SİLAH ARKADAŞIMI , MAYIN EŞEĞİMİ ?

 
TeÅŸbihte hata olmaz,
Kimse bu tabirden baÅŸka mana çıkarmasın, Öküz altında da buzağı aramasın.  anlatılmak istenen TSK içinde  kimlerin nasıl, ne ÅŸartlarda çalıştığı, ama yıllardır asla hak ettiÄŸi deÄŸeri görmediÄŸi, hep kandırıldığı , emeÄŸinin karşılığını asla alamadığı ve onların sırtından kimlerin erken terfiler, ödüller, ballı kaymaklı tazminatlar, maaÅŸlar, ayrıcalıklı yaÅŸamlar sürdüğü gerçeÄŸidir.
 
Bu tabir , Beyinlerinin gerisinde kendilerini TSK'nın sahibi, patronu,  Assubayların iÅŸvereni,  onları  emirlerinde çalışan maraba olarak görme gerçeÄŸidir.
Bu tabir , TSK'de  bile isteye Aidiyet duygusunun ruhuna El-Fatiha okutulma gerçeÄŸidir .
 
Aksini iddia eden beri gelsin.
 
* * * 
 
Kanun da her ne kadar subayın yardımcısı dese de , ya icraatta , ya gerçekte ?
Ä°ÅŸte gerçekler , iÅŸte buyurdukları  sahte silah arkadaÅŸlığı .
 
* * *
* Her şeyin sorumlusu sen değilmisin Assubayım ?
* Ya yetki  , yetkin varmı ?
 
* Uçak pistinden  it kulübesine varıncaya kadar Aklına gelebilecek ne varsa sana zimmetli deÄŸil mi ?
 
* Tayin olursun, meyil izninin yarısını zimmet devri ile geçirirsin  deÄŸil mi ,  bunu yaÅŸamayan kaç Assubay var ?
 
* Subay / Pilot  hepi topu bir saat uçacak diye 7/24 o uçağı faal etmek,uçuÅŸa hazır hale getirmek için çalışan sensin .
 
* Subay , uçuÅŸ sonrası filo gazinosunda yazın serin, kışın sıcak ortamda çayını , kahvesini yudumlar ,  günlük hesaplanmış kalori miktarına göre kahvaltısı, yemeÄŸi hazır . Ya senin ? öyle ya,  silah arkadaşı deÄŸilmiydik ?
 
O uçağı bir sonraki uçuÅŸa hazırlamak için bakımını yaparsın , arızasını giderip faal hale getirmek için gerekirse 24  saat çalışırsın. üstüne birde personel zafiyetinden mesaiye ertesi gün de devam edersin . Elindeki yaÄŸ kirini arap sabunu-talaÅŸ karışımı ile temizlemeye çalışırsın,  ne gam.  Uçağın hidroliÄŸi paçalarından süzülmüş, önemlimi ?
 
* Yeterki subay olsun , uçanın / uçmayanın 6 çeÅŸit tazminat aldığı , sana da tazminat yerine  gazoz kapağı verildiÄŸi adamsın.
 
* Subay  sadece emir verir, ister, buyurur ve iÅŸi biter,  ve sonra senin bitmeyen binbir çeÅŸit görevin  baÅŸlar .
 
*Mesai bitimi subayın iki dudağı arasındadır ,  "Mesai ikinci emir" dendi mi akan sular durur , asla sekiz saat çalışma yeterli deÄŸildir. bu iÅŸin önü baÅŸtan kesilmiÅŸtir tek kuruÅŸ fazla mesai ücreti almazsın ama"Askerin mesaisi 24 saattir " denir.
 
* Subayın eli - ayağısındır , ama asla kıymetin bilinmez.  senin ayakların onu da taşır, ellerin onun için de çalışır .
 
* Engin denizlerde avuç içi kadar yerde dip dibe çalışırsınız , risk , sanada onada aynıdır , ama sadece subay  maddi karşılığını alır.
 
* YaÄŸlı tulum içinde Tankın, Topun,  her türlü  paletli / zırhlı araçların kademede bakım / arızasını  yaparsın . sanki oto sanayi sitesinde çalışıyorsun.
 
* HerÅŸeyin sorumlusu olduÄŸun gibi  Anaların devlete emanet ettiÄŸi Mehmetçiklerin de sorumlusu sensin , eÄŸitiminden, hastalıklarından, karınlarının doyurulmasına kadar görev sendedir.
 
Subay'la  Er-erbaÅŸ arasında bir köprüsün , Ä°zin - ödül - taltif vs. iyi haberlerini subaylar verir  Erat ın babası rolünde , maksat erat'a ÅŸirin gözükmektir. 
Bunun dışında kalan   ceza - çarşı yasağı  vs. bütün olumsuz haberleri  Erat'a veren kiÅŸi  sensin , dolayısı ile  düşünmeyen, sorgulamayan  Erat'ın gözündeki kötü adamsın .  ÅŸeytan ayrıntıda gizli  silah arkadaşım .
 
* Kendisinin gitmediÄŸi kuÅŸ uçmaz,kervan geçmez daÄŸ başına "komutan"  diye seni gönderirler . senin canının ne önemi var ?
 
* Senin okumanı istemediklerinden olsa gerek , tamda sınav günlerine tatbikat planlarlar, bu nasıl bir düşüncedir  sözde silah arkadaşım ?
 
* Ãœlkede lisans eÄŸitimi engellenen /istenmeyen tek meslek mensubu sensin Assubayım . eÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸi T.C de sadece sana tanınmaz .
 
* Subay olan oÄŸlu tarafından baba mesleÄŸi gururla söylenemeyen bu sistemin bir neferisin .
 
* Aynı birlikte beraber görev yaptığı  Assubay babası ile bir araya gelmemeye  özen gösteren subaylar yetiÅŸtirdiniz  sözde silah arkadaşım .
 
* Subay gelince kış ortası da olsa apar topar şartlı tahsisli lojmandan çıkartılırsın .
* Subaya hastalık bulaÅŸtırmaması için  olsa gerek , helası  dahi ayrılmış  , buyurdukları bu silah arkadaÅŸlığı sisteminde .
 
* Çakma silah arkadaÅŸları tarafından Yeri gelir hamala , yeri gelir çaycıya , yeri gelir Mao'nun askerlerine benzetilirsin .
 
* Sicil affından,kalkınmada öncelikli illerde görev yapanlara,ceza almayan personele verilen kademeden, yararlandırılmayan  yegane kamu görevlisisin Assubayım .
 
* Dediklerine göre, bünyesinde "intihar" gibi bulaşıcı (!)  bir virüs taşıyan tsk'nın hasta adamısın ,  ben demiyorum  ,Subay doktor öyle diyo .
 
* Senden aldıkları hiçbir savunmanın haklı görüldüğünü  tarih yazmamıştır .
 
 
* 1984 den beri en çok ÅŸehit sen olmuÅŸsun , ne önemi var ?  tıpkı mayın tarlasındaki mayın eÅŸeÄŸi gibi önden sen gideceksin ki, o yaÅŸasın. böyle bir ÅŸeydir  zabitin silah arkadaÅŸlığı .
 
* Denetleme denilen danışıklı dövüş için aylar öncesinden  7/24 mesaiye devam edersin, denetleme biter karşılıklı hediye alışveriÅŸleri ,kokteyller baÅŸlar. sonra gelsin o birlik komutanının terfisi. oysa yırtılan hacı bekir'in donudur. Günlerce evinden uzak kalmanın karşılığı  sadece bir kiÅŸinin bir üst  rütbeye terfi etmesi , üstün hizmet ödülü alması içindir.
 
* Ä°ÅŸi bilen sensindir , "gece yarısı cephanelikte çalışmak emniyetli deÄŸil" dersin , dinleyen kim ? beyim emir verir  kamyon farı ışığı altında girersin cephaneliÄŸe ihtisası olmayan üç günlük erlerle ,   sonra ? sonrası malum,  cephanelik havaya uçar onlarca asker paramparça ,  suçlu yine sen olursun ,  Ya , itirazlara raÄŸmen ceza tehditi ile sana o emri verenler ? onlar her zamanki gibi sütten çıkmış ak kaşık . ortaya çıkıpta dürüstçe diyebilirlermi "ben emir verdim" diye ?
 
* Sen parçalanarak ölürsün ,  ölünü yargılarlar ölünü , öteki silah arkadaşı da  Afyon valisinden halı-kilim-sucuk  paketler .
 
* Tek kurÅŸun atılmayan "Åžah-Fırat" operasyonunda bir ÅŸehit verilir, o da yine sen olursun . nasıl ÅŸehit olduÄŸun dahi basına doÄŸru dürüst açıklanmaz . Otopside cebinden çıkan para 5 lira 75 kuruÅŸtur, sadece 5 lira 75 kuruÅŸ. 6 çeÅŸit  kemiksiz tazminatı gömen silah arkadaÅŸlarımız  kulaklarınız çınlıyor mu ?
 
* Åžehit olursun Cenazen Ankara da defnedilecektir,  naşın Hacıbayram camii'nden kalkar , subaysan  eÄŸer Kocatepe camiinden  uÄŸurlanırsın . Kocatepe senin ölüne bile yassahtır Assubayım . hatırladınız mı o günleri ?
 
* Åžehit  eÄŸer Assubaysa cenazeye katılmak isteÄŸe baÄŸlıdır , subaysa emir yayınlanır " ÅŸehit subay cenazesine ÅŸu kadar subay, ÅŸu kadar assubay katılacaktır !" diyerek . cenazeye katılımda bile ayrımcılık var silah arkadaşım .
 
* Deveye sormuÅŸlar "boynun neden eÄŸri " diye  neremiz doÄŸru be aziz silah arkadaşım, neremiz doÄŸru ?
Hiçbir ÅŸeyde olmadığı gibi lojman dağılımı da adil deÄŸildir , sen meslek hayatın boyunca 1-2 kere lojmana girersin , subay  meslek ömrünün tamamına yakınını lojmanda geçirir .  silah arkadaşı olduÄŸumuzu asla unutmayın .
 
* Lojmanlarda olduÄŸu gibi kamplarda son derece adildir ! , senin ömründe 2-3 defa gidebildiÄŸin kampa, subay her yıl sorunsuz gider .
 
* Kamplarda  personel sayısına göre adil deÄŸildir, çünkü herÅŸeyin büyüğü, iyisi, yenisi , güzeli onlar için ayrılmıştır.
 
* Karada dikenli tellerle / duvarla  ayırdıkları kampta denizi de ayırırlar , mantarlarla , dubalarla . o günleride gördük deÄŸilmi ?
 
* Kamplarda mefruÅŸat / eÅŸya deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılınca,  yeni eÅŸyalar subay motellerine, oradan çıkan eski eÅŸyalar Assubay motellerine yerleÅŸtirilir.  hatırladınızmı  o günleri silah arkadaşım ?
 
* Askeri hastaneler döneminde Subay- Assubay poliklinikleri  ayrılmıştır , A polikliniÄŸi , B polikliniÄŸi diye .  neden ?  sizin canınız / saÄŸlığınız bir baÅŸkasından çok daha mı kıymetli, bu kıymet rütbeye, statüye göre mi ?  yoksa sizin kanının daha mı kırmızı ?
 
* Åžehit Assubay sayısına yakın intihar eden Assubay var.  neden  silah arkadaşım, neden ?
 
* Başına çuval geçirilir sesin çıkmaz , terörist kovalarken sınırı geçince itibar hazretlerinden kapının önüne konulursun . işte bu kadar samimiyiz biz bu silah arkadaşlığı konusunda .
 
* Subay skorsky ile ailece pikniÄŸe gider  etkili yetkililer dut yemiÅŸ bülbül , sen gece görevden dönüp mecburen 4 yumurta kırdırırsın gelsin 6 ay hapis,  sebep ?  sebep kamu malı olması. demekki  skorsky pikniÄŸe gidenlerin ÅŸahsi malıymış .
 
* Subay emekli olur, muvazzaf maaşının %80-85 ini alır, sen emekli olursun  muvazzaf maaşının % 45-50 sini alırsın. silah arkadaşım canım benim. 
 
* Subay emekli olur yurtiçi -  yurtdışı tatillerin planını yapar ,  her yıl yazlık -kışlık kampların tercihlerini yapar , Assubay emekli olur  geçinebilmek, çocuÄŸunu okutabilmek için ikinci iÅŸ peÅŸinde koÅŸar.  neden ? bumu silah arkadaÅŸlığı ?
 
* Kışın kıçını kalorifere yaslayarak, yazın klima ile bi tarafını serinleterek Ã§alışan emsal eÄŸitimli memurlardan bir kademe geriden göreve baÅŸlatılırsın  ve bu adaletsizlik 18 yıldır devam eder .  neden  silah arkadaşım neden ?  
 
* Davulla toplananlarınız dahil tamamınız bir gecede lisans mezunu sayıldınız , 2 yıllık 3 yıllık harp okulu mezunları anında lisans mezunu sayılıp birçok memurdan bir üst derece olan 8/1 den göreve baÅŸlatıldınız, nasıl oldu bu abrakadabra  kıymetli silah arkadaşım ?
 
* Aldığınız her nefeste, omzunuza koyduÄŸunuz her yıldızda bizim emeÄŸimiz var  ?
* Nasıl bir silah arkadaÅŸlığı ise ? 15 Temmuzda  biz ölelim, siz terfi edin . 
* Assubay olduÄŸu için evladından özür dilediÄŸi mektubu, T.B.M.M Kürsüsünden okununca aynaya bakmaya yüzünüz oldumu  canım silah arkadaşım ?
 
 "Kork korkmazdan, utan utanmazdan" diye bir söz vardır ya ?
 
 Biz utandık bu mektuptan , sizde utandınız mı kıymetli silah arkadaşım ?
* * *
Sı...tığınız helanın dahi ayrıldığı bir TSK'da hangi silah arkadaÅŸlığından bahsediyorsunuz  aÄŸam ? 
Biz , sizinle gerçekten silah arkadaşı mıyız  ?
Yoksa sizin terfiniz için rahatınız için, ayrıcalıklı hayatınız için  mayın tarlasında önden giden mayın eÅŸeÄŸi miyiz ?
 
Hangisi  silah arkadaşım , Hangisi ?
 
Ahanda zurnanın zırt dediği yere geldik .
 
Ä°ÅŸte buraya dikkat !
 
* Kasım 1983 den 1987 ye kadar TSK'nın getirdiği 26 kanun tasarısı yasalaşmış. yani 42 Ay'da 26 kanun.( Sn. Fahrettin Bağrı ).
* Yani , 42/26  Ortalama  1.6 ayda bir kanun. 
* BaÅŸka bir deyiÅŸle yaklaşık  her bir buçuk ayda BÄ°R kanun çıkarılmış.
* Yine bir başka deyişle , Ortalama 49 günde BİR kanun çıkarılmış.
* 3,5 Yılda 26 kanun tasarısı yasalaÅŸmış ha ! ! ! 
 
Vay anasına be  ! ! !
Aileyiz, biriz, bütünüz, et-tırnak gibiyiz masalı anlatanlara sormak lazım,
 
Peki, çıkan bu 26 kanunun içinde Assubayları ilgilendiren, onların lehine neden tek bir kanun yok ?
 
Biz,  tel üstündeki sirk cambazının kıçındaki lambanın yanıp yanmadığına  maaile baktırılırken, beyler lehlerine  26  kanun çıkarttırmış. 
 
Kimlerden mi bahsediyoruz ?
Elbette Karıncanın belini incitmeyen , suni silah arkadaşlarından .
Kimlerden mi bahsediyoruz ?
 
Riyakar Kaymak tabakasından . . .
 
Bütün bunların ışığında  tam 2205 gün önce , Yanlış okumadınız Tam  2205  gün önce ( 29 Ekim 2015 )Etiler Ordu Evine Assubaylara Et-Tırnak muhabbeti yapmaya gelen bay Hulisi Akar'a bir daha soralım.
 
Bütün bunlar  "Mayın EÅŸeÄŸi"  tabirinin  TSK'de gerçek olduÄŸunu göstermiyor mu ?
Bu tabir , Ömer'i  emirle ölüme gönderenle, emirle ölüme gidenin  aynı kurum içinde  ama apayrı dünyalarda yaÅŸadığı gerçeÄŸi deÄŸilmidir ?
Et - Tırnak  masalını  Çukurkuyu da kabrini ziyaret ettiÄŸiniz Asb. Ömer'e anlatın, bakalım size ne der ?
Malum ,  Åžu an makamınızı ona borçlusunuz da . . .
 
 
Ögeyi Oylayın
(12 oy)
Son Düzenlenme Cumartesi, 13 Kasım 2021 01:11

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ