TEMAD destekçileri,

PES diyen Astsubaylar,

İlerici Emekli Astsubaylar Hareketi,

Türkiye Astsubay Sendikası,

Çağdaş Demokrat Astsubaylar,

Genç Kuşak Emekli Astsubaylar,

(Mutlaka başka guruplar da vardır ama, bana değil Google Amca’ya sitem etsinler) 

Google Amca’ya sordum, yukarıdaki gurupların adını verdi.”Güzel” dedim, “mücadele yedi koldan yürütülüyor. Guruplar oluşturulmuş, ortak bir hedef, ortak bir amaç için demokratik mücadele veriliyor

Sitelere girdim, şöyle bir baktım, gerçekten amansız bir mücadele veriliyordu, ama ortak bir amaç için değil, mücadeleyi birbirimize karşı veriyorduk!

Suçlama,

Hakaret,

Küfür,

Aşağılama!

Çanakkale şehitliğini çoğumuz gezmişizdir, her yönüyle dünyada eşi olmayan bir savaş! Bir tarafta dünyanın zengin devletlerinin BESİLİ askerleri, her türlü silaha, imkana, teçhizata sahip, diğer tarafta  karavanasında ekmek-bulgur pilavı-üzüm kompostosu olan onu da üç öğün bulamayan, teçhizatı silahı değil, üzerinde doğru dürüst giysisi bile olmayan TÜRK askeri! 

Türk askerinin diğerlerinden bir tek fazlası ZAFERE ve ölümü esarete tercih eden sarsılmaz inancı!

Sonucu hepimiz biliyoruz, kazananı tarih yazdı, ya da kazananlar TARİH yazdı!

Bu iki ordu, savaşın en şiddetli anında ateşkes yapıyor, ölü ve yararlılarını cephe gerisine taşıyor, sonra aynı şiddette savaşa devam ediyordu!

Yukarıda anlattıklarım ilgisiz gibi görünüyor, ama toparlayacağım!

Hepimizin bildiği gibi bakanlık bütçeleri TBMM’de görüşüldü, bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler ise 13 Aralık 2014 tarihinde başlayacak ve muhtemelen 10 gün civarında sürecek.

Bütçenin tümü üzerinde yapılacak görüşmelerde araya birçok şey sıkıştırılacak, eklemeler yapılacak, milletvekillerine, öz evlatlara ballı börekler, yandaşlara kıyaklar çekilecek!

Toparlıyorum!

Hiç değilse, Aralık ayının sonuna kadar bir ateşkes yapalım. 25 gün, sadece 25 gün ortak mücadele verelim, birbirimize karşı değil, birlikte mücadele edelim.

Evet, karşımızda çok donanımlı, her türlü imkana sahip bir yapı olabilir.

Biz Çanakkale’de savaşan Türk askeri gibi yoksun olabiliriz, eğer o askerler gibi inancımız varsa ve birlikte hareket edebilirsek yine kazanırız!

1 Ocak’tan itibaren birbirinizle SAVAŞA bir dahaki ARALIK ayına aralıksız devam edebilirsiniz!

Elbette kazanmaya inancınız varsa!

Ögeyi Oylayın
(25 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#3 MEHMET KAYALI 09-12-2014 23:00
Sayın Hüseyin Savcı'nın ekşi köşe mahlas’ıyla “kısa bir süre ateş kes” başlıklı makalesini okudum. Yüzeysel, bakışlarla.
Ancak yazının, bitimindeki, noktada bir kez daha okuma isteğim gereğine inandım, içtenlikle daha dikkatle okuma dürtüsü oluştu bende, etkileyici bir yazı.
Benzetmeler, örneklemeler mükemmel, denebilecek kadar etkili.
Onur ve hakların kazanımlarını tanımlama da anlatımda, başarılı bir kalem.
Ulusların, ya da ülkelerin birbirleri ile yaptıkları savaşlar.
Aslında onur mücadelesidir.
Biri gücünü göstererek saldırganlık isteğindedir.
Diğeri ise onurunu koruma olgusundadır ve yaşam mücadelesi vermektedir.
Aynı felsefi düşünce haklarda da yapılan haksızlıklarda da benzerlik içermektedir.
Burada esas konu sanırım statüler arasındaki olgularda alt statünün hakların korunması mücadelesini içermektedir.
Ve hak korumada etkili olan veya olabilecek yedi tane oluşum ismi vardır.
Ben bir tanesi hem sahip olduğu ekonomisi ile hem de katılımcılarının çokluğu ile önlerde yer almaktadır.
Güçlü olduğu için toplumda daha etkin bir görüntü vermektedir. Ve bu kuruluşa herkesin biat etmesinin zorunlu olduğu zehabına katılanlar vardır. Olacaktır da.
Ancak ben de bu kuruluşun üyesi olarak daha da etkili olup üyelerinin haklarının alınmasında korumasında başarı bekleyenlerdenim.
Üyelerinin haklarını korumada oluşumlar, “S.T K.” Ları tek değildir. Yasallığını tamamlayan hak arama olgusuna katılabilirler.
Bunların içinde bir tane var ki henüz resmi oluşumunu tamamlamış olmasına rağmen AVRUPA'da EUROMİL'de gözlemci sıfatını kazanması, bu olumlu sonuçları belgelerle deklare edebilmesi küçümsenmeyecek kadar başarılı olduğu, unutulmamalıdır.
Burada sevgili arkadaşım sayın Yıldırım’ın kararlı tutucu tutumunu takdir edenlerdenim.
Burada TEMAD'ımızın çevresine bakıp, olumlu oluşumlara bigane kalmaması gerekeceği de düşün ortamında olması gerekir.
Faydalı her oluşumdan faydalanma, topluma hizmet içermektedir.
Birliktelik, hizmette, beraberlik olanakları araştırılmalıdır.
Bölücülük yapılıyor bahanesi ile oluşumlara, basit yaklaşımlar, oluşumları dışlamak, işin kolayıdır.
TEMAD'ımız çok güçlüdür,gücü güçlendirme diye farklı, yaklaşımları da olmalıdır. Mutedil olma, olgulara olumlu bakma güçlü kuruluşumuza hiçbir şey kaybettirmeyecektir.
Kazanımlar oluşacaktır.
Ve kazanan bizler olacağız.
Alıntı
#2 Hüseyin SAVCI 09-12-2014 15:05
Sayın YILDIRIM,
Yazılarıma yapılan yorumlara saygı duyarım, cevap vermem. Ancak yanlış anlaşıldığımı, amacımı tam anlatamadığımı inancıyla hoş görünüze sığınarak açıklama yapmak isterim.

"TEMAD ve diğer oluşumları "karşıt guruplar" gibi göstermek doğru değildir" diyorsunuz. Sizinle kesinlikle hem fikirim, ancak; gerek TEMAD'ın haber portalından diğer guruplara, gerek diğer guruplardan TEMAD'a yapılan hakaretleri nereye koyacağız?

Anlatmak istediğim tam da buydu...

İlginize teşekkür ve saygıyla.

Hüseyin SAVCI
Alıntı
#1 Tayyar YILDIRIM 08-12-2014 12:14
Emekli Astsubaysan, Astsubaysa "ateşkes" diye bir olgu asla gündeme dahi getirilmemelidir. Tek Yasal Kurum olan TEMAD ile onun gücüyle, onun imkanlarıyla bir olup, mücadeleye devam edilmelidir. TEMAD'a karşı olmak mücadeleye karşı olmak demektir. Çünkü TEMAD haricindeki hiç bir oluşumun yasal dayanağı yoktur. TEMAD ve diğer oluşumları "karşıt gruplar" gibi göstermek de doğru bir yaklaşım değildir. Yasal platformda yani TEMAD bünyesinde toplanmak her sorunun çözüm noktasıdır. Yoksa diğerleri İHTİRAS demekti, BEN demektir, BÖBÜRLENME demektir. Mesela şahsen "benden rütbesi küçük olanlarla birlikte hareket edemem diyen, kerli ferli insanlar tanıyorum. Bu mudur yani?
-------------------------------------------------------------
YÖNETİCİ NOTU.
Sayın Tayyar Yıldırım, Malumunuz olduğu üzere Yazıda belirtilen gruplar kesinlikle TEMAD'ın alternatifi değildir ve alternatif gibi sunulmamıştır Bugün asb. adını kullanarak mücadeleye destek verenlerin yanı sıra mücadeleyi kişisel çıkarlarına alet eden gruplarda vardır. Yazarımız sosyal medyada bu gruplar arasındaki elbette karşı fikirler olabileceğini ancak düşüncelerin adeta kavga ortamındaki sürdürülmesinin mücadeleye yararı olmadığını vurgulayıp bunlara son vermeyi (Ateş kes ) önermiştir
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ