BU SİYASETÇİLERDEN,BU GENELKURMAYDAN ADALET BEKLİYORUZ

Çok uzun yazı demeyecekseniz buyrun o zaman .
 
*
 
Kandırılmaya doymayan , iyi niyetli saf  toplum ; Assubaylar.
 

 

Bir kere daha aldatıldık , bir kere daha kandırıldık , 

28 Ocak 2021 Milli savunma komisyonu görüşmeleri nihayetlendi ,  Sonuç ? Her zamanki gibi  Koca bir  Hiç .

 

Ãœstüne birde aklımızla dalga geçti savunma komisyonu baÅŸkanı Bay Ä°smet Yılmaz ,  "Haklı talepler, ama demekki zamanı var "  diyerek . 

 

* * *
 
Ve biz , Partisinin adında "Adalet " olan bu iktidardan Assubaylara Adalet bekliyoruz ,
 
Asla gerçekleşmeyecek, asla. Niye mi ?
 
Kasım 2002 Seçimleri ile geldiler iktidara , o dönemde dillerinden düşürmedikleri söylem ; "Fakir fukaranın, garip gurebanın, ezilenlerin, yok sayılanların , zencilerin iktidarıyız " idi .
 
İktidarlarında 19 yıl bitmek üzere, dedikleri gibi bir iktidar oldular mı ? görünen köy kılavuz istemez.
 
Cumhurbaşkanı Diclenin kenarında Kurdun kaptığı koyunun sorumluluğunu üslenmiş , sahiplenmişti Hz.Ömer'den alıntı yaparak , Peki gerçekten de dedikleri gibi bir iktidar oldular mı ?
 
" Size verirsek başkalarıda ister " masalını bize anlatırlarken , İktidarın daha önce kimlere hangi güzellikleri yaptığını , hangi meslek mensuplarına özlük haklarında neleri hayata geçirdiğini daha önce kuruşu kuruşuna yazdık ,
 
Davulcusundan zurnacısına , şarkıcısından türkücüsüne , mültecisine kadar saraya kimlerin kabul edildiğini de gördü bu toplum , şarkıcı Demet Akalın'ın eski herifi olmasından başka hiçbir özelliği olmayan , kerameti kendinden menkul Okan Kurt'un sarayda hangi sıfatla nasıl ağırlandığını da gördü bu toplum. Sadece TSK'nın emekçileri sesini duyuramadı,
Neden ?
 
Çünkü, TSK'da adaletin tesisini önce "Aileyiz " gazeli okuyan çok yıldızlılar istemedi,
Hatırlayınız , ana muhalefet partisi genel başkanı Assubayların sorunlarını yüksek sesle dillendirmesinin hemen ardından Cumhurbaşkanının 8 Haziran 2018 Kayseri komando tugayı konuşmasının gelmesi tesadüf olabilir mi ?
DeÄŸiÅŸen ne ?
 
DeÄŸiÅŸen ; sadece ve sadece Assubaylara verilen narkozu tutan el ,
Daha önce "Aile,birlik,bütünlük, sorunu halledeceğim, aslansın kaplansın narkozunu her seviyede yıldızlılar , siyasiler yapıyordu, en son bu narkozu Kayseride Cumhurbaşkanı yaptı gözümüzün içine baka baka.
 
Neden mi böyle yazdım ?
Cevabı yazının son paragrafında .
 
* * *
 
Demem o ki , tıpkı gen.kur'un 1951 den beri "ne seninle ,ne sensiz" dediği , var olan Assubay antipatisi gibi İktidarlarında Assubay camiasına bakış açısı yıllar geçse de hiç değişmemiş , tabiki kılavuzu olan Gen.kur. sayesinde.
 
Son savunma komisyonu toplantısı da bunun belgesi gibi.
 
Geçmiş ve bugünkü iktidarın camiamıza böyle bakmasının yegane ve tek sebebi elbetteki Gen.kur'un ta kendisidir. her darbeden kendilerine ballı tazminatlar kotaranlar , hepi topu bir A-4 e sığdırdıkları çeşitli uyduruk isimler altında altı tazminatı hanelerine yazdırmışlar , Suyu hiç bulandırmadan bütün teklifler komisyonlardan - genel kurullardan jet hızıyla yağ gibi geçmiş . Karıncanın belini incitmeden , yetenek işte bu , İktidarlara gösterilen her aba altından sopa, beylerin hanesine TAZMİNAT olarak yazılmış .
http://www.emekliassubaylar.org/k2-kategoriler/item/3297-darbelerden-en-cok-askerler-zarar-gormus . sonrada rahat rahat "Darbelerden en çok askerler zarar gördü " demişler pişkin pişkin.
 
İktidarlarda hiç sorma gereği duymamış bu sadece kendine müslümanlara, bu beylere, bu ağalara, bu paşalara ,
 
Ey Gen.kur ! "TSK; sadece subaylardan ibaretmidir , TSK'da Assubay diye bir camia var bunlar nedir, necidir ,kimdir, ne iş yaparlar , ne yer ne içer ? " diye.
 
Siyasiler konuya tam vakıf olmadığından sormaz , Gen.kur'da bu durum işine geldiği için söylemez, nasıl bir düzen ama.
 
Dürüstçe çıkıp söyleyemezler , " Bu toplum , TSK içinde bizim kıçımızı toplayan zümredir " diye, bu çark böylece 1951 den beri devam eder durur.
 
Neden mi ısrarla sorunun çözümünün kaynağı Gen.kur. diyoruz ?
Neden mi ipin ucunun Gen.kur'un elinde olduğunu hep söylüyoruz ?
 
Taa 26 Mayıs 1970 tarihinde Milliyet gazetesi köşe yazısında sorunlar yazılmış , yaklaşık 51 yıl önce , dile kolay yarım asrı aşkın bir süre. http://www.oncekultur.com/FileUpload/op297414/File/assubaylar_ne_istiyorlar_26.5.70.png
 
Sonra 1991 yılında gazeteci Nail Güreli "Assubaylar" adı ile sorunlarımızı anlatan bir kitap yazmış Milliyet yayınlarından çıkmış, tam 30 yıl önce .
Bizim iyi niyetli Gen.kur. ! ne yapmış ? kafasını kuma gömüp üç maymunu oynamış 1951 den beri ,
 
*
 
Ve bunlar , bunca yıldır gözümüzün içine baka baka "Alileyiz" gazeli okuyorlar ,
 
Ve bunlar , bunca yıldır meclis savunma komisyonlarında sıkılmadan , yüzleri hiç kızarmadan "Haklı talepler, ama demekki zamanı var " diyebiliyorlar . Oysa yıllar içinde aynı komisyonlardan altı çeşit tazminat jet hızı ile nasıl da geçmişti bu beyler için.
 
"Haklı talepler, ama demekki zamanı var " diyen savunma komisyonu başkanı kim mi ?
 
Eski savunma bakanı İsmet Yılmaz,
 
Tam 6 yıl önce Mart 2015 de "mesaj alındı " diyen İsmet Yılmaz ,
 
Seçim zamanı partisine oy istemek için cennete berat belgesi , dağıtan İsmet Yılmaz .
 
İlginçtir ki ;
Savunma bakanı Hulisi Akar'ın tam 63 ay önce verdiği söze , aynı bakanlığın komisyon başkanı İsmet Yılmaz " Haklı talepler ,ama daha zamanı var " diyebiliyor. şaka gibi. Hulisi beye sormak lazım, O zaman,ne zaman ?
 
 
* * *
 
Neden mi bunlardan adalet beklemek boÅŸ hayal diyoruz ?
 
CumhurbaÅŸkanının ; 8 Haziran 2018 de "Tüm Astsubaylarımızı Emsallerinin Seviyesine Çıkarıyoruz,MYO mezunu assubaylar 9/2 lisans mezunları 8/1 den göreve baÅŸlatılacak",  sözü bile isteye bugüne kadar hayata geçirilmediÄŸi için , bu konuÅŸmanında aslında bir "Gaz alma " konuÅŸması olduÄŸunu bildiÄŸimizi bilmedikleri için ,
*
İşi bitince kapının önüne konulan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 28-30 Ekim 2015 Malatya - Konya mitinglerinde gözümüzün içine baka baka verdiği sözün bugüne kadar yerine getirilmediği için .
*
Son Başbakan Binali Yıldırım'ın "Bize Ömer Halisdemir'ler lazım, onun gibi yürekli aslan gibi delikanlılara ihtiyacımız var" deyip , onlara adaleti sağlamadığı için .
 
*
Eski Savunma Bakanı  Fikri Işık'ın ;
3 Mart 2017 de Balıkesir'de Åžehit Astsubay ailesini ziyareti sırasında ÅŸehit  Ailesinin 9 / 2 ve tazminatlar sorusuna, " Biz Okey Diyoruz, Maliye Bakanlığına gönderdik, Orada ufak bir Tıkanıklık var, Tıkanıklığı AÅŸmaya çalışıyoruz, En kısa zamanda çözüp bizzat sizi arayarak müjdeyi bizzat ben vereceÄŸim size " gazını yıllar önce verip, bu güne kadar sözünü yerine getirmediÄŸi için.
 
*
Eski Maliye Bakanı  Naci AÄŸbal'ın ; 
"Yapılan görevin çok önemli olduğunu intibakların yapıldığı gibi tazminatların ve Başlangıç dereceleri
konusunda mutlaka çalışma yapacağız " deyip , bugüne kadar sonuçlandırmadığı için,
 
*
 
Savunma bakanı Hulisi Akar'ın  ;
 
29 Ekim 2015 , 25 Ocak 2019 da "Sorunlarımızı bildiÄŸini, bu sorunu halledeceÄŸini  üç yıl ara ile hem gen.kur.bÅŸk olarak   sonrada siyasete girip savunma bakanı olarak  iki kere ziyaret ettiÄŸi Etiler ordu evinde dile getiren , bu iÅŸi halledeceÄŸim bizim seçimle , siyasetle  iÅŸimiz olmaz diyen ,ama bugüne kadar bir arpa boyu yol alamayan , sözüm ona tsk'daki sorunları en iyi bilen / bilmesi gereken (!)  asker kökenli bakan Hulisi Akar'ın sorunu çözmeyi eline yüzüne bulaÅŸtırdığı için ,
 
*
 
Zaruriyetten ikinci iÅŸ peÅŸinde koÅŸan emekli için "Yok öyle çift dikiÅŸ"  denilen ülkede , 75 Yaşını geride bırakmış  siyasetçi eskilerinin kamu bankalarının yönetim kurulu üyeliklerine ballı maaÅŸlarla atanmalarına onay verilen ülkede Assubayların adalet görmesi asla mümkün deÄŸildir.
 
 
Söz veren CumhurbaÅŸkanı da olsa Bu sorunu kesinlikle çözmeyeceklerinin iÅŸareti Binali Yıldırım'ın ÅŸu sözlerinde saklı ;
 
" Seçim kampanyalarında söylenenle, sorumluluk omuzlarımıza yüklenince ki söylemleriniz hiçbir zaman aynı olmaz , hiçbir ülkede de aynı olmaz, bu siyasetin gereÄŸidir , siyasetle  hakikat birbiriyle örtüşmez" .    
 
Bu sözler  aynı zamanda CumhurbaÅŸkanının 8 Haziran 2018 Kayseri komando tugayındaki sözlerinin de neden hayata geçirilmediÄŸinin itirafı deÄŸilde nedir ?
 
Yani, Binali bey üstü kapalı  "Siyaset yalan söyleme sanatıdır"  diyor . Hulisi bey  siz ne diyorsunuz ? Sözünüzün üzerinden  tam 63 ay geçti de ?   "siyasetle bizim iÅŸimiz olmaz " diyen bay Akar demekki  geçtiÄŸimiz 30 ayda siyasete bayağı uyum saÄŸlamış .
 
*
 
 
Hal böyle iken , sadece kendine müslüman olan bu  Kadı'yı kime ÅŸikayet edeceÄŸiz bi deyin hele .
 
 
Bu topluma defalarca söz veripte bu güne kadar sözünde durmayanları , bu toplumu  aldatanları   asla unutmayacağız  , unutturmayacağız . 
 
Assubay camiasının  maddi - manevi sorunları  üç  nedenle  asla çözülmez , çöz me ye cek ler  ! ! ! 
 
NEDEN MÄ° ?
1 )  
* Başta Gen.kur. bu sorunun çözülmesini kesinlikle istemediği için ,
 
* Gen.kur. Assubaya karşı gözündeki at gözlüğünü çıkarmadığı için ,
 
* Assubayı silah arkadaşı deÄŸil, hasmı / rakibi gördüğü için ,
 
* Keyfiyete  varan Mobbing  uygulamalardan vazgeçmek istemedikleri için ,
 
* Eğitim süresine göre mecburi hizmette adaleti sağlamak istemedikleri için ,
 
* Akıllarınca bu toplumu maddiyat sopası ile terbiye ettiklerini sandıkları için ,
 
* Beş yıldızlı orduevi , kamp vb. leri paylaşmak istemedikleri için ,
 
* Kendilerini TSK'nın üstün ırkı gibi gördükleri için ,
 
* Konu Assubay olunca ince bir kıvraklıkla pası hükümete attığı için ,
 
* Kendileri ile sidik yarıştırdığımız gibi saçma bir düşünceden kurtulamadıkları için ,
 
* ÇaÄŸa ayak uyduracak eÄŸitimli Assubay istemedikleri için ,  ( Öyle olmasaydı 18 yıldır neden emsal eÄŸitimliden bir kademe geriden göreve baÅŸlattıklarınında  izahı olurdu deÄŸilmi ?  neden Assubayın da lisans eÄŸitimi almasını istemediklerinin mantıklı bir açıklaması olurdu deÄŸilmi ? )
 
* Sorarım size , "Cahil insanın ferasetine güveniyorum, okuma oranı arttıkça beni afakanlar basıyor "  diyen rektör yardımcısı Bülent Arı'nın bu zihniyeti ile Assubaydan lisans eÄŸitimini engelleyen  Gen.kur'un zihniyeti arasında ne fark var ?
Ä°ÅŸte bu yüzden  çözmezler .
 
* "EÄŸitim seviyesi yükseldikçe akp'nin oyları düşüyor "  diyerek eÄŸitimli insandan bu kadar tırsan  eski bakan Taner Yıldız'ın  düşüncesi ile , Assubaydan lisans eÄŸitimini engelleyen Ge.kur'un düşüncesinde ne fark var ?
 
* * *
NEDEN MÄ° ? 
2 )
 Ä°ktidar , konu Assubay olunca ince bir kıvraklıkla pası Gen.kur'a  attığı için ,
 
 
* Malum müteahhitlerin devlete olan yüzlerce  milyon  vergi borçları silinirse ,
 
* Geçme garantili yollara, köprülere, tünellere, uçma garantili havaalanlarına , müşteri garantili hastanelere garanti kapsamında ödenen paralar bütçeyi  bitirirse ,  delik o kadar büyük ki, asla yama tutmayacak, asla .
Ä°ÅŸte bu yüzden çözmezler . 
 
* * *
 
NEDEN MÄ° ?
3 )
* Ve  Turpun büyüğü heybede , 9 yıldır bitmeyen aÅŸk , Suriyeliler.
 
* Kimine göre 60 milyar, Prof. Ümit Özdağ'a göre 80 milyar dolar (bu rakam yalanlanmadı) harcanan Suriyeliler ,
 
* Gerçek sayılarını kendilerinin dahi bilmediği , kayıtlı kayıtsız 6 milyondan bahsedilen Suriyeliler,
 
* Suriye'deki nüfusunda yarısını  suriye'de besleyen Canım Türkiyem ,
 
* Kendi vatandaşı üç kuruÅŸ ucuz gıda almak için hava karardıktan sonra pazara giderken , binlerce ton gıdayı suriye'ye hibe eden Türkiyem ,
 
* Kendi vatandaşı sağlık için çeşit çeşit katkı payı öderken , bu hizmeti suriyeliye bedava veren Türkiyem .
 
* Normal yoldan doğuramayan suriyeliye bedava tüp bebek tedavisi veren Türkiyem ,
 
* Suriyenin kuzeyine 50 bin bedava konut yapan Türkiyem ,
 
* Son 8 yılda ülkemde 1 milyon 150 bin suriyeli çocuk doğmuş , maşallah tavşan gibiler , ekmek Türkiyeden, su Türkiyeden , onlara kalan sadece üremek, her ahvalde üremek .
 
* Meselenin asla ve asla din kardeÅŸliÄŸi meselesi olmadığını anlamamakta ısrar eden  Türkiyem ,
 
* Dünyada bu durumun başka bir örneği olmayan Türkiyem ,
 
* Pandemide 120 Ülkeye yardım gönderip, bir liralık maskeyi dağıtamayıp, vatandaşına iban gönderen Türkiyem ,
 
* 1840 Yılında kurulan PTT'nin   181 yıllık tarihinde ilk defa  posta hizmetlerinden baÅŸka ucuz Ayçiçek yağı , bakliyat , çay , ÅŸeker , un satacak ise  durum sanılandan da vahim,  ama bir süre önce kurulan seyyar ucuz ! sebze meyva arabalarının önündeki kuyruklar için "Bunlar varlık kuyruÄŸu" denilen  Türkiyem ?
 
* Ucuz ekmek kuyrukları , ucuz elma kuyrukları , ucuz karnabahar kuyrukları , bedava yumurta kuyrukları  var oldukça Adalet beklemek hayal deÄŸilde nedir ?
 
Durum iÅŸte tamda bu ,  varmı aksini iddia  eden ?
 
Assubay  camiasıda saf saf ,  1951 den beri sabırla kendilerine adaletin tesinini bekliyor ,
 
* TSK'da Birinci önceliÄŸin  aÄŸaların Altı çeÅŸit tazminatı ,
 
* Ãœlkede Ä°kinci önceliÄŸin malum müteahhitler , 
 
* Üçüncü önceliğin vazgeçemedikleri aşkları Suriyeliler olduğu gerçeği Mıh gibi ortada , İşte bu yüzden çözmezler .
 
* Parasızlıktan "Ä°htiyat akçesi"ne dahi el koyan iktidardan  bu sorunu çözmesini bekliyoruz .
    
PTT  önünde artık iki sıra kuyruk görürüz ,
 
Birinde maaş kuyruğunda sıra bekleyen Suriyeliler , diğerinde üç kuruş ucuza yağ alacak Türkler .
Avrupanın kıskandığı Türkiyem ,
 
* * *  
 
Gülmeyi unutturdunuz bu topluma , 
 
Sivil muktedirler ,  Çok yaldızlı -  çok yıldızlı muktedirler ,
 
Ve , hikmetinden sual olunmayan muktedirler ,
 
Bu toplumu hep birlikte  Aldattınız ,
 
Sırası gelmeden Koronavirüs  aşısı olan Ä°spanya Genelkurmay baÅŸkanı  istifa etmiÅŸ , 
  
Sayın Akar  verdiÄŸiniz sözün üzerinden bu güne kadar  63  ay geçmiÅŸ  varmı bi sözünüz ?
 
Konya'nın Tuzlukçu ilçesinde asgari ücret  4 bin 500 lira olmuÅŸ bay akar.
 
Ä°zmir / Buca belediyesinde asgari ücret  5000 lira olmuÅŸ. bay akar. varmı bi diyeceÄŸiniz ?
 
*
Ve  ;
Yakın geçmişte ;
"Asker havyar dahi istese verilecek" diye talimat veren  sn.CumhurbaÅŸkanı , 
 
Ejder meyvesi eÅŸliÄŸinde  havyar sizin olsun, sözünüzde durun yeter, sadece sözünüzde durun . 
 
Bugün verdiÄŸiniz sözün  973 ncü  günü  . 
 
8 Haziran 2018  narkozunun  tesiri  çoktan geçti . . .
Ögeyi Oylayın
(19 oy)
Son Düzenlenme Cumartesi, 06 Şubat 2021 00:47

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ