Her yıl yapılır, benzeri anketler.. Bu yıl Kadir Has Üniversitesi yapmış. Türkiye'nin En Güvenilen Kurumları..

Sıralamada Silahlı Kuvvetler yüzde 56.3 ile birinci..

***

Ordunun görevi ne?..

Cumhuriyeti "İç ve Dış Düşmanlar"a karşı savunmak..

Yani, mesela iç isyancılarla savaşmak.. Bir bölgeyi ayırıp orada ayrı bir devlet kurmak amacındakileri yok etmek.

Yani mesela, fırsattan istifade, Türk kıyılarına yüz metre mesafedeki adacıkları işgal ederek, Türkiye'yi sarmala almak isteyenlerin heveslerini kursaklarında bırakmak..

Şimdi bu güvende azalma var..

PKK ile kahramanca savaşıp "Devlet Üstün Hizmet Madalyası" alan subaylarımız şu anda Silivri'de tutuklu.. Ondan mı acaba?..

Kardak'a çekilen Yunan bayraklarını indirip, Türk Bayrağı çeken SAT Komandoları da tutuklu.. Ondan mı acaba?.

Güven, komuta kademesinde nerdeyse general rütbesinde adam kalmadığı, Deniz Kuvvetlerinde komutan yapılacak oramiral bırakılmadığı için azalmış olmasın sakın?..

***

Başkan Obama, geçen hafta Afganistan'da savaşan bir astsubay baş çavuşa Beyaz Saray'da yapılan bir törenle, Amerika Birleşik Devletleri Onur Madalyası verdi. Ertesi gece, o başçavuşu bir talk şovda izledim.

Salona girince, yüzlerce seyirci ayağa fırladı ve çavuşu on dakika ayakta alkışladı.

Çavuş öyküsünü anlattı. Afganistan'da kentten, uygarlıktan uzak, dağlar arasındaki bir vadideki dandik bir karakolda, 50 kişi görevliymişler.. 400 kişilik bir terörist gurubunun saldırısına uğramışlar. "Ben sadece görevimi yaptım" dedi, çavuş. Nasıl yaptığına bir kaç yıla kalmaz, Oscarlık bir Amerikan filminde izlersiniz.

Oysa hikaye size ne tanıdık geliyor değil mi?. 30 yıldır, böyle kaç bin kahramanımız oldu.. Şehit.. Gazi.. Yaşayan..

Bizde tüm televizyonların yayınladığı bir törende, Cumhurbaşkanından "Devlet Onur Madalyası" alan bir çavuş gördünüz mü?.

..Ve de bu çavuşun bir canlı programa davet edilip, ayakta alkışlandığını göz yaşlarıyla izlediniz mi?.

Ben de neler söylüyorum canım..

Amerika faşist.. Biz demokratız..

Ama ben de faşistim ya..Bırakın da bu kadar özeneyim, artık..


Ögeyi Oylayın
(37 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#5 Taner TINASTEPE 03-03-2013 23:01
"SUBAYA PARA, ASSUBAYA İZİN.." DİYE BİRŞEY SÖYLENEGELİR.. BİZLER DE DUYARIZ... SON 45 YILDIR YAPILAN DA BUDUR.. MİLLET DE ZANNEDER Kİ ASSUBAYLAR DA BU PARALARI ALIYOR.. YEMEK BELEŞ, LOJMAN BELEŞ, O BELEŞ, BU BELEŞ... ASSUBAYIN HAYATI BELEŞ...

NE DÄ°YORSUNUZ SÄ°Z..BÄ° DEYÄ°N HELE..

BAKIN YAKINDA ERKEK ÇALIŞANA SÜT İZNİ KANUNU ÇIKACAK, ASSUBAYLARIM NASIL SEVİNİR ARTIK... SUBAYA PARA ÇIKARSA BU KANUN İÇİNDE ONA DA ŞAŞIRMAYACAĞIM...
Alıntı
#4 Akif ÖZİZMİRLİ 28-02-2013 13:47
Burası TÜRKİYE
Bakın kaç subay ve kaç assubay devlet üstün hizmet madalyası almış.
Alıntı
#3 Ersen Gürpınar 24-02-2013 00:30
Süper devlet lafla olunmuyor; ancak Sn.Uluç'un assubay diye başlayıp sonunu çavuş'a indirgemesi toplumdaki bizler hakkındaki ön yargının işaretidir. Biz, kararlı mücadelemizle sadece maddi kazanımlar değil assubayın gerçek değerine kavuşmasına da katkı sağlayacağız, özellikle genç arkadaşlarımız görevlerini en iyi şekilde kendilerini geliştirerek yapıp birbirlerine saygı göstererek bu sürece katkıda bulunmalıdırlar. Huzur dolu günler diliyorum.
Alıntı
#2 Ali AKKAÅž 23-02-2013 22:36
Hıncal Uluç bile Kahramanlık olayında ABD'li Çavuşun kahramanlık olayına parmak bastıysa Genelkurmayın, Milli Savunma Bakanlığının duyarsız kalması ayıpların en büyüğüdür. Türk silahlı kuvvetlerinde zihniyet nedir. Kahraman sadece ve sadece subaydır. Astsubayın kahraman olması düşünülemez.
1. Emir komuta subayın ise kahraman odur. Emri veren odur.
2. Harekatı planlayan subaydır uygulayan astsubaydır.
3. Yetkisi olan subaydır. Astsubay yetkisizdir.
4. Seçici kurul SUBAY'lardan oluşur.
5. Cumhurbaşkanına kadar çıkarılacaksa astsubayın çıkarılması sanki makama yapılacak saygısızlık olarak algılanır.

Astsubay camiası Şunu biliyor ki Hepsi birbirinden kahraman olan Astsubaylar bu işi yaparken kahramanlık madalyası almak için değil ona ihtiyacı olan vatandaşları için ve evine götürdüğü ekmeğin helal edilmesi için yapmakta. BİZLER İÇİN ASIL MADALYA EMANET ALDIĞIMIZ MEHMEDİ ANA VE BABASINA SAĞ SALİM, ÇELİKLEŞMİŞ YÜREK İLE TESLİM ETMEKTİR.
Alıntı
#1 ibrahim 23-02-2013 16:46
Sayın ULUÇ'a teşekkür ederim,TSK'da yüzlerce böyle kahramanlar var ama,kahramanlık subaya mahsustur,alttakilerin kahraman olmaları hadlerine değildir...Saygılarımla.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ