Kimimizde Kurban Kesme telaşı, kimimizde son baharın son kaçamağı şöyle güneye ya da bir yerlere… Kısacık da olsa… Dedelerin, ninelerin eli öpülecek… Beklenenler gelirse mutluluktan, gelmezse burukluktan gözler yaşaracak yarın sabah…

Bayram evlat kokusudur, torun kokusudur, yaşlı ana-babanın, dedenin-ninenin fersiz gözlerindeki sevinç, iki damla yaştır bayram!

Çok zamandır görmediğimiz bir dostun telefondaki sağlıklı sesidir.

Sağlıkla uyanmışsak, sevdiklerimizden iyi haberler almışsak eğer, bayram demektir, daha ne olsun!

Karamsarlık yok, yaşam kırık testideki su gibi… İçsek de tükenecek yavaş yavaş, içmesek de! Biz, testideki su tükenmeden kana kana, dolu dolu içelim!

Yarın Bayram...

Haklı da, haksız da olsak, "bir yerde ben de yanlış yapmış olabilirim" diyerek kırgınlık yaşadıklarımızın gönlünü alsak?

Sevdiklerimizle son kez görüşüyormuşçasına sevdiğimizi söylesek... Sevdiklerimize sanki son bayramımız gibi sarılsak... Son bayram olmadığını kim garanti edebilir ki?

Gönül kırmasak, gönül yapsak!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman, vefakar, cefakar, yiğit mensupları yine sınır boylarında, Süleyman Şah Türbesinde… Sınırın sıfır noktasında gözü sınırımızda, ölümü gelen itlerin mescit duvarına pislemesini beklemekte… Eşlerin, anaların, babaların, çocukların gözü haberlerde, kulakları telefonda… Telefonun çalmasından hep korkulur böyle anlarda, ya kötü haber gelirse diye endişe edilir. Görevdeki babanın, eşin, oğulun buruk sesi varsa telefonda, derin bir “OHH!” çekilir… İşte o an bayramdır!

Özellikle görevdeki tüm Silahlı Kuvvetler Mensuplarının, gazilerimizin, şehit yakınlarının, emeklilerimizin ve ailelerinin bayramlarını içten dileklerle kutluyorum.

Bir çift sözüm de bu ülkeyi yönetme iddiasında olanlara var;

Bu güne kadar  yerden yere vurduğunuz, evlatlarınızı kaçırıp esirgediğiniz Türk Silahlı Kuvvetlerine güvenerek sağa sola babalanıyorsunuz. Eğer zerre kadar samimi Allah inancınız, göğsünüzde vicdanınız, hiç biri yoksa insanlığınız varsa, şu bayram gününde oturup bir kere daha ön yargısız düşünün. Çıkarın kara gözlüklerinizi, çıkarın da neler yaptıklarınızı görün. İlahi adaletin asla şaşmayacağını, hesabın hem orada, hem de burada mutlaka görüleceğini unutmayın!

Bayram yüreklerinize gelsin… Bayramınız kutlu olsun…!

Ögeyi Oylayın
(10 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#2 bergamalı 04-10-2014 19:22
İnsanların boğazlandığı komşu coğrafyamızda insanlık insan kılığındaki yaratıklarca tehdit edilirken, gelecek bayramların tüm dünya için şiddetsiz,kansız ve insanca bayramlar olmasını diliyorum...
Alıntı
#1 Ersen Gürpınar 03-10-2014 23:12
Tüm dostlarımın,meslektaşlarımın bayramını kutluyorum.Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği evinizden bayram günlerinin çocuksu şenliğinin hiç eksik olmayacağı sağlık,başarı ve mutluluk dolu nice bayramlar diliyorum.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ