×

Uyarı

JUser: :_load: 2207 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

BU YOL BÄ°ZÄ°M YOLUMUZDUR...

TEMAD'ın tüzel kiÅŸiliÄŸine karşı olmak kesinlikle aklımızdan geçmez, eleÅŸtirilerimiz egomuzu tatmin deÄŸil sorunlara çözüm bulunması, derneÄŸimizin gerçek STK olmasını amaçlamaktadır, kiÅŸisel beklentimiz olsaydı eleÅŸtiri yerine bazıları gibi alkışı riyakarlığı seçerdik ki bu,  mesleÄŸimize derneÄŸimize kiÅŸiliÄŸimize ihanet olurdu, lütfen bu unutulmamalıdır.

Böylesi önemli koltuklarda oturanlar ''ince çizgiyi aşarak kendileri ile birlikte koskoca bir ASSUBAY sınıfını da aşağı çekerler.!

Bu yazıyı yazma düşüncem, bir dönem ÅŸahsınıza tam destek verdiÄŸim, beraber çok konuları paylaÅŸtığım, her bir konuda gerek yazı gerek yüzlerce ikon ve icraatlar ile  günde bir kaç kez konuÅŸtuÄŸumuz o günler için üzülüyorum sayın A.KESER.

Size ne oldu da bu ani değişim 22 Ağustos sonrası?

Siyah ile beyaz gibi !

Gece ile gündüz gibi !....

Bu noktadan sonra ''seçimi kazansanız dahi bu sınıfa verecek bir şeyiniz kalmadığını siz de biliyorsunuz .''

Film bitti.!

Şahsınıza ait perde kapanıyor ?

Belki de bu inat ve kaprisiniz,koskaca assubay sınıfının ''bütünleÅŸme ÅŸemsiyesi TEMAD'ın yeni bir  TÃœRKÄ°YE EMEKLÄ° ASKERLER DERNEĞİ **TEAD** çatısı altında YENÄ°  bir yapılanmanın ön hazırlığı haberlerinin yoÄŸunlaÅŸmasına neden olmaktadır..

DÄ°YALOG VE KAVGA...

Siz ikincisini seçtiniz sayın başkan,sonuç ortada ! ***kavga ***

Gelinen durum itibari ile ''karaya oturmuÅŸ TEMAD gemisini tekrar yüzdürme adına kısa süre önce ÅŸahsınıza iki özel mektup gönderilmiÅŸtir. Tamamen  iyi niyetli olarak bu iletilerin konusunu yönetimde tartışarak verdiÄŸiniz yanıt ''TEMAD'ın kurumsal kimliÄŸi'' üzerinde kabul görmediÄŸi ÅŸeklinde idi.

Kapalı yönetimlerde (ki siz bunu masaya oturduğunuz günden bu yana uyguluyorsunuz) acaba gerek yönetim kurulunuz gerekse övündüğünüz yüze yakın şubelerinizden ''görüş'' alıyor musunuz diye sormuyorum,zira almıyorsunuz .!

Şeffaf yönetimler her konuda üyelerini bilgilendiriler !

ÖNEMLÄ° MALÄ°  KONULAR Ä°LE YASA GEREĞİ DE OLSA AÇIKLAMA YAPMAMAKTA DÄ°RENÄ°YORSUNUZ ?

Böylesi konulardaki rakamlara resmi kurumların ''resmi açıklamaları '' geçerlidir ve bu yasal zorunluluktur aksi halde şaibe daima demoklesin kılıcı gibi derneğimiz üzerinde sallanır; bir örnek vermek gerekirse 15 mart etkinliğimizde emniyet teşkilatı 11.000 derken bu sayının 95.528 olan tüm emekli sayımızın üstünde 120.000 ve üzeri ifade edilerek ne amaçlanmıştır?

O tarihte gelen misafirlere dağıtılan ''şapka'' vs. konuları ve dosyalardaki faturalar ile ilişkilendirmek bu yönde acaba ile yorum yapanlara ne diyebilirsiniz !

Genelkurmay başkanlığı sizleri kaç kez yazısal ve görsel basındaki ifadeleriniz üzerine "gelin bu konuyu burada konuşalım" diye davet etti? Siz bu davete ne şekilde yanıt verdiniz.?

Yapılan her icraat olumlu,olumsuz yüz binlerin kaderi ile ilgilidir. Ben yaptım oldu, olmadı diyemezsiniz. Onlarca kez bir çok kalemin  sizlere yaptıkları çaÄŸrılara kulak vermediniz .!

Kendi uçağımız tarafından batırılan,kendi savaş gemimizin hazin hikayesi bilinir.!

O koltuktan ayrılmamak,devrilmemek,ayakta kalmak,koltuğu kaybetmemek adına neler oluyor, izliyor tüm umutsuz sınıf. Köprüleri yıktınız,ortada kalakaldık sayenizde.!

Hukuk düzenini tanıdığınızı söylemeyin bizlere ...

Genelkurmay son bilinen söylemlerinizden sonra, "TEMAD'ın bir çiçeği dahi bu kapıdan içeri giremez"! diyerek sadece KESER yönetimini tanımıyorum demiştir.

Elbette genelkurmayın bu günlere dek icraatlarını savunuyor anlamı taşımıyor yazdıklarım. Getirdiğiniz noktayı,son resimi anlatıyorum...

Daha önceki TEMAD yönetimlerine nasip olmayan normal gelirler,hazine yardımları dışında bu mazlum zümre size değil mücadelemize maddi destek oldu bu parayı kuruş,kuruş vicdan ve ahlakınıza mücadelede kullanılmak üzere teslim ettik, ama siz parasal konularda har vurup harman savrulması misali umutları da yok ettiniz.!

Eh ÅŸimdi ne bekliyoruz ?

Güneşin batıdan doğmasını mı ?

Soruyoruz; nasıl bir mucizevi olay olacak ?

HEDEFE GİDEN YOL; ÇAKIL TAŞLARI...

Yüz binlerin tam sessizliği,umutsuzluğa,her şeyi olduğu gibi kabullendiği günlerdi.!

Yıl hadi 2005-2006 diyelim. Bir gurup suskunluÄŸa  dur dedi ''bu böyle gitmez ''...

Ve emekliassubaylar.org WEB sayfası kuruldu. Mücadelenin ateÅŸi yeniden yakıldı, cumhuriyet tarihinde ilk kez bu site haksızlıkları dile getiren gazete ilanı verdi sorunlar masaya yatırıldı, yazı dizileri hazırlatıldı,  fedakar arkadaÅŸlarımızın da katkıları ile sessizlerin sesi olmaya baÅŸladı ve takip eden yıllar... Size inanıp bir bayrak yarışı olan mücadelede bayrağı inanarak teslim ettiler, ama ÅŸimdi izleyin toplum sessiz bu umutsuzluÄŸun iÅŸaretidir, oysa her ÅŸey inançla mükemmel baÅŸlamıştı.

Bu site arşiv sayfaları ile geçmişteki yaşananların da bir göstergesidir...

Hayatımızda başarıyı yakalamak, başarıya ulaşmak ve istenilen hedefi gerçekleştirmek için ilk başta başarısızlıkla ilgili düşünce ve tutumların değiştirilmesi gerekmektedir. Bireyler, kendileri ve başkaları hakkındaki tutum ve yargılarını değiştirirse düşünceleri de kendiliğinden değişir. Düşüncelerin değişmesi, bireyin hislerini de değiştirir. Duyguların değişmesi de davranışların değişmesi demektir. Davranışların değişmesi, varılan sonuçların kalitesini değiştirir ve yükseltir.

Ãœzülerek izleniyor ki ;  hâlâ birbirimizle didiÅŸmekten,yollarımıza çıkan çakıl taÅŸlarını temizlemekten,yalakaların, çanta taşıyıcılarının ve koltuk sevdası, kartvizit baÅŸkanlığı dışında lokal iÅŸletmeciliÄŸi yapma için koltukları iÅŸgal etmiÅŸ olanlar ile yol alamıyoruz  ne yazık ki...

Saygılarımla.

Atilla ABAYLI

Ögeyi Oylayın
(12 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#7 MEHMET KAYALI 14-08-2014 00:52
EVET..MÜCADELE GERÇEKTEN KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR. OLMAMALIDIR DA. HEPİMİZİNDİR...ANCAK OLANAKLARI VE LİDERLİĞİ KAYBETMEME İSTEĞİ VARSA OLGUSUNDA. TENKİT EDENLER, UYARANLARA DA TAHAMMÜL EDİLMELİ, BU BENDEN DEĞİLDİR BAKIŞI DA YÖNELTİLMEMELİDİR. DEMOKRATİK ORTAMLARDA UYARI VE TENKİT OLACAKTIR. OLMASI DA GEREKİR. HAZIMSIZLIK, LİDER SULTASINI BERABERİNDE GETİRİR. KEYFİ İHRAÇLAR İÇİN İSE KARİNE VE İLAM GEREKECEĞİ UNUTULMAMASI GEREKEN OLGUDUR. KABUL EDİLEMEZ.
Alıntı
#6 Ä°.TURAN 13-08-2014 20:37
Sayın Abaylı yolumuz açık olsun.
Alıntı
#5 atilla abaylı 12-08-2014 22:27
Bazı arkadaşlar TEAD örneğini yanlış değerlendiriyorlar, ben TEAD kuralım demedim, TEMAD bugünkü tavrını devam ettirirse yeni arayışlara girilecektir, mesela TEAD gibi dedim. Sendika konusu da yıllar önce gündemdeydi ama şimdiki yönetimin tavrı yüzünden ortaya çıktı bunu hala anlamayıp ön yargılı olanların düşüncelerini değiştirmenin mümkün olmayacağını biliyorum, kimse bu zümrenin umutları ile oynayamaz bunun günahı ve sorumluluğu büyüktür umarım anlamışlardır.
Alıntı
#4 Ersen Gürpınar 12-08-2014 21:41
Mücadele elbette kimsenin tekelinde değildir. Hepimiz iyi niyetle sorunlarımızın çözümüne muhtelif kaynaklardan destek olacağız. TEMAD bizim yasal derneğimizdir, elbette yönetimlerin taktiksel ve kişisel hataları olacaktır, işte bu olumsuzluklar arkadaşlarımızda umutsuzluğu ve beraberinde yeni arayışları getirmektedir. ANCAK gerek site yönetimi gerekse şahsım henüz örgütlenmesini tamamlayamamış assubaylar için SENDİKA ve farklı isimlerdeki derneklerin bölünmeye ve akabinde güç kaybına neden olacağı gerçeğini her fırsatta dile getirmekteyiz, bu hususu bir kez daha hatırlatıyorum. Mücadelede başarı kişisel hesaplardan arınarak akıl mantık ve kararlılıkla mümkündür, bir bayrak yarışı olan mücadele birlikte kazanılacaktır. Hepimize düşen görevler ve sorumluluklar olduğu unutulmamalıdır.Esenlikler diliyorum.
Alıntı
#3 BÃœLENT CÄ°VAN 12-08-2014 21:35
BU YAZININ ALTINA İMZA DEĞİL GÜLLER DÖKÜLÜR ..
GERÇEKLERİ YAZANLARA MUHALİF ADI KONMUŞSA.!
MESLEKTAÅžINA GERÄ° ZEKALI-TARÄ°KAT MENSUBU VS.DÄ°YENLER DELEGE YAPILDIYSA..?
SAVUNMAM DAHİ ALINMADAN ÖMÜR BOYU İHRAÇ EDİLMİŞSEM
DAHA NE KONUÅžUYORUZ KÄ°
BEN BİLİRİM .BEN YAPARIM BEN HALLEDERİM İNADI VAR BU KAFA BU YÖNETİCİLERDE OLDUĞU SÜRECE ZATEN GENEL KURMAYIN KAPISINDAN İÇERİYE GİREMEYENLER HAK ALAMAZ HUKUK DÜZENİNİ DE SAĞLAYAMAZ .SAYGILARIMLA
Alıntı
#2 Turgay Ä°yialkan 12-08-2014 21:14
"Kustu Mehmetçiğin aylarca durup karşısına;
Döktü karnındaki esrarı hayasızcasına,"
-Çanakkale Şehitlerine M. Akif Ersoy-

"TÜRKİYE EMEKLİ ASKERLER DERNEĞİ **TEAD** çatısı altında YENİ bir yapılanma"
İşte bütün amacınız bu... Kiminiz Temadı kapattırmak için, kiminiz kayyuma devredilmesi için mahkemelerde uğraşırken, kiminiz temadı bölüp yok edecek sendikalarda derneklerde boy gösterdiniz. Şimdi Temadın Tüzel kişiliğinden bahsederek ahkam kesmeyin. İşte TEAD konusuyla TEMAD'ı da kapsayan bu derneğin başına emekli bir general getirilip otutturulunca hepiniz sevinçten uçacaksınız. Karnınızdaki esrar bu işte...
Alıntı
#1 Nebil KÖKEN 12-08-2014 19:46
Sayın Abaylı emeğinize sağlık.
Sizin de satır aralarında belirttiğiniz şu kavgalar bitene kadar düşüncemi açıklayan yorumlar yapmayacağım.
Tek söylemek istediğim, bu haklı dava için elini taşın altına koyan herkese teşekkürler.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ