×

Uyarı

JUser: :_load: 2207 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

KAZANDINIZ!.. KAYBETTÄ°K!...

Eleştiri mükemmele acılan kapının anahtarıdır sözü ile gerçekleri yazarak, bir yerde iktidarı yönlendirme aracıdır. Bir kaç gün öncesi yapılan Temad genel kurul ve sonrası yazılanları sessizce takip ediyorum.

KAYBETTİK, evet sizler kazandınız.

Buyurun, önemli bir geliÅŸme olmaz ise bir üç yıl daha o koltuklarda koskoca bir  sınıfın kaderini yönlendirecek, umutsuzlara nasıl umutlar dagıtacagınızı görecek ve izleneceksiniz.

Gerçekler tam acıklıgı ile karşımızda dururken 1982 anayasasının genelkurmaya verdigi  antidemokratik de olsa o yetki orada tüm realitesi ile bize bakarken hala bu yaklaşım nedendir?

KAZANDINIZ..

Bu taktiksel  yaklaşım yıllardır ezilmiÅŸ, hor görülmüş, ast olmanın verdigi ezikligi genelkurmaya saldırarak delegasyon üzerinden bir nevi oy avcılıgı degil midir?

Evet aynen iktidarın yıllardır uyguladıgı ''din üzerinden siyasetin'' oy avcılıgının bizdeki versiyonu ''genelkurmay'a vur ve delegasyonu yönlendir" şeklidir.

Bu taktiksel delegasyon avı ile sınıfına zarar veren anlayışın sonu ne yazık ki hüsran olacaktır.

Temad, delege avı ve yönetim menfaatı, vaatleri ile dernekte güç toplama gelenegini aÅŸamadıgı sürece Temad  bir yere gelemez. Bu süreç dernegi batırır ve de üyeler arasında güvenilirligini kaybeder.

Delegelerin  belirlenmesi sürecinin daha ilk noktadan yanlışlıkları ile baÅŸlayan sonucunda yüz binlerin kaderini belirleyen kiÅŸilerin tabii ki tümünü kast etmek degil ama kaydadeger  bölümünün konuları ve gerçekleri acaba  hangi noktadan görüyorlar?

Sayın başkan ve aday adaylarının gezilerinde tam anlamı ile delegasyon ile yüz yüze görüşmelerini engelleyen zihniyet işte bu yüzdendir. Seçim sonrası bir noktada karşılaştıgım üç delege Ankara dönüşü anlatıkları tam bir dram komedidir bu sınıf için. Acıdır, düşündürücüdür ne yazık ki!

GiydirilmiÅŸ koltuklarda ve beÅŸ yıldızlı otellerde agırlanmanın verdigi hazın sonunda yıllar sonra delege olmanın büyük agırlıgını (!) nasıl taşıdıkları anlatmakla bitiremediler. Sordugum ve sessizce yaklaÅŸtıgım konulardan tam bîhaber, bilgisayar, internet ile hiç bir iliÅŸkisi olmayan SEÇİLMÄ°Åž kiÅŸiler. Ä°ÅŸin en acısı  s...yım genelkurmaya bize ne bu iÅŸi yapacak hukümettir diyebililen anlayışta seçilmiÅŸler. Acı amma gerçek iÅŸte bu.

Sayın Dede E. AKSU basit bir işlemle acı gercegi yüzlerine vurmuş; Temad'ın büyük gücünü.

  • Resmi açıklama ile emekli assubay sayımız 2014 haziran 97.528.000.
  • TEMAD’ın 18 Ekim 2014 tarihinde yapacağı Genel Kurulun HAZÄ°RUN LÄ°STESÄ° : 493 KiÅŸidir.
  • Åžimdi kısa bir hesap yapalım;
  • 493 - 17 Genel Merkez Ãœyesi = 476
  • 476- 3 Eski Temad BaÅŸkanları = 473
  • 473- 96 Temad Åžube BaÅŸkanları = 377 delege
  • Tüzük gereÄŸi, 1 delege 50 üyeyi temsil ettiÄŸine göre; 377 * 50 = 18.850 MEVCUT AKTÄ°F ÃœYE SAYIMIZ!
Bu noktada basit iÅŸlem ile 95.643 emekli arkadaÅŸlarımızı Temad ile tanıştıramaz iken izlenen bu politik yaklaşımlar ile sayının belirlenen umutsuzluk ve daha da arttıgı  gözlenecektir. Temad noktaları bir lokal iÅŸiletmeciligi kısfesinden kurtulmalıdır.

DEGİŞİM ŞART...

YENÄ°LENME ÅžART...

GENÇLEŞME ŞART...

Yeni gelen teşkilat içinde yetişmiş gençlerin önünü açmak gerekli, yeni yüzler misyonu, vizyonu ve hedefi olan yeni isimler öne çıkmalı. Oradan buradan devşirmiş üretemeyen, fikri olmayan, çözüm üretemeyen, HER DEVRİN ADAMLARINDAN kurtulmak gerekli..

Bir de kendini vazgeçilmez sananlar ve sanırsınız onlar olmazsa Temad bitecek. Kibirlenme bir hastalık, bir de üstüne koltuk sevdası, yerlerinden kıpırdamazlar bu ugurda her şey yapabilirler. Kendilerine sadık köleler yaratırlar.

Bu türler için DAVA, ONUR MÜCADELESİ söz konusu degildir!

Bu yeni dönemde tüm gözler ve icraatları ile genel merkezin üzerinde olacaktır.

KAVGAYA DEVAM MI YOKSA SORUNLAR TÜM GERÇEKLİGİ İLE MASADA MI OLACAKTIR?..

Saygı ve Sevgilerimle.


Atilla ABAYLI

Ögeyi Oylayın
(13 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ