Bu sayfayı yazdır

TUZ KOKUNCA

Toplumsal çürümüşlüğün en son ve en kötü aşaması toplumsal tepkinin ortadan kalkmış olması, her türlü çürümüşlüğün, kokuşmuşluğun olağan karşılanır olmasıdır.

Bu aşama tuzun koktuğu aşamadır!

Bu noktaya kolay kolay gelinmez, ilk başlarda haksızlığa, yanlışa toplum tepki gösterir. Tepki sonuç vermez, suiistimal artarak devam eder, olaylar tırmandıkça toplumda umutsuzluk oluşur “ne yaparsak yapalım, yapanın yanına kar kalıyor” fikri hakim olunca tepkiler azalır, diğer yandan hadsizlik artar. Bu durum devam ettikçe toplumsal tepki yerini toplumsal vurdumduymazlığa bırakır.

İşte tuzun koktuğu nokta budur.

Sözü fazla dolaştırmadan asıl konuya gelelim.

Antalya’daki emekli astsubayların mütevazi, kendi çabaları ile, üç kuruşluk emekli maaşlarından fedakarlık ederek, binbir zorluklarla, kimsenin katkısı-desteği olmadan sahip oldukları, birbirlerine sığındıkları TEMAD ANTALYA İL MERKEZİ’ne POLİS giriyor şikayet üzerine. TEMAD Tarihinde ihtilal dönemleri dahil bir ilk.

Uyuşturucu satılan mekanlara girilir gibi…

Hırsızların mekanlarına girilir gibi…

Suç örgütlerinin inlerine girilir gibi...

Ömrünü bu ülkeyi, kanunları korumaya adamış, çoğu 65 yaş üzeri insanların derneğine polis giriyor!

Sosyal Medya’da polis baskınının görevden alınan eski TEMAD Antalya İl Başkanı’nın derneğe gidip gelmesi nedeniyle TEMAD Genel Merkezi’nin polis çağırdığı İDDİA ediliyor. 

Adı üzerinde İDDİA!

TEMAD Genel Merkezi’nin bu iddiayı yalanlayan güçlü bir tepkisini, açıklamasını görmedik. Yayınladılar da biz görmediysek bizim eksiğimiz, açıklama gönderirlerse onu da yayınlarız. Tarafsızlığımızın gereği olarak TEMAD Genel Merkezi ile konuyu görüştük. TEMAD Genel Merkezi konunun provokasyon olduğunu, polis baskını ile ilgilerinin olmadığını söylüyor.

Ortada toplumu rencide edici, aşağılayıcı bir durum var ve bu konuyu açıklığa kavuşturmak Genel Merkezin hem görevi hem de sorumluluğudur. İnkar, ispat değildir. Bu konunun bir an önce açıklığa kavuşturulması zorunludur. Açıklığa kavuşturulmadığı takdirde hem TEMAD Genel Merkezi hem de Antalya’da yaşayan emekli astsubaylar töhmet altında kalmaya devam edecektir..

Bir eylem gerçekleştiğinde fail belli değilse, bu eylemin kimin işine yaradığına bakılması genel geçer bir kuraldır.

İddia o ki; TEMAD Genel Merkezi TEMAD Antalya İl Yönetimini görevden alıp Antalya delege yapısını Mevcut Genel Merkez Yönetimini destekleyecek tarzda oluşturmayı amaçlayarak, seçime çeyrek kala TEMAD Antalya Yönetiminin yerine kayyum atamıştır.

Ne acıdır ki; mevcut TEMAD Genel Merkezi’nin sicili pek de temiz değildir. Kendisine muhalif gördüğü, koltuğunu tehlikeye atacak herkesi, çoğunu da hukuksuz bir şekilde ihraç etmiştir.

Mesleğini onuru bilen, mesleği ile gurur duyan emekli astsubaylar olarak TEMAD ANTALYA Şubesine polis göndermekten sorumlu olan kişi ya da kişileri ortaya çıkarmak üzere TEMAD Genel Merkezi’ni göreve çağırıyoruz.

Bunu yapmadığı takdirde öyle ya da böyle bu utancın sorumlusu Genel Merkez olacaktır.

Bir hususu daha ekleyelim; Mevcut TEMAD Yönetiminden gelecek için bir umut beklemiyoruz.

Çabamız TEMAD’ın kurumsal kimliği zedelenmesin.

 

NOT: TEMAD polis göndermenin provakasyon olduğunu konuyu araştırdıklarını belirtmektedir, yanıt hakları saklıdır, bu konudaki açıklamalarını gönderirlerse yanıt hakarına saygı duyarız. 

Ögeyi Oylayın
(1 Oylayın)
Son Düzenlenme Perşembe, 17 Haziran 2021 16:46
EMEKLİ ASSUBAYLAR

Son ekleyen EMEKLİ ASSUBAYLAR