GELDİKLERİ GİBİ GİDERLERDEN, SÖKE SÖKE ALIRLAR'A

GELDÄ°KLERÄ° GÄ°BÄ° GÄ°DERLER'DEN, SÖKE SÖKE ALIRLAR'A GELDÄ°K HAMDOLSUN . 

13 Kasım 1918  Geldikleri gibi giderler ! 

Tam  103 yıl önce  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletine verdiÄŸi bir namus sözüydü bu "Geldikleri gibi giderler !  

Ve,  iÅŸgalden 5 Yıl sonra  kuyruklarını bacaklarının arasına kıstırıp,  Türk bayrağına selam durarak  geldikleri gibi gittiler. 

Gazi , Türk milletine verdiÄŸi sözü yerine getirmiÅŸti . 

* * * 

Ve bu gün ; 

* Şımarık hadsiz Yunanistan  Egede  20 adamızı tek tek iÅŸgal etti, hiç birini söke söke geri alamadık.  neden ?  

* Papaz  brunson ; Ä°ddianamesinde  terör örgütü PKK ve Fetö lehine faaliyetlerde bulunduÄŸu yazan Rahip brunson,  3 yıl hapis cezası verilen  rahip , Donald Trump'ın   bir telefonu ile ülkesine gönderildi.  hani "Bu fakir bu görevde olduÄŸu müddetçe papazı bizden kimse alamazdı ? "   söke söke aldılar ,  Neden ? 

* Deniz Yücel  ;  " Ben cumhurbaÅŸkanı olduÄŸum sürece bu arkadaÅŸ yatacak, elimizde belge var, PKK’lı  dediniz , Peki Merkel görüşmesi sonrası ne olduda Almanya Deniz Yücel'i söke söke aldı ? 



* 2,5 Milyar dolar verip Rusya'dan alınan S-400 Hava savunma sistemini aktif hale getirip kullanamıyoruz,  Tıpkı  Ä°.Melih'in Ankapark'ta  çöpe gömdüğü 750 milyon dolar gibi bu pahalı oyuncaklarda depolarda çürümeye mi terk edilecek ?  neden  parasını verip aldık, söke söke kullanamıyoruz ? 



* Telekom'un özelleÅŸtirilmesinde Lübnanlı Hariri Türk bankalarını borçlandırıp  bu kurumu  7 milyar dolar borcu bırakıp kaçtı,  Bu arada sarayı iki kez ziyaret eden bu adamdan taktığı borcu neden söke söke alamıyoruz ? 



* Türkiye F-35 projesinde hem üretici ortak, hemde   2,5 milyar dolar parasını vererek  satın aldığı uçakları neden  söke söke alamıyor ? 



* Fonda Türk bayraklı yayında "Türkiye'nin Cari açığının %15 ÅŸini ben kapattım"  diyen , bir zamanlar bakanların halı gibi önüne yattığı  hayırsever Rezayı Türkiye neden Abd'den söke söke alamıyor ? 



* Çiftlikbank'ın kurucusu , namı diÄŸer Tosuncuk  Mehmet Aydın üç yıl önce memleketi  500 milyon lira dolandırıp yurtdışına arazi oldu , daha yeni kendisi Brezilya'da Türk büyükelçiliÄŸine teslim olmuÅŸ , üç yıldır neden bu tosuncuÄŸu söke söke alamadınız ? 



* 27 Yaşında bir cücük ,Thodex Faruk Özer de 2,5 ay önce Ãœlkede  2 milyar dolar çarpıp yurt dışına arazi olanlardan , neden onuda bulunduÄŸu yerden söke söke alamıyorsunuz ? 



* Sezgin Baran Korkmaz (SBK) ; Türkçeyi sonradan öğrenen,  14 yaşında Ä°stanbul'da ayakkabı boyacılığı yapan , 46 yaşında milyar dolarlarla oynayan, kirli iliÅŸkiler yumağında ,siyasetin her kademesinde içli dışlı olan bir gizemli  ÅŸahıs,   tıpkı bundan öncekiler gibi buda arazi oldu yurt dışına.  bunu neden söke söke almadınız ? 



* Çiftçinin köylünün bankası ( Her ne kadar adından siz silsenizde ben yazayım)  

T.C Ziraat Bankasından 750 Milyon dolar kredi alan Demirören krediyi bu güne kadar geri ödememiÅŸ,  söke söke almayı düşünüyor musunuz ? 



* 1987 Den beri akla hayale gelmedik yöntemlerle milleti dolandıran, namı diÄŸer Jet Fadıl ;   Bankalara olan kredi borçlarını  yaklaşık 30 yıldır Ã¶demeyen Jet Fadıl'dan bu borcunu söke söke aldınız mı ? 

* Her ay yapılan doÄŸalgaz zamlarını elektrik zamlarını  vatandaÅŸtan söke söke alıyorlar haberiniz varmı ?  

* Süleyman ÅŸah türbesini de söke söke getirdiniz yerinden . 

* 5 li ÅŸirketin yaptığı geçiÅŸ garantili yollar, köprüler,tüneller, hasta garantili ÅŸehir hastaneleri ne söke söke ödüyorsunuz garanti kapsamında . 

* * *    * * *   * * * 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ; Ä°ÅŸgalciler için "Geldikleri gibi giderler" sözünden , 

Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın ; "Söke söke alırlar" sözüne. 

Sanki T.C nin CumhurbaÅŸkanı deÄŸil de , yabancı ÅŸirketlerin patronu gibi. 

"Temmuzda ekonomi ÅŸahlanacak, kıskananlar çatlayacak"  demiÅŸtiniz,  gerçekten daha Temmuzun ilk günü gelen devasa DoÄŸalgaz- Elektrik zammı bu ÅŸahlanmanın habercisi gibi . 

VatandaÅŸtan  aldığınız  can , söke söke deÄŸil,  Kanırta kanırta oldu . 

Bir yandan CumhurbaÅŸkanı ;  Ãœlkemizde herkesin hayat kalitesi geçtiÄŸimiz 19 yılda yükselmiÅŸtir" derken , 



Öte yandan , 

  

Tasarruftan bahseden , günlük masrafı 10 milyon lira olan sarayın First Lady'si  Hanımefendi  "Porsiyonları küçültelim " buyurmuÅŸ. 

Kime mi ? 

Askıda ekmek kampanyası yapılan ülkenin vatandaÅŸlarına . . . 

Yarım ekmek arası çeyrek ekmek dönemine hoÅŸ geldiniz . . . 

Nasıl alacaklardı ? 

Söke Söke . . . 

Ögeyi Oylayın
(55 oy)
Son Düzenlenme Cumartesi, 03 Temmuz 2021 00:01

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ