GENEL KURUL SEÇİMLERİ , DAVA VE TEMAD Öne Çıkarılmış

İnsanın yaşadığı haksızlıklara karşı mücadele edebilmesi için önce kendisinin güçlü olması kendinde bir güç hissetmesi gerekir ,

Bu güç bu enerji bilinçle olur , neyin nasıl olduğunu ,sistemin nasıl yapılalandığını , neleri kaybettiğinizi , Sizden nelerin alındığını hangi haklarınızın gasp edildiğini , bizlerle nelerin verilmediğini bilmeniz gerekir , Bu bileşenleri sizin konumunuzda olanlarla sınıfsal anlamda paylaşıp, birleşip ortak bir güç haline gelebilirseniz , davanız başlamıştır , Aslında bizim yani Assubay Davasının temeli de budur .,

O yolda da ilerlerken de çok şeyleri yitirebilirsiniz , haklarınıza gasp edenlerin yaşattığı zulüm ve acılar daha da büyüyerek yolunuza taşlar koyabilir ,

Bazen tüm çıkış yollarının kapandığını hissedersiniz , o esnada kaybetmeyecek tek olgunuz birligimizden kaynaklı cesaretimizdir ,

Bugün ne yazık ki o cesurluğu gösteremiyor ve içimizdeki umudu , heyecanı kaybediyoruz ,

Onu kaybedersek de , her şeyi kaybederiz , son yirmi yıllık TEMAD yapılanmasına baktığımız da , verilen daha doğrusu verilmek istenen mücadele geçmişini incelediğimiz de bu kadar kaos , yıpratma, seviyesizlik, kendi içinde saldırganlık , parçalanma , bölünmüşlük koltuk uğruna dönen kirli entrikalar ve bunlarla gelen derin bir sessizlik hiç bu kadar büyük çapta olmamıştı , Ve bugün kurumsallığın (k) kesinden davanın (d) sinden , mücadelenin (m) sinden hatta ve hatta Assubay olmanın ne olduğundan haberi olmayanların gel/gitlerin de oyuncak olmuş bir TEMAD var sahnede ,

Ve onun sadece muhataplarla çay içip , takım elbise giyip fotoğraf çektirmeyi Assubay hak mücadelesi sanan mücadele cesareti,donanımı olmayan hiçbir soruna çözüm getiremeyen bir TEMAD Genel Başkanı Hamza DÜRGEN ve ona biat etme yarışında olan yönetim kurulu üyeleri ve her saçma sapan kibir ve kin kokan kararlarına gözü kapalı imza atan katip rolünde ki Disiplin Kurul Başkanı ile maalesef geldiğimiz nokta işte budur ,koskoca bir umutsuzluk , yapı taşları her gün bir bir eriyen darmadağın olmuş , sekizinci sınıf saygınlığını yitirmiş bir dernek !

Peki ne yapmak lazım ?

Geçmişi , geçmiş den ., Ahmet KESER döneminin yıkıntılarından gerekli dersleri çıkaramadığımız için Keserden daha kötü temsil etme becerisi olan , Assubaylık kimlik ve ruhu en az onunki kadar kayıp kendi kişisel çıkarları , kendi ikbali , bir dönem daha o koltukta oturmak için her şeyi göze almış birine o koltuğu verdik .,

Artık top yekun tüm TEMAD şubelerinin daha fazla sorumluluk alıp yeni bir TEMAD yaratma çabası içine girmeleri ve atılan her adımda hem yol gösterici , hemde kontrol anlamında söz sahibi olmaları gerekmektedir desek de şubelerin başkan ve yönetimleri de kendi seçtikleri genel başkan müsveddesinden korkan aman koltugum gitmesin , mutluluğum bitmesin havasında odalarından başlarını bile çıkarıyorlar ,

Artık ; Genel Kurulda oyumu verdim ,benim görevim bitti felsefesiyle geri çekilip film izler gibi sessizce o koltuklarda oturma dönemi bitecek , bitmeli .,

Bu konuları daha uzun uzadıya işleyecek çuvaldızı kendimize batırarak bugün şahsi çıkarları , kişisel özentileri , beş para etmez kibirleri için o koltukları işgal eden biatçı , minikcik rantlar için gözlerini herşeye kapatan içimizde dönen kirli oyunlara sessiz kalan tüm TEMAD şube başkanlarına yeri geldiğinde hepsini tek tek gündeme getireceğiz ,

Evet durum bu en başından en sonuna kadar dernek yapılanması karanlık bir çıkmaz sokak .,

Ama şunu hiç kimse hiç unutmasın ,aklından da çıkarmasın ,

Assubay Hak ve Onur mücadelesi Türkiye 'in en haklı ve en temiz davasıdır bu dava havada kalmaz , iki korkak cahil lümpen de geldiği gibi gider ,

Biz ; sen , ben , o tüm onurlu Assubay'lar onun şerefini herşeyin üstünde tutanlar her daim buradayız, burada olacağız ,

Bu onur meselesi bu hak davası asla bitmez ,

/Levent Ulucan/

Ögeyi Oylayın
(18 oy)
Son Düzenlenme Çarşamba, 22 Eylül 2021 13:03

Yorum ekle

Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Assubaylar günü kutlu olsun. Huzurun adaletin hakim olacağı nice kutlamalar diliyoruz. http://www.emekliassubaylar.org/k2-kategoriler/item/3408-assubaylar-gunu-ku tlu-olsun
Pazar, 17 Ekim 2021
Ersen Gürpınar
Bugün KRT televizyonu haber proğramında haklarımızla ilgili aşağıdaki mesajım yayınlandı haklarımızı verilen sözleri heryerde hatırlatmakta yarar var özellikle de Cumhurbaşkanı dahil tüm yazar,toplumun saygı duyduğu kanaat önderleri ve ilgililerin takip edip paylaşım yaptığı Twitter bunun için bir fırsattır. Bilgilerinize [B] "Bir emirle ölüme gönderilen k...
Çarşamba, 13 Ekim 2021
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) kurucularından değerli büyüğümüz Sn. Mehmet DARAGENLİ'nin vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrendik. Ailesine, yakınlarına ve Assubay toplumuna baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Ișıklar içinde uyusun yüreği güzel insan.
Pazartesi, 04 Ekim 2021