×

Uyarı

JUser: :_load: 52305 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Milli Savunma Bakanı Sn.Nurettin Canikli ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Sn.Erhan Afyoncu
''GELECEĞİN KOMUTANI SİZ OLUN'' sloganı ile twitter'de paylaşımlar yapıyorlar.
 
Bu paylaşımlarda ''Türk Silahlı Kuvvetleri’nin acil ihtiyacını karşılamak için 9 bin 753 asker adayının
alınacağını, bugünden (9 Ocak) başlayarak 15 Şubat’a kadar ÖSYM’ye yapılacak başvuruların ardından
18 Mart’ta 81 ilde merkezi yazılı sınav yapılacağı ve başvurularla ilgili detayların bulunduğu ilanları gösteriyorlar.
 
Slogan güzel, cazip ''GELECEĞİN KOMUTANI SİZ OLUN''
Güzel de ''Gasp Edilmiş Haklarla Komutan Olunmaz, Ancak MAĞDUR Olunur''
 
Komutan olacaklara hiç bir sözüm yok.
Onların bu işe soyunurken gelecekteki ünvanları ve özlük hakları hakkında fazla bilgi edinmelerine gerek
yok,zaten onlar için her şey adeta ''TIKIR-TIKIR'' yürüyüp gidecektir.
 
Benim derdim ''Gasp edilmiş haklarıyla'' komutan olma düşüncesinde olupda bu işe soyunanlardır.
Çünkü; çeşitli vasıtalarla açıklanan başvuru ilanlarında özlük hakları ile ilgili tek kelime yok.
 
Aynı fakültenin aynı bölümünü aynı gün bitirip mezun olan iki gençten biri subay olursa ağzına kadar
doldurulmuş haklarla KOMUTAN olurken, astsubay olan diğer genç ''Gasp edilen'' onlarca hakkı ile
uğraşmaktan bırakın KOMUTAN olmayı neredeyse insan olduğunu unutur hale geliyor.
 
Belli ki; çok fazla sayıda subay ve astsubay ihtiyacı var. Bu işi aceleye getirmeyiniz.
Esaslı bir çalışma yapmak, daha başlangıçta iken bu mağduriyetleri ortadan kaldırmak zorundasınız.
Yazık, günah değil mi bu kadar genç, tertemiz vatan evladına..!!
 
S O N U Ç: ***Geleceğin Komutanı Siz Olun*** demek maharet değil.
Maharet, HAKLARI GASP EDİLMEMİŞ komutanlar yetiştirmektir. Sağlıklar dilerim...
 
Fahrettin BAÄžRI
(E) Maliye Astsubayı
 
''KAFA YORMAYAYIM HAZIRA KONAYIM'' DERSEN ORTAYA GÜZEL SONUÇ ÇIKMAZ..!! TAZMİNATLAR KONUSUNDA DA SINIFTA KALDILAR...
 
 
Jandarma ve Sahil Güvenlik Personel Kanunu Taslağı üzerindeki tespitlerimiz ve yorumlarımıza devam edelim izninizle; yıllardan beri ''TAZMİNATLAR MESELESİ'' hakkında yazıyor, çiziyor ve konuşuyoruz. Bunların sonucunda astsubaylar için de MAKAM ve GÖREV TAZMİNATI verilmesinin gerekli olduğunu ve bunun yasal gerekçelerini ortaya koymaya çalıştık.
 
 
Elimizde tazminatlar konusunda bu denli çok yazılı bilgi ve belge mevcut olduğu halde büyük umutlar bağlanan Jandarma ve Sahil Güvenlik Personel Kanunu Taslağı'nın 100 üncü maddesindeki MAKAM TAZMİNATI madde hükmünde astsubaylarla ilgili neden hiç bir ifade yok?
 
 
Haydi.! Diyelim ki; ''Makam Tazminatını zaten alamayız'' dediniz. Pekala, GÖREV TAZMİNATI hakkında bir-iki satır ayrıntı yazarak içine de astsubayları ilave etseydiniz olmaz mıydı?
 
 
TÜRK SİLÂHLI KUVVETLERİ PERSONEL KANUNU
Kanun Numarası: 926
Kabul Tarihi: 27/7/1967
 
Ek Madde 18 -(Ek:12/2/1982-2596/3 md.;DeÄŸiÅŸik:24/12/1986-KHK 265/3 md.)
a) (Değişik:9/4/1990 - KHK - 418/22md.;İptal:Ana.Mah'.nin 5/2/1992 tarih ve E.1990/22, K.1992/6 sayılı Kararı ile;Yeniden
düzenleme:18/5/1994 - KHK - 527/15 md.) Bu Kanuna ekli V sayılı makam tazminatı cetvelinde yazılı rütbe ve görevlerde
bulunanlara hizalarında gösterilen gösterge rakamlarının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan miktarda makam tazminatı ödenir. Makam tazminatı
damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmaz ve ödemelerde aylıklara ilişkin hükümler uygulanır.
 
b) (Değişik: 22/11/1995 - 4137/1 md.) Bu rütbe ve görevlerde çalıştıktan sonra emekliye ayrılanlara, yukarıdaki fıkraya göre bulunacak miktarın tamamı hayatta bulundukları sürece her ay T.C. Emekli Sandığınca ödenir. T.C. Emekli Sandığı bu ödemeleri üç aylık devreler halinde faturası karşılığında Hazineden tahsil eder.
 
 
JANDARMA VE SAHÄ°L GÃœVENLÄ°K PERSONEL KANUNU TASLAÄžI
 
MADDE 100- Aşağıda yer alan makam tazminatı cetvelinde yazılı rütbe ve görevlerde bulunanlara hizalarında gösterilen gösterge rakamlarının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile
çarpımı sonucu bulunan miktarda makam tazminatı ödenir. Makam tazminatı damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmaz ve ödemelerde aylıklara ilişkin hükümler uygulanır.
 
Bu rütbe ve görevlerde çalıştıktan sonra emekliye ayrılanlara, yukarıdaki fıkraya göre bulunacak miktarın tamamı hayatta bulundukları sürece her ay T.C. Emekli Sandığınca ödenir. T.C.Emekli Sandığı bu ödemeleri üç aylık devreler halinde faturası karşılığında Hazineden tahsil eder.
 
 
Kadro ve Rütbe Ünvanı Tazminat Göstergeleri -Subaylar
Jandarma Genel Komutanı
(Orgeneral ve Oramiral olmak şartıyla) 20.000
Orgeneral ve Oramiral 15.000
Korgeneral ve Koramiral 10.000
Tümgeneral ve Tümamiral 8.000
TuÄŸgeneral ve TuÄŸamiral 7.000
Kıdemli Albay 4.500
Albay 3.500
Yarbay 2.000
 
NOT: 926'daki V SAYILI MAKAM TAZMİNATI CETVELİ'NİN aynısı. Bir de ''Subaylar'' ifadesi yazılmış.
''Astsubaylar'' ifadesi taşıyan ayrı bir CETVEL daha neden yazmadınız? Taslak metine siz yazmayacaksınız da Maliye Bakanı mı yazacak?
 
 
Fahrettin BAÄžRI
(E) Maliye Astsubayı
 

''KAFA YORMAYAYIM HAZIRA KONAYIM'' DERSEN ORTAYA GÜZEL SONUÇ ÇIKMAZ..!!

 

Hazırlanan Jandarma ve Sahil Güvenlik Personel Kanunu Taslak Metni yayınlandı. İlk değerlendirme olarak; fazla kafa yormadan, 926 sayılı TSK Personel Kanunu'nda ne varsa adeta ''kopyala/yapıştır'' usulü ve biraz da 657'den ithal maddelerle ortaya çıkarılmış özensiz bir taslak diyebilirim.

Taslakta hemen gözüme çarpıveren özensiz çalışmalardan bazı örnekler sunmak istiyorum izninizle;


JANDARMA VE SAHÄ°L GÃœVENLÄ°K PERSONEL KANUNU TASLAÄžI

MADDE 52 - f) Astsubay meslek yüksekokulu mezunları ve kendi nam ve hesabına fakülte,yüksekokul veya meslek yüksekokulunu bitirerek temel kolluk eğitiminde başarılı olup astsubay çavuşluğa naspedilenler, EK-3 sayılı cetvellere göre 9 uncu derecenin birinci kademesinden göreve başlarlar.

 

Y O R U M: Bu bir taslak metin olduğuna göre; en önemli ''Haklı Taleplerimizden'' biri olan MYO mezunlarının göreve başlama derecesi

 

NEDEN ''9 uncu derecenin ikinci kademesinden göreve başlarlar.'' olarak değil de '' 9 uncu derecenin birinci kademesinden göreve başlarlar.'' diye yazılmış?

Aynı Bakanlığa (İçişleri Bakanlığı) bağlı olan Polis Akademisi MYO'dan mezun olanlar dokuzuncu derecenin ikinci kademesinden göreve başlarken siz NEDEN 1 (BİR) kademe geriden başlamayı taslak metninize aldınız?

Taslak metine dahi ''Haklı Taleplerimizin'' nasıl olması gerektiğini yazmıyor/yazamıyorsanız bu şekilde kanunlaştığında ne yapacaksınız? Sil baştan yine en başa mı döneceksiniz?

 

Ayrıca bu madde hükmüne göre fakülte mezunu (LİSANS) bile 9/1'den göreve başlayacak...!!!
Madde içinde geçen ifade aynen şöyle; ''ve kendi nam ve hesabına fakülte,yüksekokul veya meslek yüksekokulunu bitirerek...''

TASLAK METİNE AŞAĞIDAKİLERİ KOYURSUNUZ DA GÖREVE BAŞLAMA DERECESİNDEKİ ADALETSİZ DURUMU NEDEN DÜZELTEREK KOYMUYORSUNUZ?

c) Sürekli görevle sıralı hizmet bölgesine atananlara veya geçici görevle gönderilenlere, buralarda fiilen çalışmak suretiyle geçirilen her iki yıl için bir kademe ilerlemesi daha verilir. Yıllık izinde geçirilen süreler ile teröristle mücadele kapsamında yaralanan personelin hava değişimi,istirahat ve tedavide geçen süreleri fiilen çalışılmış sayılır. İki yıldan az süreler dikkate alınmaz.
Sıralı hizmet bölgelerine birden çok kez atananların veya geçici görevlendirilenlerin, önceki hizmetlerinden artan süreleri yeni hizmetindeki iki yılın hesaplanmasında dikkate alınır.
ç) Son sekiz yıl içinde herhangi bir disiplin cezası almayanlara bir kademe ilerlemesi uygulanır.

 

Aylıkların ödenme esasları

 

MADDE 87-(1) Bu kanunun aylık ödemeleri ile ilgili hükümleri 14/7/1965 gün ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun bazı maddelerinin değiştirilmesi ve bu kanuna bazı maddeler eklenmesine ve bu kanunun kapsamı dışında kalan kamu personelinin aylık ve ücretlerine dair Kanun’un aylık ödemelerinin yürürlüğü ile ilgili hükümleri ile birlikte ve aynı usul ve esaslara göre uygulanır.

 

Y O R U M: AYLIKLARIN ÖDENME ESASLARINDA 657'NİN MADDE HÜKÜMLERİNİ ESAS ALDIĞINIZA GÖRE GÖRE, BAŞLAMA DERECESİNİ

 

NEDEN 926'DAN AYNEN KOPYALAYARAK ALDINIZ?

 

Fahrettin BAĞRI 

(E) Maliye Assubayı

 

Sevgili gençler, Milli Savunma Üniversitesi ile Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisini öğrenci alımı ile ilgili ilanlarını okuyorsunuzdur.

Her şeyden önce bu sınav ve mülakatlara giren tüm gençlerimize başarılar diliyorum.

Bu Üniversite ve Akademinin Astsubay MYO'ları ve Harp okullarına öğrenci alınacağı gibi Lisans ve Önlisans mezunları da ''Temel Askerlik Eğitimi''nden sonra Subay-Astsubay olabileceklerdir.

 

Şimdi, özlük haklarınız (MALİ) konusunda NET anlaşılabilir bazı örnekler vermek istiyorum izninizle; Devlet memurları kanunlarında Aylık Gösterge ve Ek Gösterge tabloları vardır.
1. Üniversite ve Akdeminin harp okullarında okuyanlar subay olarak mezun olduğunda göreve sekizinci derecenin birinci kademesinden (8/1) başlayacaklar.
2. Üniversite ve Akademinin Astsubay MYO'nda okuyanlar Atsubay olarak mezun olduğunda dokuzuncu derecenin birinci kademesinden (9/1) göreve başlayacaklar.
3. İçişleri Bakanlığı bünyesinde iki (2) Akademi var. Polis MYO mezunları (Önlisans) göreve dokuzuncu derecenin ikinci kademesinden (9/2) başlarken Jandarma Akademisi Astsubay MYO'dan mezun (Önlisans) olanlar ise göreve dokuzuncu derecenin birinci kademesinden (9/1) başlayacaklar.

4. Hem subaylık hem de Astsubaylık sınavlarına girme hakkı olan LİSANS mezunu olan gençlerden sınav ve mülakatlarda başarılı olup temel askerlik eğitimine alınanlardan; Temel askerlik eğitiminden sonra subay olanlar göreve sekizinci derecenin birinci kademesinden (8/1), astsubay olanlar ise bir kademe geriden yani; dokuzuncu derecenin üçüncü kademesinden (9/3) göreve başlayacaklar.
5. Milli Savunma Üniversitesi ve Jandarma ve Sahil Güvenlik akademisinin sınav ve mülakatlarında başarılı olup Astsubaylık temel askerlik eğitimine alınan ÖNLİSANS mezunları eğitimden sonra göreve dokuzuncu derecenin birinci kademesinden (9/1) başlayacaklar. İçişleri B.'lığının diğer Akademisinde polis MYO'dan mezun olan ÖNLİSANS mezunu gençler ise göreve dokuzuncu derecenin ikinci kademesinden (9/2) başlayacaklar.

 

Bu konular hakkında bilgi sahibi olarak mesleğe girmekte fayda var.;Yoksa bize söylediklerinin aynısını size de söylecekler, yani;

''Mesleğe girerken bunları bilerek girdiniz'' diyecekler. Oysa ki; 14-15 yaşında bu ayrıntıları bilmek mümkün mü?
İster subay olsun ister astsubay olsun o yaşlarda bu konuları bilmenin ve öğrenebilmenin imkanı yok. Sağlıklar dilerim...

Fahrettin BAÄžRI

(E) Maliye Assubayı

SIRALADIÄžIMIZ AMA KONUÅžMADIÄžIMIZ TAZMÄ°NATLAR
 
** Makam Tazminatı
** Görev Tazminatı
** Temsil Tazminatı
** Kadrosuzluk Tazminatı
** Komutanlık Tazminatı
** KOMKARSU Tazminatı
 
Adı geçen toplam 6 (Altı) tazminatı çeşitli platformlarda konuşuyor ve alt alta sıralıyoruz. Gelgelelim Makam ve Görev Tazminatı dışındakiler hakkında ne konuşuyor ne de paylaşım yapıyoruz, sadece adını söyleyip geçiyoruz. Adını duyduğumuz/bildiğimiz ancak içeriğinin ne olduğunu bilmediğimiz diğer 4 (Dört) tazminatın içeriği nedir onlara bir bakalım izninizle..!!
 
TEMSÄ°L TAZMÄ°NATI:
--------------------------------
I-Genel Açıklama: Temsil tazminatı, 12 Şubat 2000 tarih ve 23962 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 4505 sayılı Sosyal Güvenlikle İlgili Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Temsil Tazminatı Ödenmesi Hakkında Kanunla yürürlüğe girmiştir. En az 7000 gösterge üzerinden Makam veya Yüksek Hâkimlik Tazminatı alanların özlük haklarında yapılan çok önemli bir iyileştirmedir.
 
II- Temsil Tazminatı Alabilecekler:
Temsil tazminatı 4505 Sayılı Kanunun 5.maddesinde düzenlenmiştir. Buna göre; Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanunu, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile 2914 sayılı Yükseköğretim Personel Kanunu hükümlerine göre makam veya yüksek hâkimlik tazminatı öngörülen kadrolarda bulunanlardan Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenecek olanlara 30.000 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak miktarı geçmemek üzere temsil tazminatı ödenir.
 
Temsil tazminatı, damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmaz ve bu tazminata hak kazanma ve ödemelerde makam tazminatı ile yüksek hâkimlik tazminatına ilişkin hükümler uygulanır.
 
III- Temsil Tazminatı Alamayacaklar:
Temsil tazminatı, teşkilat veya özel kanunlarında yer alan hükümlere göre kadro karşılığı sözleşmeli,sözleşmeli veya kapsam dışı statüde çalışanlara, temsil tazminatı öngörülen kadroları tedvir, vekâlet ve benzeri geçici görevlendirme suretiyle yürütenlere, bu tazminat ödenmez.
 
VI- Temsil Tazminatının Ödenme Esasları
Aylıklarını 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 926 sayılı Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu,2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanunu ile 2914 sayılı Yüksek Öğretim Personel Kanunu hükümlerine göre almakta olan personelden ekli cetvelde yer alan gösterge rakamları üzerinden makam veya yüksek hâkimlik tazminatı alanlara, hizalarında gösterilen gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunan miktarda Temsil Tazminatı ödenir. Göstergeler aşağıda gösterilmiştir.
 
Makam veya Yüksek Hâkimlik ++ Temsil Tazminatı Göstergeleri
Tazminatı Göstergeleri ----------------------------------------- ------------------------------------------
30.000 olanlar 30.000
20.000 olanlar 20.000
15.000 olanlar 20.000
10.000 olanlar 19.000
8.000 olanlar 18.000
7.000 olanlar 17.000
 
KADROSUZLUK TAZMÄ°NATI:
----------------------------------------
NOT:Oldukça uzun olan bu konuyu ÖZET olarak vereceğim izninizle;
 
Yaş haddinden emekliye ayrılan general- amiral ve albaylar ile,
VI - Kadrosuzluk nedeniyle yaş haddinden önce emekliye sevk edilen albay, yarbay,binbaşı ve yüzbaşılara,Emekliye sevk edildikleri tarihi takip eden aybaşından itibaren, orgeneral aylığının (ek gösterge dahil); yüzbaşılara %30'u, binbaşılara %50'si, yarbaylara %55'i, albaylara %70'i,tuğgeneral-tuğamirallere %75'i, tümgeneral-tümamirallere % 80'i, korgeneral-koramirallere % 90'ı, orgeneral-oramirallere % 100'ü oranında kadrosuzluk tazminatı rütbelerinin ve makamının yaş haddinden az olmamak üzere 65 yaşına kadar olan sürede Emekli Sandığınca ödenir.
 
Ancak bu suretle verilecek emekli aylığı ve kadrosuzluk tazminatının toplamı, Silahlı Kuvvetlerde görevli aynı rütbedeki bütün emsalinden en az istihkak, tazminat ve aylık alanın eline geçenden fazla olamaz.Emekli Sandığı 3 aylık devreler halinde bu meblağı faturası karşılığında Hazineden tahsil eder.Bu tazminatlar vergiye tabi değildir ve yaş haddinden önce ölenlerin varislerine intikal etmez.
 
KOMUTANLIK VE KOMKARSU TAZMÄ°NATI:
--------------------------------------------------------------
926 Sayılı TSK Personel K.'dan Madde başlıklarını sıralıyorum. Bu madde başlıklarına göre ilgili Kanundan bulabilirsiniz...
 
(DeÄŸiÅŸik:2.8.1998-4376/5 md.)
(DeÄŸiÅŸik:22.3.2011-6191/10-(7/c) md.)
(DeÄŸiÅŸik:2.8.1998-4376/5 md.)
İlgili personele yapılacak yan ödemeye esas emsali sınıf (muharip veya yardımcı) ve rütbedeki personel için belirlenen toplam iş güçlüğü ve iş riski zammı puanı Tabloda gösterilmiştir.
 
ÖNEMLİ NOT: ''Erken Emeklilik Tazminatı'' diye bir tazminat yoktur. 5,5 - 11 - 16 kat olarak ''Erken Emeklilik Ekstra Primi'' vardı ama OHAL KHK'si ile iptal edildi.
Sağlıklar dilerim...
 
Fahrettin BAÄžRI
(E) Maliye Assubayı
 
926 sayılı TSK Personel Kanunu'nda üzerinde en çok oynanan madde 137'nci maddedir. Bu madde üzerindeki düzenleme ve değişiklikler daima subayların lehine astsubayların da aleyhine olacak şekilde yapılmıştır. Yıllar içerisinde neler olmuş dikkatle bakalım izninizle...
 
TÜRK SİLÂHLI KUVVETLERİ PERSONEL KANUNU
Kanun Numarası: 926
Kabul Tarihi: 27/7/1967
 
Y O R U M-1:Aradan sadece üç yıl geçmesine rağmen hemen Madde-137 üzerindeki kıpırdatmalar ve yontmalar başlıyor...!!!
 
31.07.1970 Tarihli 1323 sayılı Kanun'la;
MADDE 4— 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun 137nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir:
III GÖSTERGE TABLOLARI
Madde 137— Silâhlı Kuvvetlerdeki subay, astsubay, uzman çavuş ve uzman jandarma çavuşlarının aylıkları, rütbe, rütbedeki kıdem ve kademe
esasına göre tesbit edilir.
En düşük gösterge rakamı 100 ve en yükseği 1000 dir.
c) Astsubaylar hakkındaki gösterge tablosu Ek-8 sayılı cetveldedir.
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Y O R U M-2: Bu tarihlerde henüz EK-VIII/A - B - C gibi cetveller yok ama hazırlıkları ile ilgili işaretler gelmeye başlıyor...!!!
Aradan sadece bir yıl geçtikten sonra 1424 sayılı Kanun'la Derece/Kademe ifadeleri netleşmeye başlıyor.
 
07.07.1971 Tarihli 1424 sayılı Kanun'la;
Madde 93- b) Rütbelere ait kademeler ve bu kademelerin üst derece maaş kademelerine sirayeti EK-VIII sayılı çizelgede gösterilmiştir. Kademe ilerlemesi suretiyle üst rütbe maaşını almış olmak, üst rütbeye terfii gerektirmez.
d) Bekleme süreleri sonunda üst rütbeye terfi eden astsubaylar, yeni
rütbelerinin birinci kademesine de ilerlemiş olurlar.
------------------------------------------------------------------------------------------
 
Y O R U M-3: Dört yıl sonra 1923 sayılı Kanun'la ''Görevde iken yükseköğrenimi bitiren astsubaylar''dan bahsediliyor. Yani; artık fakülte ve yüksekokullarda okumak yasak değil...!!!
Harp Okullarının eğitim-öğretim yılı da 3 yıla yükselmiş durumda...
 
03.07.1975 Tarihli 1923 sayılı Kanun'la;
MADDE 37— 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanununun 1323 ve 1800 sayılı kanunlarla değişik 137 nci maddesi aşağıdaki şekilde
ve bu maddeye bağlı Ek-VI, Ek-VIÎ, Ek-VIII, Ek-IX sayılı cetveller ise ekteki şekilde değiştirilmiştir.
 
GÖSTERGE TABLOLARI
c) Astsubaylar hakkındaki gösterge tablosu Ek-VIII sayılı cetvelde gösterilmiştir. Görevde iken yükseköğrenimi bitiren astsubayların intibakı;
aynı yükseköğrenimi bitirenler için tespit edilen giriş derece ve kademesine bir derece ilâve edilmek suretiyle bulunacak derece ve kademelerden hizmete başlamış kabul edilir.
------------------------------------------------------------------------------------------
 
Y O R U M-4: Harp Okulların eğitim-öğretim yılının 4 yıla çıkarılması ile bilim ve beden yeterliklerine, askeri ve genel kültüre sahip, lisans düzeyinde ve müteakip safhalarda ihtisas öğretim ve eğitimini takip edebilecek nitelikte muvazzaf subay yetiştirilirken, yaklaşık 22 yıl sonra 4699 sayılı Kanun'la astsubaylar 926 TSK Personel Kanunu'nun EK-VIII cetvelinde gösterilmesine rağmen yükseköğrenim yapanların İNTİBAKLARI için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36'ncı maddesinin hükümlerine götürüverdiler.
 
Arkadaş, benim ne işim var 657 S. Kanunda? Subayları neden 657'ye götürmüyorsun da 926'nın içinde tutuyorsun?
Mevcut cetvel içinde öğrenimime uygun derece/kademeden göreve başlatmak bu kadar zor mu geldi?
 
28.06.2001 Tarihli 4699 sayılı Kanun'la;
MADDE 20. – 926 sayılı Kanunun 137 nci maddesinin dördüncü fıkrasının (c) bendinin birinci paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
 
Astsubaylar hakkındaki gösterge tabloları EK-VIII sayılı cetvelde gösterilmiştir. Yüksek öğrenim yapmış olan astsubayların intibakları; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Genel İdare Hizmetleri Sınıfında aynı yüksek öğrenimi bitirenler için tespit edilen derece ve kademelerden hizmete başlamış kabul edilerek yapılır.
 
657 sayılı Kanun'daki ilgili madde;
---------------------------------------------
Madde 36–(Değişik:30/5/1974-KHK-12;Değiştirilerek kabul:15/5/1975-1897/1 md.)
Bu Kanuna tabi kurumlarda çalıştırılan memurların sınıfları aşağıda gösterilmiştir.
I - GENEL Ä°DARE HÄ°ZMETLERÄ° SINIFI:
Bu Kanunun kapsamına dahil kurumlarda yönetim, icra, büro ve benzeri hizmetleri gören ve bu Kanunla tespit edilen diğer sınıflara girmeyen memurlar Genel İdare Hizmetleri sınıfını teşkil eder.
--------------------------------------------------------------------------------------------
 
Y O R U M-5: Yaklaşık bir yıl sonra 4752 sayılı Astsubay Meslek Yüksekokulu K.'nu kabul ediliyor. 1 (BİR) yıl sonrasında da 4861 sayılı Kanun'la EK-VIII/A GÖSTERGE TABLOSU oluşturuldu. Gerek hükümetin teklifinde, gerekse de Plan ve Bütçe Komisyonunun kabul ettiği madde metninde teknik ayrıntılar hiç de akıllıca hesaplanmadan, incelenmeden ''Göreve Başlama Derecesi'' 9/1 olarak kabul edildi...!!!
5/2/2009'da da 5837 sayılı Kanun'la EK-VIII/B ve EK-VIII/C GÖSTERGE TABLOLARI ortaya çıktı...
 
28.05.2003 Tarihli 4861 sayılı Kanun'la;
MADDE 9. - 926 sayılı Kanunun 3.7.1975 tarihli ve 1923 sayılı Kanun ile değişik 137 nci maddesinin dördüncü fıkrasının 28.6.2001 tarihli ve 4699 sayılı Kanun ile değişik (c) bendinin sonuna aşağıdaki alt bentler eklenmiştir.
 
"Astsubay meslek yüksek okulu mezunları ve kendi nam ve hesabına fakülte, yüksek okul veya meslek yüksek okulunu bitirerek temel askerlik eğitiminde başarılı olup astsubay çavuşluğa nasbedilenler, EK - VIII/A sayılı cetvele göre 9 uncu derecenin birinci kademesinden göreve başlarlar.
 
Y O R U M-5 ve S O N U Ç : Geçici Madde 38 – (Ek: 30/12/2015-6656/4 md.) ile yapılan İNTİBAKLAR sonucunda EK-VIII ve EK-VIII/B Cetvelleri de tarihe karışmış oldu.
Ama bitmedi...!!! Şimdi sıra TEK CETVEL uygulamasında ve zaten ÇÖZÜM de burada. Sağlıklar dilerim...

Fahrettin BAÄžRI

(E) Maliye Assubayı

 

Makam ve memuriyet itibariyle emretme selahiyetini haiz olan ‘’AMİR’’ , kanunlara, nizamlara ve amirlere mutlak bir itaat göstermediğinizi ve ‘’Disiplin Mahkemesi’’ aracılığı ile alacağınız cezanın kendisini tatmin etmeyeceğini düşünerek ASKERİ MAHKEME’de yargılanmanız için gerekli işlemleri yapar ve soluğu, savcı ve hakimlerinin ‘’Askeri Hakim’’, başkan ve üyelerin ise sınıf subaylarının olusturduğu ASKERİ MAHKEME’de alırsınız. İddianame okundu, soru soruldu falan filan derken hoooop savcının ‘’Tutuklama Talebi’’ gereği karar yüzünüze okundu ve bu kez de soluğu tutuklu olarak Askeri Ceza ve Tutuk Evi’nde aldınız. Bir-iki duruşma daha oldu ve ‘’Gerekçeli Karar’’la 3 ay HÜKÜMLEŞMİŞ CEZA aldınız.

Bağlı olduğunuz Kuvvet K.'lığından ''ALEYHDE NASIP DÜZELTMESİ'' yazınız da geldi. ***Suç Cezasız Kalmaz. Ancak, Ömür Boyu Süren Ceza da Olmaz***

Ancaaak gel gör ki ''IZDIRABIN'' büyüğü bundan sonra başlıyor. ALEYH’de NASIP DÜZELTMEESİ hangi tarihe götürülmüşse derece/kademe ilerlemesi o tarihte yapılmıyor. GEREKÇELER DE ŞUNLAR: 926 sayılı TSK Personel Kanunu
Madde -3 (g) Terfi yılı: Her yılın 30 Ağustos tarihinden bailayıp ertesi yılın 30 Ağustos tarihine kadar geçen süredir.
IV — Terfi zamanı:
Madde 33 — Muvazzaf subayların terfileri her yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı günü yapılır.(Değişik:10.5.2006–5497/2 md.)
V — Terfi zamanı:
Madde 81 –Astsubayların terfi zamanı hakkında 33üncü madde hükmü uygulanır.

(Nisan 1975'de yapılan bir değişiklikle bu şekilde uygulanıyor.)

Şimdi, bu açıklamalardan sonra asıl konumuza gelelim izninizle;

27/7/2016 Tarihli 668 sayılı OHAL KHK'si;
GEÇİCİ MADDE 41- 2016 yılı Temmuz ayında yapılacak Yüksek Askeri Şürada alınacak kararlar ile bu Kanun uyarınca yapılacak olan terfi, atama, nasıp, kadroların kullanılması, emekliye sevk ve ilişik kesme işlemleri 29 TEMMUZ 2016 tarihi itibarıyla uygulanır.

Y O R U M ve S O N U Ç: Demek ki; Allah'ın her gününde Kademe İlerlemesi - Derece Yükselmesi - Terfi ve Nasıp yapılabiliyormuş. İstenirse mevcut Kanunlarda gerekli düzenleme ve değişiklikler yapıldığında her şey mümkün olabiliyormuş.

Daha da önemlisi, ne oldu 30 Ağustos'a?
Neden GIKINIZ çıkmadı 29 Temmuz'a?

 

Fahrettin BAĞRI 

(E) Maliye Assubayı

 

 

 

Henüz OHAL KHK'leri bile yayınlanmadan çok önce ''Emniyet Hizmetleri - Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'' hakkında çıkmış ve çıkacak olan Kanun ve Kanun tasarılarından çokça bahsetmiş ve önemli düzenleme ve değişikliklerin yapılacağını ifade etmiştim.

 

20 Temmuz 2016'dan günümüze kadar 18 adet KHK çıkarıldı ve bunların çok büyük bir bölümü de TSK'nın yeniden yapılanması için gerekli olan düzenleme ve değişiklikler oldu. Bu yapılanmanın içinde aynı zamanda M.S.B.'lığı büyük ölçüde yer alırken İçişleri B.'lığı için de önemli değişiklikler oldu.

 

Son çıkarılan dört adet KHK'den 682 sayılı KHK'yi dikkatlice incelediğimizde bu KHK'nin baştan sona kadar JANGENKOM - SAHİLGÜVKOM ve Emniyet Genel Md.'lüğü personelinin disiplin mevzuatına ilişkin Madde hükümleri olduğunu görüyoruz.

 

Şimdi 682 sayılı KHK'nin bazı bölümlerine bakalım izninizle;
GENEL GEREKÇE (bölümünden) :
OHAL kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik K.lığının yapısı değiştirilerek, tüm unsurlarıyla birlikte İçişleri Bakanlığı'na bağlanmış, ayrıca disiplin işlerine ilişkin özel düzenleme yapılana kadar Jandarma ve Sahil Güvenlik personelinin disiplin suç ve cezalarının Emniyet teşkilatı disiplin mevzuatına göre belirleneceği hüküm altına alınmıştır.

Hazırlanan KHK'nin temel amacı, genel kolluk görevi yürüten kurumların iç disiplininin sağlanması ve hukuka uygun olarak hareket etmeye yönelik usül ve esasların belirlenmesi şeklinde de ifade edilebilir.

 

MADDE GEREKÇELERİ (bölümünden) :
Tanımlar :
MADDE 3 – (1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamenin uygulanmasında;

a) Amir: Kadro ve kuruluş yönünden bağlı olunan kimse ile amir olarak yetkilendirilmiş olan diğer kişileri ifade eder.

(Şimdi hemen adı geçen personelin daha önce tabi olduğu 211 sayılı İç Hizmet K.'daki AMİR tanımına bakalım;)

Madde 9– Amir: Makam ve memuriyet itibariyle emretmek salahiyetini haiz kimsedir. Bunun emri altındakilere maiyet denir.

(211 sayılı İç Hizmet K.'da DİSİPLİN tanımı yapılmışken tüm maddeleri disiplinle ilgili olan bu KHK'de DİSİPLİN tanımı yapılmamış...!!!)
İç Hizmet K.'daki ''Disiplin'' tanımı : 
Madde 13 –Disiplin: Kanunlara, nizamlara ve amirlere mutlak bir itaat ve astının ve üstünün hukukuna riayet demektir.

682 sayılı KHK'nin önemli birkaç maddesine bakalım;

 

Disiplin cezaları :
MADDE 7 – (1) Personele verilecek disiplin cezaları şunlardır:
ç) Kısa süreli durdurma: Personelin bulunduğu kademede ilerlemesinin dört, altı veya on ay süre ile durdurulmasıdır.

d) Uzun süreli durdurma: Personelin bulunduğu kademede ilerlemesinin oniki, onaltı, yirmi veya yirmidört ay süre ile durdurulmasıdır.

MADDE -- 8'in 7 inci fıkrasının (a) ve (b) bentleri:
(7) Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında, terfileri 27/7/1967 tarihli ve 926 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetleri Personel Kanunu hükümlerine tabi olan personelin;
a) Kısa süreli durdurma cezası verilmesini gerektiren hallerde brüt aylıklarının 1/5’i ila 1/4’ü,
b) Uzun süreli durdurma cezası verilmesini gerektiren hallerde brüt aylıklarının 1/3’ü ila 1/2’si, kesilir.

MADDE 34 – (1) Bu Kanun Hükmünde Kararnamede hüküm bulunmayan hallerde 657 sayılı Kanunun disipline ilişkin hükümleri uygulanır.

(2) 657 sayılı Kanundaki kademe ilerlemesinin durdurulması cezası, bu Kanun Hükmünde Kararnamedeki uzun süreli durdurma cezası gibi telakki edilir ve uygulanır.

(3) Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında terfileri 926 sayılı Kanun hükümlerine tabi olan personel hakkındaki kademe ilerlemesinin durdurulması cezası, 8 inci maddenin yedinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri hükmüne göre yerine getirilir.

 

Y O R U M:

Askeri Mahkeme, AYİM v.b. yok. Disiplin kurullarınca alınacak KISA - UZUN SÜRELİ DURDURMALAR sonucunda aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durudurulması cezası alınabilir. Ancak, cezanı çektikten sonra kademe ilerlemesini de yaparsın aylığını da tam olarak almaya devam edersin. Öyle 926 TSK Personel K.'daki gibi ''Terfiler 30 Ağustos'ta yapılır'' gerekçesiyle emekli olana kadar hep bir sonraki 30 Ağustos'u beklemezsin. Hatta; 926'ya göre emekli olsan da bu ızdırabı çekmeye devam ettiğin gibi öldükten sonra geriye bıraktıkların da bunu çekmeye devam ediyor...!!!

 

S O N U Ç : ***

Suç Cezasız Kalmaz Ancak, Ömür Boyu Süren Ceza da Olmaz*** Umarım M.S.B.'lığı bünyesine alınan Kuvvet Komutanlıklarında da bu uygulamalar adaletli biçimde gerçekleştirilir. Sağlıklar dilerim...

Fahrettin BAĞRI 

(E) Maliye Assubayı

 

Günlerdir hatta aylardır dile getirdiğimiz haklı taleplerimizin üzerine bir yandan ortaya çıkan OHAL sonrası KHK'ler ile istediğimiz noktaya ulaşma şansımızın oluştuğu bir ortamda, belki de en son ihtiyaç duyacağımız bir mobil uygulamanın sunumuyla karşı karşıya bırakıldık.

Modern çağın sunmuş olduğu yeniliklere uyum sağlanması noktasında (Elbette büyük çoğunluğumuz hem internet kullanımı hem de akıllı telefon kullanımı noktasında henüz çok da iyi noktada değilken) kimsenin bir derdi olacağını sanmıyorum, ancak gelinen noktada böyle bir uygulamaya kaynak aktarılmasının bizlere sağlayacağı katkıları gelin birlikte tartışalım.

* Henüz sonuna kadar hak ettiğimiz, bugüne kadar hemen hemen her platformda dile getirdiğimiz Tazminatlarımızı ve 9/2'yi alamamışken, mobil uygulamanın bize sunacağı avantajlarla (!) dijital mağazalardan alışveriş fırsatı yakalamamız kimin aklına yatıyor!

** TEMAD bugüne kadar ACİL olarak gördüğümüz hangi konuları çözmüş durumda acaba da bana mobil uygulaması aracılığıyla bulunduğum noktaya en yakın TEMAD Şubesi'ni navigasyon aracılığıyla bulduracak? Bana/bize bunun elle tutulur faydası nedir?

*** TEMAD üyelerini bir araya getirmek artık deveye hendeği atlatmaktan bile zorken, bir de üstüne aidat ödemelerini düzenli yapmalarını ummak adına mobil uygulamanın "aidat ödeme" opsiyonu olacağını görmek son derece ironik. Kaldı ki yıllık aidat ödenen bir dernekte bunun uygulamaya bağlanmasını tam ciddiye alacağız, bir gülme geliyor..

**** Bir yandan şunu sormadan da edemeyeceğim; acaba TEMAD Genel Merkezi mobil uygulamanın üyelerine sağlayacağı iddia edilen iletişim avantajıyla kendisine yöneltilecek her türlü soruya, soruna aynı hassasiyetle yaklaşıp, yanıtlamak üzere sabır gösterebilecek mi?

Mobil uygulamanın Genel Merkez adına yanıt sisteminde kim ya da kimler çalışacak? Yoksa tanımlanmış otomatik cevaplama sistemleriyle üyeler yine merkeze mi yönlendirilecek? Bugüne kadar pek çok sorumuz yanıtsız bırakılmışken mobil uygulamamızdan yanıt gelmesini mi umacağız artık?

***** Yaklaşık 6 aydır ciddi anlamda gündemde bulunan TEMAD TV konusunda daha önce görüşlerimi belirtmiştim. Şimdi gelinen noktada bunun TEMAD WEB TV şeklinde evrilmiş olduğunu görüyoruz. Belki günün birinde sahiden yayına girer, çok önemli mevzular, talepler, çözüme kavuşan önemli sorunlarımız canlı yayınlarla internet üzerinden de olsa bir kanal üzerinden aktarılabilir. Bunu kim istemez ki... Mobil uygulama bu web tv'ye de ara yüz sağlayacakmış. Olsa da görsek diyebiliyorum.

Ancak; gelelim asıl meselemize...

Çözülmesi gereken bunca "acil" konu gün gibi ortada dururken, ülkemiz son derece ciddi süreçleri yine en zorlu şekilde atlatmaya çalışırken, defalarca dile getirdiğimiz sorunlarımıza somut hiçbir çözüm getirilememişken NEDEN bu şekilde göz boyayacak işlerin peşinde koşuluyor bunu anlamakta güçlük çekiyorum. Sağlıklar dilerim...

Fahrettin BAĞRI 
E. Maliye Asb.

 
 
 

Haklı Taleplerimizin en önemlilerinden olan ''MYO İntibakları ve Tazminatlar'' konusunun muhalefet partilerinden sonra Başbakan tarafından da dile getirilmesinden sonra vaatleri konusunda seçim sonrasında da açıklama yapan başbakanın sözlerinden sonra olumlu gelişmeler devam etti. Edindiğimiz bilgilere göre MYO İNTİBAKLAR ve BAŞLANGIÇ DERECESİ (9/2)nin geçekleştirme ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Ancak hemen ifade edelim ki; MALİkonularda kesin konuşabilmemiz için, üzerinde konuşutuğumuz meselenin madde/maddelerini RESMİ GAZETEDE okumamız gerekir. Bu gerçekliği de göz önüne alarak ''MYO İntibakları ve Göreve Başlama Derecesi (9/2)'nin gerçekleşmesi halinde;


2003 öncesi Lise ve dengi okullar üstü sınıf okulları  mezunu Muvazzaf ve Emekli Assubaylardan 2-3-4-... derecede olanlar; MYO İntibakları sonucu , Başlangıç Derecesinin 9/2 olması halinde de 1  derece 1 Kademe ilerlemesi yaparlar.


ÖRNEK–1: 3/1'den emekli olan . 2/2'ye yükselir ,
ÖRNEK-2 : 3/2'den emekli olan . 2/3'e yükselir, 
ÖRNEK-3 : 3/3'den emekli olan  1/1'e yükselir, 
ÖRNEK-4 : 2/3, 2/4, 2/5, 2/6 emekli . 1/3'e yükselir. Halen görevde olanlarında bulundukları derece ve kademeye 1 kademe eklenir 

 Burada hemen akla neden 1/4'e yükselme olmamış sorusu gelebilir. Hemen açıklayalım; 1/4'e yükselebilmek için 1/3'nde fiilen 12 ay görev yapmış olmak gerekiyor şartı bu İNTİBAK türünde olur mu olmaz mı şu anda kestirmek zor ve açıkçası benim de bu konuda bilgim yok.


2003 öncesi lise ve dengi  okul üstü sınıf okulu mezunu olupda muvazzaflığında kendi nam ve hesabına fakülte ve yüksek okul bitirerek, bitirdiği okulu gösteren belgeyi ibraz etmek suretiyle İNTİBAKLARI yapılanlar için AS.PER.K. Madde 137 (c) hükümlerine göre gereği yapıldı. FAKÜLTE/Y.O. İNTBAKI ile ASSUBAY MYO İNTİBAKLARI farklı konulardır kavramından hereket ettiğimizde bu durumda olan muvazzaf ve emekli Asb.'larında yukarıda belirtilen intibaklardan aynen yararlanması gerekir.


Muvazzafken kendi nam ve hesabına fakülte,yüksek okul bitirererek yapılan İntibaklar sonucunda 1nci dereceye yükselenler başlangıç derecesinin 9/2 olması nedeniyle 1 Kademe ilerlemesi yaparlar. Sicil Notu ortalaması ile 1nci dereceye yükselen Muv./Em. Asb.'lar da aynı şekilde değerlendirme yapabilirler.


Yine bitirdiği fakülte/Y.O. nedeniyle intibakı yapılmış ve 2-3ncü derecede olan Muv./Em.'ler bu söylediğimiz formüle göre durumlarını netleştirebilirler.
2003 sonrası mezunların durumu; Başlangıç Derecesinin 9/2 olarak gerçekleşmesi halinde 1 Kademe ilerlemesi yaparlar. 30 Ağustos 2015 itibariyle, bulunduğu derecenin 3ncü kademesinde olanlar ''Derece ilerlemesi aynı zamanda rütbe terfiini de getirir veya TSK'da terfiler 30 Ağustos'tan 30 Ağustos'a yapılır'' saçmalığına maruz kalmazlarsa bir üst dereceye yükselirler. ÖRNEK: 30 Ağustos 2015'de kademeilerlemesi sonucunda 6/3'e ilerleyenler 5/1'ne yükselirler. Diğerleri (bulunduğu derecenin 1 ve 2nci kademesinde olanlar) 1 Kademe ilerlemesi yaparlar. İntibak yasasında muhtemelen yürürlülük tarihi belirtilecektir.
Sağlıklar dilerim...


NOT: Tazminatlar (Makam - Görev) konusundaki bilgileri TEMAD Genel Merkezi ve TEMAD şubelerinden alabilirsiniz. Ayrıca gözden kaçırdığım konu/konular olabilir, bilahare gelen yorumlar ve sorularla telafi edebiliriz.


Fahrettin BAÄžRI
E.Maliye Asb.

 

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ