Bu sayfayı yazdır

TEMAD LOKAL İŞLETMECİLİĞİNİN SİVİL ÜYELERİ

TEMAD neden kurulmuştur hiç düşündünüz mü?

Ya da ilk kuruluş adıyla TEMAY?

Askeri otorite Muvazzaflar elimizin altında, hepsi zaten sıvasız evlerin çocukları, Cumhurbaşkanı’nın, Anayasa mahkemesinin ya da herhangi bir mahkemenin elinde olmayan yetkilerle donatılmışız. Gerektiğinde hem müşteki (şikayetçi) hem savcı, hem de yargıç olabiliyor, gözünün üstünde kaşın var deyip,  ceza verebiliyoruz, assubayın ruhu bile duymadan sicili ile de oynayabiliyoruz, gerekirse izinle tehdit eder, gerekirse tayinle de korkuturuz diye düşünmüş olabilirler mi?

Ne düşündüklerini bilemem ama görünen köyde durum bu gibi!

Peki muvazaaflar tamam da olmaz olası, bir türlü ölmek bilmeyen emekliler ne olacak?

Onlara da bir dernek kurduralım, oyalansınlar, zaten birbirine düşerler, olmadı yönetime gelenleri biraz ödenek, biraz sırt sıvazlamayla kontrol altında tutarız nasılsa astsubay adını kimi ticari kimi siyasi amacına alet ederler demiş olabilirler mi?

Diyeceksiniz ki, TESUD’ta var ama onlar ağızlarında gümüş kaşıkla, astsubay ağzında tahta kaşığın sapı ile göreve başlıyor.

TESUD Başkanı istediği zaman Genelkurmay Başkanı’na ya da Milli Savunma Bakanına ve hatta Cumhurbaşkanına ulaşabilir, TEMAY’ın gayrimenkullerine 1980 ihtilali ihtilal sonrası çökebilir ama TEMAD Başkanı Cumhurbaşkanına ancak Yozgat’ta cami açılışında polis barikatları üzerinde cambazlık yaparak DOSYA verebilir. (TEMAD Başkanı’nın kendi ifadesidir.)

TEMAD ne yapar diye sormayacağım. Bundan öncekilerin ne yapmadığı ortada; Şimdi de vaatlerinin yanı sıra  9/2 konusunu bir yıl içinde çözmezsem istifa ederim taahüdünde bulunup dört koca yıl parmağını oynatmamış bir yönetimi yeniden seçen delege kendi kendine sorsun bu soruyu. Beşinci yılın içindeyiz. Ne eylem ne söylem, arada bir birileri ile resim çektirirler, etkili yetkili on yıllardan beri olduğu gibi “çalışmalar devam ediyor” der ve konu kapanır.

Yukarıdaki satırların yazılmasının asıl nedeni yazının bundan sonrası.

Şubeler ne yapar?

Gezi ve lokal İşletmeciliği, şube başkanları (hepsi değil elbette, öyle olmayanları tenzih ederiz, varsa tabi) işletme hakkını kaybetmemek için Genel Merkezle uyumlu olmayı seçerler. Astsubay hakları ile ilgili ne ilgileri ne bilgileri ne de bugüne kadar somut bir başarılı çalışmaları vardır.

Üç çay fazla satılsın, bir duble rakı bedavaya getirilsin,cebindeki yönetici kartviziti ile mutlu olsun, ahir ömründe başkan azıcık nemalansın!

Kira ödemeyen,

Vergi vermeyen,

Belediyelerden yardım alan,

Hazır müşterileri olan,

Bir LOKAL neden zarar eder?

İki ihtimal var; ya beceriksizlik ya da hırsızlık!

TEMAD’a siviller ancak onur üyesi olabilir, Ülkeye ve TEMAD’a katkısı olan/olabilecek, toplumda tanınan kişiler üye yapılabilir.

TEMAD LOKALİ Zarar ediyor, lokal iş yapmıyor diye, aidat ödesin diye “sivil” kişiler üye YAPILAMAZ,

Yapılıyorsa TÜZÜK İhlal edilmiş demektir. Bunu yapan şubeler var belgeleri mevcut;

Hep birilerini suçlarız ya, suçlamaya kendimizden başlamalıyız.

Kendimiz düzelmeden hiçbir şey, hiç kimse düzelmez.

Bunca yıldır bir arpa boyu yol alamayışımız da bunun göstergesi değil midir?

Ögeyi Oylayın
(1 Oylayın)
Son Düzenlenme Perşembe, 12 Mayıs 2022 10:02
EMEKLİ ASSUBAYLAR

Son ekleyen EMEKLİ ASSUBAYLAR