Bu sayfayı yazdır

TÜRKİYE ASTSUBAYLAR MANİFESTOSU...

TÜRKİYE ASTSUBAY PLATFORMU MANİFESTOSU

1. Türkiye Astsubay Platformu, yıllarca gasp edilen ve söz verildiği halde ötelenen haklarımızın alınması yolunda astsubay sorunlarının çözümüne katkı sağlamak , anayasal sınırlar içinde yapılacak her türlü demokratik ve hukuki eylem biçimlerine öncülük etmek, yol göstermek için bir araya gelmiş EMEKLİ ASTSUBAYLAR’ın gönüllülük esasına göre oluşturduğu bir platformdur. Platform üyelerinin dini inanç, siyasi görüş, etnik köken gibi kişileri ilgilendiren özelleri platformun konusu değildir. Ortak kimlik “astsubay” olmaktır. Platform diğer tüm kişisel nitelikleri temelden reddeder.

2. Platform üyeleri Atatürk İlke ve İnkılaplarına, laik, demokratik cumhuriyet ilkelerine,hukukun üstünlüğüne inanır, Anayasamızın ilk dört maddesinin değişmezliğini,vatanın bölünmez bütünlüğünü hayatları pahasına savunmayı kabul ederler.

3. TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’ne gönülden bağlıdırlar, hiçbir sınıf ve zümreye karşı değildirler. TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN ER’İNDEN MAREŞAL’İNE TÜM UNSURLARI İLE BİR BÜTÜN OLDUĞUNU KABUL EDERLER. Ancak; Türk Silahlı Kuvvetlerine de büyük zarar veren, Silahlı Kuvvetler içinde, kendi yetersizliklerinin farkında oldukları için sürekli astsubay sınıfının gelişmesini engelleme çabasında olan hastalıklı zihniyetle mücadele etmeyi de ana görev sayar.

4. Günümüz astsubayları teknoloji ile barışık, her türlü görevin üstesinden gelebilecek, eğitimli, donanımlı ve TSK’nın asıl unsurlarından biridir. Ancak; konumuna uygun bir statü astsubaylardan esirgenmekte, özlük hakları konusunda statü konusu öne sürülerek engellenmektedir. Platformun ilk ve temel hedefi, astsubay sınıfına hak ettiği statünün sağlanmasıdır. Bu bağlamda süre gelen ekonomik adaletsizliğin ve dengesizliğin de önüne geçilmiş olacaktır .

5. Geçmişte denenmiş sonuç alınamamış çabaları tekrara düşmeden, anayasal çerçevede kalarak yeni yöntemler bulunması, uygulanması ve sonuç alınması platformun asıl hedefidir.

6. TÜRKİYE EMEKLİ ASTSUBAYLAR DERNEĞİ’nin tüzel kişiliğinin özellikle korunması, sahiplenilmesi gereken ortak değerimizdir. Bu günlere kolay gelinmemiştir. Bu değerin korunması için, TEMAD Yönetiminin toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek sınıf bilincine sahip kişilerin yönetimine teslim edilmesi platformun amacıdır ve ilgi alanındadır.

7. Platform hedeflerinin gerçekleştirilebilmesine katkı amacıyla konunun kamuoyuna mal edilebilmesi önem arz etmektedir. Platform, üzerinde mutabakat sağlanmış metinleri bir plan dahilinde yazılı ve görsel medyaya ulaştırmayı hedefler.

8. Ortak bir söylem ve metin ile devlet organları ve siyasi partiler nezdinde her türlü girişimde bulunur.

9. Toplumda birliğin sağlanması, her biri mağduriyet yaşamış dava arkadaşımız olan meslektaşlarımıza ulaşılması, desteğinin alınması platformun öncelikli hedefi ve görevidir.

10. Platform ilkelerini eksiksiz kabul eden tüm astsubay toplumu platformun doğal üyesidir.

TÜRKİYE ASTSUBAYLAR PLATFORMU YÖNETİM KURULU

Ögeyi Oylayın
(2 oy)
Son Düzenlenme Salı, 21 Ocak 2020 12:13

Son ekleyen Assubay Haberleri