ASSUBAY GÖNÜLLÜRENİNİN YETİŞTİRDİĞİ SEBZE YOKSULA YEMEK OLUYOR.

15 ARALIK 2015

MERSİN'in Mezitli İlçesi'nde bir grup gönüllü, belediye tarafından kendilerine tahsis edilen 2.5 dönümlük alanda mevsimine göre domates, fasulye, lahana ve ıspanak yetiştiriyor.

Gönüllüler yetiÅŸtirdikleri sebzeleri belediyenin aÅŸevine teslim ediyor, orada yapılan yemekle her gün 300 yoksul karnını doyuruyor.

Mezitli Belediyesi'nce tarıma açılan 2.5 dönümlük alanda emekli assubaylar Salman Kalender (62), Ramazan Gedik (60) ile işçi emeklisi Turabi Fidan, hiç bir ücret almadan sebze yetiştiriyor.

Mevsimine göre domates, fasulye, lahana ve ıspanak gibi sebzeler üreten gönüllü vatandaşlar, hasat ettikleri sebzeleri yine gönüllülük esasına göre çalışan Mezitli Belediyesi aşevine götürüyor.

Hayırseverlerin katkı sağladığı aşevinde gönüllü çalışanlar da sebzelerle her gün 300 kişilik yemek yapıyor.

 Yemekler de belediyenin tahsis ettiÄŸi araçlarla yoksulların evine teslim ediliyor.

YOKSULLARIN EVLERİNE GÖTÜRÜLÜYOR

Gönüllülük esasına dayanan çalışmalarla yardıma muhtaç ailelere katkı sunulduğunu belirten Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Neşet Tarhan şunları söyledi:

"Gönüllü arkadaşlarımız ıspanaktan lahanaya, kerevizden soğana, domatesten fasulyeye kadar her türlü sebzeyi üretiyorlar. Ürettiklerini belediyeye ait olan aşevine veriyorlar.

O ürünlerle, aşevinde yine gönüllü çalışan arkadaşlarımız yardıma muhtaç olan insanlar için yemek yapıyor.

İnsanlar aşevinde sıra beklerken rencide olmasın diye, belediyemizin tahsis etmiş olduğu araçla yemekler vatandaşların evine götürülüyor.

Herkes yemeÄŸini evinin kapısında alıyor." 

'TÃœRKÄ°YE'YE Ã–RNEK OLSUN'

Türkiye'de böyle bir uygulamanın olmadığını da kaydeden Başkan Tarhan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tarım yapılan alan kimsenin dönüp bakmayacağı otlar içerisinde bir alandı. Temizlendi ve yeşil bir alana dönüştürüldü.

Hem emekli vatandaşlarımız boş zamanlarını üreterek geçiriyor, hem de dar gelirli vatandaşlarımızın yatağa aç girmesini önlüyoruz.

Aşevindeki yemeklerimiz de sadece gönüllülerin katkısıyla oluyor. Belediye olarak maddi destek vermiyoruz.

Bunun tüm Türkiye'ye örnek olmasını diliyorum. Gönüllü arkadaÅŸlarımızın özverisiyle dar gelirli arkadaÅŸlarımıza katkı sunmuÅŸ oluyoruz."  

Gönüllü çiftçilerden Ramazan Gedik ise arkadaşlarıyla birlikte görev bölümü yaparak üretim yaptıklarını tek bir kuruş beklentileri olmadan hizmet ettiklerini söyledi.

Ä°brahim MAÅžE / MERSÄ°N, (DHA) -

Hazırlayan : Mete Yanıkçı

Ögeyi Oylayın
(6 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ