Bu sayfayı yazdır

İKİ DUDAK ARASI DEMOKRASİDEN SENDİKANIZA GİDEN YOL !

Artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Bu mücadelenin bir çok önderi vardır, ilk önce bu arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunmalıyız. Gerçek demokrasilerde sınıfların onlarca STK 'na üye olurken bizdeki rakamların çok az olması toplumsal konuların duyurulmasında önemli engeldir.

"BU ÇOCUKLARA BİR VERİRSEK İKİ İSTERLER" sözünü söyleyen kafa yapısı demek ki kendisini işveren, biz assubayları işçi gördügü kesin! Kendileri bu ülkenin gerçek sahipleri, bizleri köleler gören zihniyetinin açık göstergesidir.

Her yasanın şekil vericileri, milyonları bulan bu sınıfı 21. yüzyılın 1982 anayasasının prangaları ile eziyorsa, NE VERİRSEK ONUNLA YETİNECEKSİNİZ anlayışını idame ettiriyorsa bu son bulmalıdır.

Assubayların hiyerarşi ve statü sorunları yoktur. Bu yaklaşımı bu önemli vurguyu devamlı yapıyoruz. Tek talebimiz; hukuksuzlukların, keyfi uygulamaların sona ererek, sadece  adaletin sağlanmasıdır.

Bunun gerçekleşmesi, görevdeki personelin moral ve hizmet motivasyonunu arttırıp, emekli personelin aidiyet duygusunun yeniden tesisini sağlayacaktır.

Hiç bir hukuksuzluk hiyerarşi kılıfı ile haklı gösterilemez!

Değerli arkadaşlarım,

Yaşadıgımız dönem artık hakların alınma şekileri itibari ile farklıdır. Bu konuda sistem değişmiştir.!

ÖZGÜRLÜK SANA GELMEZ, SEN ONA YÜRÜYECEKSİN ARKADAŞ...

Astsubay bu milletin emrindedir. Hakları kimsenin iki dudağı arasında olamaz.

Hiyerarşi, vatan savunması gibi söylemlerden artık bıktık.

Assubaylar görevine uygun saygınlık ve şefkat aramaktadır.

Bunu TAS Sendikası başaracaktır.

Siz istediğiniz zaman değil, her zaman hakkımızı söke söke alacağız.

Keşke lafını sevmem. Daha ilk günleri idi sendika yolculugunun, Sayın Temad Başkanı'mız aranmış, her yol denenmiş, randevu talep edilmiş yanıt alınamamıştır. 30 Ekim günü tekrar randevu talebi yanıt bulmuş fakat bir saat kırk beş dakika genel merkez bekleme salonunda sadece bir kaç adım mesafedeki başkan kabul buyurmamıştır. Başka bir acı da genel merkezdeki hiç kimse bir hoş geldiniz yaklaşımında bulunmamıştır.

Keşke bu yola birlikte çıkılsaydı, nedenlerini koltuk aşkı ile assubay sevdası arasına sıkışmış kafalarda aramak gerekir!

BU BİR SINIFSAL HAK VE EMEK MÜCADELESİDİR.

BU TÜM DEMOKRASİYİ BENİMSEMİŞ TOPLUMLARIN İŞLEVİDİR

TÜRK ASSUBAYININ, SENİN ARKADAŞLARININ BAŞLATTIĞI AVRUPAYA ENTEGRE EDENLERE ÖZEL KALEMŞÖRLERİN İLE NE YAPTIN BAŞKAN?

 **HAİN VE GENELKURMAY AJANI DİYE SÖZDE BİATÇILARINI ÜZERLERİNE  SALDIRTTIN.**

İzledigimiz yol  evrensel hukuk ve anayasal yoldur. Her yapılan bu mazlum sınıfın kazanımları içindir. Ücret emeğin karşılığıdır.

"Devlet, çalışanlarının yaptıkları işe uygun, adaletli bir ücret elde etmeleri ve diğer sosyal yardımlardan yararlanmaları için gerekli tedbirleri alır" der...

Çıktıgımız yolda sabır ile yol alıyoruz. Roma'daki yaşananları hissedebiliyor musunuz?

  • Yapılan oylamada Türkiye Astsubay Sendikası (TAS-SEN) Büyük alkışlarla ve coşku ile Euromil Asker Organizasyonuna kabul edildi. Güney Kıbrıs Başkanı toplantıyı terk ederek protesto etti. Diğer ülke temsilcileri bu tutumu kınayarak ve tek tek gelerek Türk ekibini tebrik ettiler.  TAS-SEN ayrıca Montenegro (Karadağ), Slovenya, Makedonya ülkelerinin bulunduğu Balkan Grubuna liderlik edecek.

Toplantıda görevdeki ve emekli Assubaylar’ın sorunları, Astsubay İntiharları, Mali ve Sosyal haklardaki eşitsizlikler, İnsan Hakları İhlalleri, Orduevleri yasakları olmak üzere hemen hemen tüm sorunları tek tek anlatıldı.

Toplantıda ayrıca konferans veren, Avrupa Parlamentosu üyesi Ana GOMES  ile görüşen Genel Başkan Ahmet ZENGİN, Assubaylar’ın sorunlarının Euromil tarafından AB de gündeme geleceğini ve yakında Nato ve Avrupa komisyonunun dikkatlerinin bu alana  çekileceğini ifade ettiler.

Allah utandırmasın. Saygı ve sevgilerimle...

Atilla ABAYLI *İZMİR

Ögeyi Oylayın
(14 oy)

Son ekleyen EMEKLİASSUBAY