Bu sayfayı yazdır

HADİ GENE İYİSİNİZ (!)

Yıllardır ön yargılarla devam eden haksızlıklarımızın personel yasası ile önleneceği umudumuzu her geçen gün kaybediyoruz. Personel yasa taslağındaki olumsuzluklar için bu sitenin koordine ettiği mail kampanyası ile sesimizi duyurup adaletsizliğin moral motivasyonu ve aidiyet duygusunu yok ettiğini ilgililere ilettik. Gelişmelerle ilgili sağlıklı bilgi alamıyoruz, temsilcimiz TEMAD yönetimi de bu konuda sessizliğini koruyor...

Personel kanunu mutlaka çıkacak çıkmasına da acaba başta birçok memurdan daha alt kademeden göreve başlatılarak psikolojik eziklik duymamız önlenip, lise mezunu devlet memurlarına 1984 yılında tanınan hakkın assubaylardan 10 yıl esirgenmesi üzerine görevin ağır koşulları ve beklemeye değer bir konu olmaması nedeniyle hizmet süresini doldurup 3 ve 2'nci dereceden emekli olan  arkadaşlarımızın adaletsiz bir şekilde %40 oranında eksik maaş alma adaletsizliğini önleyecek mi? Bunun yanıtını, adaletsizliğin orduda olumsuzluktan başka bir getirisi olmadığı gerçeğinin bilinmesi umut ederek  ilerideki günlerde göreceğiz.

Bu arada bir teselli olarak 2014 yılında tüm memur ve emeklilere yapılacak zamla ilgili bilgileri size sunuyor; Adalet ve huzur dolu günler diliyoruz.  SİTE YÖNETİMİ

1.9 milyon memur emeklisi ocak 2014 ayında çifte zam alacak. OCAK ayında maaşları net 140 lira artacak olan memur emeklilerine , ayrıca enflasyon farkının da verilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Toplu sözleşmeye göre; 2014 yılının OCAK ayında memurların taban aylıklarında 175 lira artış olacak. Memurların ücretleri net 123 lira artacak. Taban aylıktaki bu artış, 1.9 milyon memur emeklisinin maaşlarına da yansıyacak.2014'te memur emeklilerinin maaşlarında net 140 lira artış gerçekleşecek.

4 AYDA YÜZDE 2.78 OLDU

Buna ilave olarak, Ekim ayı enflasyon oranının açıklanması ile birlikte memur ve memur emeklilerine Ocak'ta enflasyon farkı verilmesi gündeme geldi. Memur ve memur emeklilerine, 2013 yılının ikinci 6 aylık kısmı için yüzde 3 zam verilmişti. Takvim'in haberine göre 2013 yılının ikinci 6 aylık kısmında enflasyon oranının yüzde 3'ü geçmesi durumunda memur ve memur emeklilerine enflasyon farkı verilecek. 2013 yılının ikinci yarısındaki 4 aylık enflasyon oranı şimdiden yüzde 2.78 olarak belirlendi. Kasım ve Aralık aylarının enflasyon oranları toplamı yüzde 0.22 puanı geçerse, memur ve memur emeklilerine enflasyon zammı verilecek. Kış aylarında enflasyon oranlarının biraz yükselebileceği göz önünde bulundurulursa, enflasyon farkı kesin gibi görünüyor  (Basından derlenmiştir)

Ögeyi Oylayın
(26 oy)
EMEKLİ ASSUBAYLAR

Son ekleyen EMEKLİ ASSUBAYLAR