Ankara 23°C
Çok Bulutlu
Ankara
23°C
Çok Bulutlu
Cum
19°C
Cts
17°C
Paz
15°C
Pts
16°C
Sevgili Adilhan kardeşim, Biz hala güzel insanlarız bu kadar haksızlığa rağmen özveri ile sadakatle ülkemize ve ordumuza hizmet ettik. Ne yazıkki bizim vatanseverlik duygularımız hep istismar edildi umuyoruz ki YENİ YIL’da adaletin herkes için gerektiğini anlarlar .Biz haklı taleplerimiz karşılanıncaya kadar yasal mücadelemize devam edeceğiz bu haksızlığa neden olanlar ve haksızlıklar karşısında susanlar bunun vebaline mutlaka katlanacaktır.
2012’nin okuduğum ilk yazısı sizin yazınız oldu. Bana da kendi anılarımı çağıştırdı, duygulandırdı. Ellerinize, kaleminize sağlık.
Elbette, örgütlü davranmanın erdemini, gücünü bizim toplumumuz da er geç anlayacak. İsmail Turan büyüğümüzün verdiği mücadelede, ihtiyaç olan meblağın hala toplanamamış olması moral bozsa da, konuya dikkatlerini çekmek için aradığım 70-80 arkadaşımın önemli bir bölümünden aldığım ışık da tekrar morallendiriyor. Kimbilir, belki de sessiz ve derinden gidiyoruzdur!
Birçok arkadaşımın ve kendi gözlemimden edindiğime göre; yeni nesil meslektaşlarımız, önemli denecek oranda (birçok örnekten sadece biri olarak) “borsa yatırımlarını izlemeye” odaklanmışlar.
Yani ortak paydamız net değil ve aynı dilde konuşmuyoruz.
Genç nesilde istekli çok meslektaş var.Borsa yatırımlarını da izlemeleri de hak ve onur mücadelesine engel değildir.Devir de hesap devridir.
Bu bağlamda da sayın büyüğüm ŞANLI’ya yaşamadıklarımı, anımsattığı için teşekkür ederken, o günleri yaşamadan da bu yola baş koyulabileceğinine dikkat çekiyorum.Yani o zamanın gençleri gibi şimdinin gençleri de birçok muvazzaf çok kıdemli büyüğünden daha cesaretli ve azimli.Onlarsa illaki sıkıntıyı yaşamak adına emekli olmayı bekliyor ve sonrasında da emekli olanlardan da sadece bir kısmı mücadeleye ortak olacak.Diğer kısmı mı, onlar her zamanki gibi aman sende demeye devam edecek ve başkalarının emekleriyle elde edilen her kazançtan payını utanmadan alacak.
Takipteyim.
Sayın Adilhan Şanlı, yazınızı beğenerek okudum. Ancak kafama takılan bazı noktalar var. Bizim haklarımızı savunan o zamanki assubayların hepsi solcu muydu? Mesela Rahmetli Menderes’i veya Demirel’i seven veya ülkücü yok muydu? Vardı elbet.
Ben assubay olmaya veya assubay gerçeğine şu açıdan bakıyorum. Yetmişli yıllardaki assubaylar şu ankilerden çok daha cesur, dayanışma içinde, ben değil biz düşüncesine hakim insanlardı. Bizlerin hakları için meslekten atılmış veya mahkeme mahkeme dolaşmış tüm abilerimi saygıyla, ölenlerini rahmetle anıyorum.
Şimdilerde her duygu gibi bizim de dayanışma duygumuz öldürüldü. Yazınızı “bir zamanlar Eskişehirspor” edasıyla okudum.
Günümüze bir bakınca toplumun durumunun aynı durumunda bizleri de görürüz. Şu günlerde arabaya binince bir radyo kanalı sık sık karşıma çıkıyor. Seymen FM imiş. Küfür sözlerlerini Ankara havalarına uyarlamışlar sabahtan akşama kadar İç Anadolu kültürü, Ankara goçları diye basitlik pompalıyorlar.
Hani yetmişli yıllar ile şimdiki yıllar arasındaki mücadele azmimizi Ankara Türküleriyle kıyaslasak;
Hüdayda ve Misket havaları o yılların Assubayları için benden Seymen FM’e istek olur.
Şimdikilere de “çektim şarabı içtim rakıyı.. ohhh ohhhh yandan….”
Kaleminize sağlık,sayın Şanlı
Mücadele devrimci ruhla olur,devrimci ruhun da sağcısı,solcusu olmaz önemli olan haksızlığa karşı duruş sergilemektir.Önemli bir kısım meslektaşlarımız maalesef dünyadan kopuk yaşıyorlar,sanırım 1980 darbesinin planlı olarak maddi baskı altında tuttuğu çalışan ve emekli meslektaşlarımızda bu travma maalesef çok belirgin (en önemlisi de örgütlenememe).
70’li yıllardaki olaylarda meslektaşlarımız içinde; sağcı-solcu, sosyalist-faşist, kapitalist-komünist, ilerici-gerici gibi siyasi görüşü farklı ya da ekonomik durumu iyi olanlar vardı. Fakat bu farklılıkları göz ardı edip, sınıfına sahip olmak bilinciyle olaylara katıldılar.
“Ben, cebime giren paraya, çıkarıma bakarım, beni ilgilendirmez” bencilliği o günlerde zirveden çok uzaktı.