almak için YOĞUN mücadele vermeleri için AYIRIMA tabi tutuluyorlar? Hani TSK AYIRIMSIZDI, AİLEYDİ? PERSONEL ARASINDA AYIRIM YOKTU? Bundan daha BÜYÜK ayırım olur mu? Yapılanlar AÇIKÇA AYIRIM değil midir?

Assubaylar YAPILAN AYIRIM ve HAKSIZLIĞI gördükten sonra AİLEYİZ, AYIRIM yoktur sözlerini söyleyen GENKUR BŞK ve KOMUTA heyetine İNANIP, GÜVENİRLER Mİ? PERSONEL arasındaki GÜVEN ve DAYANIŞMA, HUZURSUZ ve GÜVENSİZ bir çalışma ortamında BASKI ve YILDIRMA uygulamalarıyla mı yoksa SEVGİ ve SAYGIYA dayanan UYGULAMALARLA MI daha BAŞARILI olur? Bunu KURMAYLIK eğitimi almış olanlar BİLMİYOR, GÖRMÜYORLAR MI?

KORKMAYIN, HİÇ TELAŞLANMAYIN. ASSUBAYLARA tazminatlar verilir, göreve başlangıç dereceleri YASAL olarak olması gereken 9/2 olursa hiç bir GENERALİN, ALBAYIN,SUBAYIN TAZMİNAT ve MAAŞINDA bir DÜŞME, KAYIP OLMAZ. Canlı örneği Assubayların HAKKI olan 1/4'e yükselmelerinde HİÇ BİR SUBAYIN KAYBI olmadığı AÇIKÇA GÖRÜLDÜ ve YAŞANDI.

Verilecek olan TAZMİNAT ve Göreve başlama dereceleri de DEVLETİN kasasından ÖDENECEK olduğundan KORKU ve ENDİŞE edecek hiç bir NEDEN YOKTUR. Bunlar GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİNDE yıllardır AYIRIM ve HAKSIZLIĞA uğrayan Assubaylara yapılan HUKUKSUZLUKLAR ortadan KALKAR, TSK yıllardır KOMUTA kademesinin dile getirdiği gibi "SÖZDE" değil "ÖZDE" AİLE ve AYIRIMSIZ olur.

KOMUTA kademesinin GÖZETMESİ gereken ilk ve öncelikli GÖREV personelin BİRLİK, BERABERLİK ve DİRLİĞİNİN sağlanarak TSK'nın GERÇEK bir AİLE ve AYIRIMSIZ olmasıdır. Bu sağlandığı taktirde TSK'nın önünde HİÇ BİR GÜÇ DURAMAZ.

GENKUR ve KOMUTA kademelerince ÖN YARGISIZ olarak yapılacak değerlendirmede TSK'da ASSUBAYLARIN KORKULACAK RAKİP OLMADIĞI, AKSİNE GÜVENİLECEK SİLAH ARKADAŞLARI OLDUĞU DA ANLAŞILACAKTIR. KORKMADAN,TELAŞLANMADAN YILLARDIR YAPILAN YANLŞILARDAN DÖNEBİLMEK İÇİN ÖN YARGILARDAN KURTULMAK YETERLİ OLACAKTIR.

Genelkurmay Başkanı ve Komuta heyetine Assubay camiası olarak ÖNEMLE ve ÖZELLİKLE belirtmek isteriz ki TEMAD, Assubayların YASAL TEMSİLCİSİ olan kuruluşudur. Assubaylar YASAL temsilcisi olan TEMAD'A DESTEK olmakta ve yanındadırlar. Ancak Assubay haklarının ALINMASI ve KORUNMASI için verilen MÜCADELEDE TEMAD Gn. Bşk.nının KİŞSEL düşünce ve DAVRANIŞLARIYLA ilgili MAKSADINI AŞAN KONUŞMA ve DÜŞÜNCELERİ Assubayların GÖRÜŞ ve DÜŞÜNCELERİNİ yansıtmamaktadır. Bu TEMAD Gn BŞK.nın tamamen kişisel DÜŞÜNCESİ olup, bu DÜŞÜNCELERİ DE kendisini bağlar.

TEMAD Gn. Başkanının MAKSADINI aşan DÜŞÜNCELERİ yüzünden YILLARDIR GENELKURMAY Başkanlığının TEMAD Genel Başkanını CEZALANDIRMA adına TÜM ASSUBAYLARI CEZALANDIRACAK bir uygulamaya YÖNELMESİ, GENELKURMAY BAŞKANLIĞININ KAPILARININ KAPATILMASI, Assubay HAKLARININ verilmesini ENGELLEYECEK uygulamalarda bulunması da bir O KADAR YANLIŞ ve ANLAMSIZDIR.

Genelkurmay Başkanlığı ASSUBAY haklarıyla ilgili SORUNLARI ÇÖZMEK için SİYASİ İKTİDAR ile BİRLİKTE hareket ederek SORUNLARI ÇÖZDÜĞÜNÜ ve BUNU HİÇ KİMSENİN veya DERNEĞİN kendi BAŞARISIYMIŞ gibi GÖSTERMESİNE fırsat VERMEYECEK açıklamayı YAPMASIYLA ve GENKURUN sitesinde AÇIKLAMASIYLA DA MÜMKÜN olabilir. Genelkurmay Assubay HAKLARINI verme konusunda SAMİMİ ise ve İSTERSE bu GİRİŞİMİ BAŞARIYLA sonlandırabilir ve YANLIŞ anlaşılmaları da ÖNLEYEREK, KİŞİLER yüzünden KOSKOCA ASSUBAY CAMİASINI CEZALANDIRMANIN DA ÖNÜNE GEÇEBİLİR.

GENELKURMAY BAŞKANIMIZ Sn. AKAR'dan TSK için GEREKLİ ve ÖNEMLİ olan bu ADIMI atacağını UMUYOR ve BEKLİYORUZ.

Ögeyi Oylayın
(33 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#4 ahmetçam 14-11-2015 11:57
Sn devrem CAN.
Ben Assubaylara HAKLARININ verilmesinin HİÇ BİR SUBAYIN HAKLARINI ETKİLEMEYECEĞİNİ BİLİYORUM,BUNU KENDİLERİNİN ÇOK İYİ BİLDİĞİNİ de BİLİYORUM.
Ama KASTEN ve BİLİNÇLİ olarak bugüne kadar ASSUBAYLARIN haklarını almalarını ENGELLEDİKLERİNİ İRONİK şekilde yazdım. Yaptıklarıyla da TSK yı böldüklerini ve TSK ZARAR verdiklerini anlatıyorum. Duyarlılığın ve ilgin için tşk ederim.
Alıntı
#3 Ahmet CAN 14-11-2015 09:20
Sevgili devrem;
Assubaylara verilecek hakların subayların haklarını etkilemeyeceğini komuta kademesi de,kurmay heyeti de,subayların tamamı da bal gibi biliyor.Mesele o değil ki,mesele;TSK.lerindeki kast sistemi.Harp okullarında bu sistemi yapılandıran beyin yıkama yöntemi.
Alıntı
#2 MEHMET KAYALI 12-11-2015 11:03
TEMAD MERKEZİ GEREKSİZ İNCİTİCİ ÇIKIŞLARI İLE HAK ARAMA YOLLARINI SAĞLAYAN KAPILARI KAPATMIŞTIR. DİYALOG YAPABİLECEĞİ ORTAM OLMADIĞINI YÖNETİM KURULU DA BİLMEKTEDİR. TÜM BU OLUMSUZLUKLAR VARKEN ÇEKİLMEMEKTE NEDEN DİRENMEKTEDİR. BUNU ANLAMAK HAYLİ ZOR GİBİ. SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ BURSA'YA GELİYORLAR. TOPLANTI SÖZDE BİLGİLENDİRME ADI ALTINDA TOPLANTILAR YAPIYORLAR, ANCAK BU ZİYARETLERİNDE BAZI ÜYELERİN AYRICALIKLI OLMASI İÇİN ÇAĞRI YAPILMIYOR. KENDİLERİNE VEREBİLECEK BİLGİLERİMİZ VAR. VE SAYIN BAŞKANIMIZA YANDAŞLARI İLE SORACAK SORULARIMIZ ELBETTE VAR. BİZLER ONU ANLIYORUZ AMMA, SAYIN BAŞKANIMIZ BİZİ YA ANLAMIYOR, YA DA ANLAMAK İSTEMİYOR. BU ARADA SON ZAMANDA GÜNDEME DÜŞEN ASSUBAY HAKLARI İLE İLGİLİ KONULARA ÇOK DİKKATLE YAKLAŞILMASI GEREKİR GİBİ... .KONUYA DİKKATLE YAKLAŞILMAZSA. OLUMSUZLUĞU GÜNCELDE DE TARTIŞILAR 6413 SAYILI DİSİPLİN YASASINDA OLDUĞUNCA HUKUK VE CEZA BİLİMİ ŞARTI ARANMAYAN,ASKERİ BİLGİ İLE MÜCEHHEZ, YAPTIRICILAR, YAPTIRIMA YETKİLİLER, HUKUK EĞİTİM ALMAYANLAR TARAFINDAN UYGULANAN VE CEZANIN SONUÇLARINI BİLMEYENLERCE OLUŞACAK YAPTIRIMLAR SONUCU, ( 18+1) LERİ YAŞAYANLAR BENZERİNDE , OLUMSUZLUKLARI BERABERİNDE GETİRİR OLACAKTIR. YAŞAYAN ALT STATÜ DAHA DA MAĞDUR OLACAKTIR.
Alıntı
#1 EMEKLÄ°ASSUBAYLAR 12-11-2015 10:13
Assubaylara verilecek hakların subayların haklarını etkilemeyeceğini komuta kademesi de biliyor,ancak ön yargılarla bir emirle ölüme gönderdikleri assubaylara tahakküm uygulanıyor,haksızlıkların temelinde bu yatmaktadır.
Örneğin,kendini geliştirmek,kurumuna daha yararlı olmak isteyip fakülte ve yüksek okul bitirmek isteyen assubaylara birçok engeller çıkarılmış sonunda tek teşvik olan üst derece hukuksuz bir şekilde iptal edilmiştir, bunun sonucu şu an kendi hesabına yüksek okul bitirenler diğer devlet memurlarından bir derece alttan göreve başlatılmıştır.
ASB.MYO kanunu ile de assubaylar göreve 1 kademe alttan başlatılıyor. Belirttiğimiz gibi assubayların polis,mahalle bekçisi,ziraat ev ekonomisti,meclis stenoğrafı teknik hizmetler gibi görev koşulu ve sorumluluğu assubaylarla kıyaslanamayacak memurlardan bir kademe geriden başlatılması en çok kendi kurumumuzun komuta kademesini rahatsız etmesi gerekirken bu hukuksuzluğun kaynağı ne yazık ki kurumumuzdur.
Sn.Genelkurmay başkanımızın assubaylar ve aile fertlerinin kuruma olan aidiyet duygusunu zedeleyen bu adaletsizliğe son vereceğini düşünüyoruz. SİTE YÖNETİMİ
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ