Bu sayfayı yazdır

Bakan Yılmaz: Askerlere yüz lira zam yapılacak

ismet-yilmaz

MİLLİ Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TSK personelinin özlük haklarının düzenlenmesine ilişkin tasarı taslağının Başbakanlığa gönderildiğini açıkladı. Yılmaz “TSK’nın tüm personeli emekliler de dahil olmak üzere özlük haklarında iyileştirme olacak. Subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaş emekli aylıklarına her ay 100 TL ödeme yapılacak” dedi.

Yüksek lisansa kıdem mükafatı

Yılmaz, MHP Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın soru önergesine verdiği yanıtta, TSK mensubu tüm personelin mağdur olmayacağı şekilde emekli personel de dahil olmak üzere özlük haklarında düzenleme yapılması için yürütülen çalışmalar kapsamında, idarenin belirlediği alanlarda yüksek lisans öğrenimi yapan astsubaylara kademe ilerlemesi yaptırılmakla birlikte ayrıca kıdem de verileceğini kaydetti.

Yılmaz şöyle devam etti: “Subay, astsubay, uzman erbaşlardan emekli aylıklarıyla birlikte makam tazminatı ödenmesine hak kazanamamış olanlara her ay emekli aylıklarıyla birlikte 100 lira ayrıca ödeme yapılması hususunda hazırlanan teklif Başbakanlığa sunulmuştur.

Emekli aylıklarında artış nasıl olacak?

Emekli aylığı ve emekli aylığı hesabında da değişikliğe gidileceğini ifade eden Yılmaz, “Birinci dereceden emekli maaşı alanlarla ikinci dereceden emekli maaşı alanlar arasındaki farklılığın giderilebilmesi maksadıyla hazırlanan taslak ile emekli olan personelin emekli aylıklarının hesabında en yüksek devlet memura aylığı brüt tutarının yüzde 70 oranı yüzde 110’a çıkartılacaktır” bilgisini verdi. NEVİN BİLGİN

KAYNAK:http://www.memurlar.net/haber/221035
Ögeyi Oylayın
(44 oy)
EMEKLİ ASSUBAYLAR

Son ekleyen EMEKLİ ASSUBAYLAR